Δεν ξέρω αν είναι ένας από τους μεγαλύτερους δημιουργούς της τελευταίας 20ετίας αλλά γενικά συμφωνώ με τον s.s.
Ανακάλυψα τους Kyuss γύρω στο 94 και καραγούσταρα. Όταν αργότερα πρωτοάκουσα τους νεοσχηματισμένους τότε QOTSA σ'ένα πολύ παλιό rockwave ξαφνιάστηκα λίγο, η φωνή του Homme δεν ήταν όπως είναι σήμερα και το lap steel guitar μου είχε φανεί ολίγον παράξενο. Με τον καιρό και καθώς έβγαζαν albums άρχισα να τους εκτιμώ περισσότερο από τους Kyuss και όταν στους είδα στο beach volley στο Φάληρο έπαθα shock. Φάνηκε ότι ο Homme είναι τρελός δουλευταράς, συνθέτης, τραγουδιστής, κιθαρίστας και ηγέτης.
Δεν ξέρω για εσάς αλλά για εμένα που πάντα προτιμούσα αμερικάνικη μουσική (με έμφαση στα indie), ποτέ δε γούσταρα heavy metal και εντάξει, καλοί οι radiohead και τα παιδιά τους αλλά φτάνει αυτή η κλάψα στη φωνή, οι QOTSA είναι από τα ελάχιστα συγκροτήματα που είχαν κάτι να πουν όταν πέθανε το grunge. Με αυτή την έννοια ο Homme κατά τη γνώμη μου έχει μια ξεχωριστή θέση στο σύγχρονο rock.
(και ναι ο αντικαταστάτης στους Kyuss ήταν όπως τα είπε ο s.s.: άντε να βγει το show και από ήχο ελαφρώς ότι να'ναι)