Aν αυτή που είδες είχε δύο πετάλια, μάλλον ήταν η SE, δηλαδή αυτή:

και δεν ξέρω πόσο την είχε ο Νάκας, αλλά δεν νομίζω ότι κόστιζε ποτέ 900 Ευρώ...

Όσο για το τι να ελέγξεις, δεν είμαι σίγουρος τι να σου πώ. Προσωπικά όταν δοκιμάζω μια πεταλιέρα, ξεκινάω από τις προσομοιώσεις (η συγκεκριμένη έχει 16 αν θυμάμαι καλά). Συνήθως βρίσκω αυτές που μού αρέσουν περισσότερο, και μετά πειραματίζομαι λίγο με αυτές, αυξομοιώνοντας το gain, παίζοντας με τα EQ και προσθέτοντάς τους τα εφφέ που συνηθίζω να χρησιμοποιώ. Για μένα είναι σημαντικό πλεονέκτημα η ευκολία χρήσης, αν δηλαδή μπορώ σχετικά γρήγορα και χωρίς να κοιτάξω το manual να βγάλω έναν καλό ήχο. Δεν θα κάτσω π.χ. να κοιτάξω εφφέ όπως flanger, octaver κλπ, τα οποία δεν χρησιμοποιώ ποτέ. Αντίθετα θα με ενδιέφερε να ψάξω τα 11 διαφορετικά reverb, καθώς είναι ένα από τα εφφέ που χρησιμοποιώ κατά κόρον, τα delay και το chorus. Το λέω αυτό γιατί είναι εύκολο να χαθείς ψάχνοντας μια πεταλιέρα αρκετά πολύπλοκη και να μην επικεντρωθείς σε αυτά που πραγματικά σε ενδιαφέρουν στην πράξη. Όλα βέβαια εξαρτώνται από τον χρόνο που έχεις. Αν θέλεις να κάνεις μια γρήγορη δοκιμή σε 10-15 λεπτά, μάλλον θα περιοριστείς στα παραπάνω, ενώ αν έχεις π.χ. μια ώρα, μπορείς να ψάξεις τα μενού πιο αναλυτικά ή να εξερευνήσεις και άλλες λειτουργίες.
Πάντως αν δεν έχεις ιδιαίτερη εμπειρία από πεταλιέρες, ούτε έχεις τρελές απαιτήσεις από το μηχάνημα που θα αγοράσεις, ίσως θα ήταν καλύτερα να ξεκινήσεις με μια πιο μικρή και απλή πεταλιέρα. Η Tonelab ST που ανέφερε ο Rockdude (ή η πιο καινούργια EX) είναι ένα καλό παράδειγμα. Επίσης θα σου έλεγα να κοιτάξεις κάτι όπως τη σειρά RP της Digitech και ειδικά την RP-255, την Boss ΜΕ-25, το Zoom G2.1Nu ή γενικά κάτι σε αυτή την κατηγορία από πλευράς μεγέθους, τιμής και δυνατοτήτων.