Tα άσχετα μηνύματα διαχωρίστηκαν ώστε να αποτελέσουν ξεχωριστό θέμα για όποιον θέλει να το συζητήσει, αφήνοντας το αρχικό thread ανέπαφο. Με την ευκαιρία θα πω κι εγώ μια γνώμη γιατί ακούστηκαν πράγματα που μπορούν να θεωρηθούν τουλάχιστον παραπλανητικά και προσωπικά νομίζω ότι παραπέμπουν σε άλλες εποχές.
Φίλε greguitar, η αγορά μουσικών οργάνων από το εξωτερικό συνήθως υπαγορεύεται από δύο παραμέτρους - ποικιλία ειδών και τιμολογιακή πολιτική. Είμαι σίγουρος ότι όλοι όσοι ζουν στην Ελλάδα θα ήθελαν πολύ να μπορούν να βρουν στα τοπικά τους μαγαζιά τις κιθάρες, τους ενισχυτές κλπ που παίρνουν από τον Thomann ή το Digital Village και σε παρόμοιες τιμές. Από τη στιγμή που αυτό στην πράξη δεν γίνεται, η αγορά από τα Γερμανικά και Αγγλικά καταστήματα έχει πλέον γίνει κανόνας. Και για όποιον ανησυχεί για την κατάσταση ή την ποιότητα του οργάνου που θα πάρει στα χέρια του, υπάρχει εγγύηση που καλύπτει το προϊόν καθώς και δικαίωμα επιστροφής χρημάτων αν για οποιοδήποτε λόγο το όργανο δεν σε ικανοποιήσει, χωρίς καμία υποχρέωση από πλευράς του αγοράστή.
Συγκεκριμένα για τη Yamaha, άσχετα από ό,τι μπορεί να πιστεύουν μερικοί, βγάζει μερικά πολύ καλά όργανα. Σε ακουστικές, η σειρά LL περιλαμβάνει μερικές απο τις καλύτερες κιθάρες που έχω δει στην κατηγορία τους, ενώ και στις ηλεκτρικές κιθάρες έχει βγάλει πολύ καλά και δημοφιλή μοντέλα (από τις γνωστές και μη εξαιρετέες Pacifica στην κατηγορία των entry level οργάνων έως τα μοντέλα της σειράς SG, μερικά από τα οποία ντροπιάζουν πολλές Gibson Les Paul).