Χαίρομαι που το μεγάλο κείμενό σου, μου δίνει την ευκαιρία να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα
αλλα υποτιθεται οτι εισαι επαγγελματιας..
Δεν είμαι επαγγελματίας...άρα δεν υποτίθεται τίποτα. Επαγγελματίας είναι αυτός που ζεί και αμοίβεται από τη συγκεκριμένη εξάσκηση επαγγέλματος. Και εγώ δεν ζώ από τις κιθάρες ΟΥΤΕ αμείβομαι για τη δουλειά του customshop μου...Σωστά διαβάζεις, το να φτιάξω 1-2 κιθάρες το χρόνο (γιατί τόσες φτιάχνω), δεν το θεωρώ επάγγελμα και προτιμώ να πληρώνομαι με μπύρες παρέα με τον μερακλή ιδιοκτήτη...Εξηγώ για να μήν παρεξηγούμαι...
Εγώ φτιάχνω μόνο το γραφικό και συντονίζω όλες τις υπόλοιπες διαδικασίες. Ο πιθανός πελάτης, μόνος του, συναλάσσεται με τους μάστορες και καθορίζει τη τελική τιμή του project. Όπως ίσως καταλαβαίνεις, για να βγεί το αποτέλεσμα που βλέπεις στις κιθάρες του site μου, χρειάζονται συγκεκριμένες προδιαγραφές, που εάν δεν υπάρχουν...απλά δεν αναλαμβάνω την υλοποίηση.
Όπως πολύ σωστά επισήμανες, τα υλικά για να βάψεις μόνος σου μία κιθάρα (θέλεις δε θέλεις), θα φτάσουν τα 80 ευρώ περίπου. Επειδή οι partcasters που φτιάχνω είναι ακριβές (δεν αξίζει να πετάς λεφτά σε φτηνά όργανα), το να βάλω άλλα 100 ευρώ (σύνολο δηλ για το βάψιμο 180), είναι μέσα στο budget. Έχω λοιπόν ένα πραγματικά customshop αποτέλεσμα από τους καλύτερους επαγγελματίες. Και όπως είναι γνωστό, συνεργάζομαι με τον Κώστα Κακανιάρη, άρα έχω την εμπειρία των 30 επαγγελματικών χρόνων του στο τελικό αποτέλεσμα.
τα χρωματα του αυτοκινητου οπως λες ειναι καλα μονο για τα αυτοκινητα
τα χρώματα και λούστρα αυτοκινήτου είναι πολυουρεθάνες διπλής...όπως και τα χρώματα από τις περισσότερες κιθάρες του κόσμου...μόνο οι Gibson και κάποιες λοιπές έχουν nitro finish. Εάν έχεις βρεί κάποιο finish που να πλησιάζει καλύτερα το συγκεκριμένο αποτέλεσμα σε σπρέυ από το 2Κ της Sonax, με χαρά να το μάθω γιατί έχει και 18 ευρώ
εχω βαψει και γω πολλες
με μεγάλη μας χαρά να τις μοιραστείς μαζί μας...λίγες φωτογραφίες δεν βλάπτουν, όπως κάνω και εγώ
φτηνοτερα υλικα ξερεις καλυτερα απο μενα
όχι δεν ξέρω...όπως και ο panix που θέλει να βάψει τη κιθάρα του. Μας λές ποιά είναι παρακαλώ?
ΒΑΖΕΙς ΣΥΧΝΑ ΑΣΤΑΡΙ(PRIMER) ΠΑΝΩ ΣΕ ΣΚΕΤΟ ΞΥΛΟ?
Στις 2 κιθάρες που έχω ήδη ποστάρει έχω βάλει ΜΟΝΟ Primer σε σκέτο ξύλο...και δεν έκλαψα. Δεν θα πρότεινα ΠΟΤΕ σε κάποιον κάτι που δεν έχω κάνει με τα χέρια μου απλά επειδή το υποθέτω ή μου το είπε κάποιος φίλος.
η επειδη η SONAX ΔΕ ΒΓΑΖΕΙ seeler ξυλου ,πεταμε οτι βρισκουμε αρκει να ειναι ΣΟΝΑΧ
Τα χρώματα της Sοnax ΔΕΝ χρειάζονται sealer ξύλου...από ότι έχω διαπιστώσει. Τα 3 υλικά φτάνουν και απόδειξη οι συγκεκριμένες κιθάρες.
τη δουλεια σου φλε την ξερουμε,φαινεται εξξαλου,
Δεν νομίζω να ξέρεις τη δουλειά μου, δεν έχεις δεί από κοντά καμμία κιθάρα μου, θα το θυμόμουν...Όπως είπαμε, από φωτογραφίες και videos youtube δεν βγάζεις συμπεράσματα, άντε να πάρεις καμμιά μυρωδιά.
αλλα επαναλαμβανω αλλο η επαγγελματικη δουλεια και αλλο οι συμβουλες.και οχι μονο συμβουλες απο τη ΣΟΝΑΧ ε
Συμφωνώ...όπως θα δείς στο site μου το λέω καθαρά
http://www.customshop.gr/?page_id=310Σαν τελικό πάντως συμπέρασμα πρέπει να θυμόμαστε ότι το παραπάνω κείμενο, αναφέρεται σε home made καταστάσεις, που δύσκολα θα φτάσουν το εργοστασιακό αποτέλεσμα που βλέπουμε κρεμασμένο στα ράφια των καταστημάτων. Γιατί απλά δεν έχουμε τις γνώσεις και τα κατάλληλα μηχανήματα. Βεβαίως με τη τριβή και απόκτηση εμπειρίας, μπορεί να γίνουν ενδιαφέροντα έργα.Όποιος λοιπόν δεν θέλει να πληρώσει το 150-200ρι στον οποιονδήποτε μάστορα...πρέπει να βρεί τρόπο να το κάνει μόνος του. Η Sonax λοιπόν είναι ο ένας...Περιμένω με αγωνία και τη δική σου πρόταση...πάντα φιλικά