Πρόσφατα έκανα μία αλλαγή στους μαγνήτες στην ESP Horizon FRII από Seymour Duncan '59 reissue και Custom-Custom σε BareKnuckle
Cold Sweat Neck 50mm και
HolyDiver Bridge 53mm, both zebra, short leg.
Όταν αγόρασα την κιθάρα, έκανα ένα ακουστικό τεστ σε συνδυασμό με την PRS στον Elmwood Modena 60, με την custom 2x12 καμπίνα που έχω σαν σημείο αναφοράς. Μετά την PRS έβαλα την ESP: με τον Seymour Duncan '59 reissue είπα, -χμμ, ωραίος μαγνήτης, ολοκληρωμένος, αλλά PRS Vintage δεν είναι, ενώ για τον Custom-Custom σκέφτηκα, –καλή χροιά, μπράβο στον JD που τον διάλεξε, αλλά προσωπικά θέλω κάτι πιο γεμάτο από το bridge, και βέβαια με τον HFS μικρή σχέση.
Flash forward μετά την αλλαγή με τους μαγνήτες και βάζω πάλι την PRS για να ακούσω τον πολύ γνώριμο ήχο της και μετά βάζω την ESP με τους Bareknucle και μόλις παίζω τις πρώτες νότες στον ColdSweat, σταματάω απρόσμενα και σκέφτομαι:
-ΟΧΙ ΡΕ Π@ΥΣΤ# ΜΟΥ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΟΥΣ ΜΑΓΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ PRS..!!!!....
Οπως έγραψα και αλλού, ο ColdSweat είναι ο καλύτερος μαγνήτης που έχω παίξει ποτέ, και το λέω έχοντας σαν σύγκριση την PRS Custom 24, με τους Vintage/HFS σε καθημερινή χρήση, τα τελευταία 3 χρόνια!.. Επίσης ο HolyDiver έχει πολύ γεμάτη χροιά, κάτι που χρειαζόταν η ESP και με τραβάει να τον χρησιμοποιώ πολύ περισσότερο από τον HFS στην PRS.
Για όσους ζητήσουν sound clips, θα ξαναπώ ότι αμφιβάλω αν θα μπορούσα να ηχογραφήσω κάτι που να μεταφέρει την βιωματική μου εμπειρία από τους μαγνήτες, διότι είναι πολύ σχετικό με την συγκεκριμένη κιθάρα και τα ακούσματα του καθενός.
ΟΜΩΣ από το 2011, η BareKnuckle έχει ένα νέο site, όμου έχει προσθέσει πολλές, εξαιρετικά χρήσιμες πληροφορίες, όπως EQ charts για τους μαγνήτες, και audio clips τα οποία βρήκα αρκετά πιστά στο άκουσμα που βίωσα εγώ.
Όσοι θέλετε να τους ακούσετε ρίξτε μία ματιά εδώ:
http://www.bareknucklepickups.co.uk/main/..και μπείτε στα Sound Clips σε κάθε μαγνήτη που σας ενδιαφέρει.
Στην συνέχεια οι φωτο..