χεχεχεχε
Ναι, οκ παραδεχομαι οτι ειμαι fan boy της fractal, αλλα εχω λογο που ειμαι (ποτε δεν ημουν fan boy καμιας αλλης εταιριας).
Οσο για τα κουμπια που θες να πατας, φυσικα θα συνεχισεις να τα πατας αν εχεις και τον controller μαζι

.
Μακαρι να μπορεσεις καποια στιγμη να το ακουσεις και ειδικα να ΠΑΙΞΕΙΣ με ενα, για να καταλαβεις για τι μιλαμε, οχι μονο ηχητικα αλλα και στο θεμα αισθησης παιξιματος, αποκρισης, μικρολεπτομερειων του ηχου, αυτη η δυναμικη επαφη που εχεις με εναν καλο λαμπατο...
Παντως ο φιλος ειπε ανεξαρτητου κοστους προτασεις, οποτε οτι και να πειτε μεσα θα πεσετε. Απλα ζητησε ενισχυτη που να κανει ουσιαστικα για τα παντα. Ενισχυτης τετοιος δεν υπαρχει, υπαρχουν πολλοι προενισχυτες (λαμπατοι και μη) που μπορεις να τους συνδυασεις με τελικους (λαμπατους η μη) της επιλογης σου, ηχεια της επιλογης σου και εφφε της επιλογης σου.
Για να τα παρεις ολα αυτα θες πολλα φταλε, χωρο καταλληλο για χρηση (αν μιλαμε για κανα καλο μηχανημα λαμπατο), διαθεση και δυναμεις να κουβαλας (αν τρεχεις συναυλιες και studio) κτλ.
Το axe fx κανει ΟΛΑ οσα θελει ο φιλος με απιστευτη ποιοτητα στα ΠΑΝΤΑ, πιανει 2u rack χωρο και μπορεις να πας μονο με αυτο και την κιθαρα σου ειτε σε συναυλια, ειτε σε ηχογραφησεις, ειτε σε προβες. Μπορεις να το συνδυασεις αν θες με κλασσικο ενισχυτη κιθαρας, με ενισχυτη για pa, frfr για το σπιτι, για studio κτλ. Ειναι φοβερα ευελικτο, απολυτα επαγγελματικο μηχανημα και δεν υπαρχει περιπτωση καποιος να μεινει δυσαρεστημενος με αυτο απο αποψη ποιοτητα ηχου, ευκολιων, δρομολογησεις, ποικιλια ηχων, εφφε κτλ.
Τωρα αν καποιος θελει εναν ενισχυτη που θα παιζει μονος του με πολυ λιγες ρυθμισεις και γενικα μιλαμε για παικτη που δεν θελει να ασχολειται με το να φτιαχνει ηχους κτλ, τοτε ακομα και ενας mesa boogie μπορει να ειναι too much απο αποψη ρυθμισεων tweaking κτλ.
Αν ομως εχει καποιος το μερακι να ασχολειται με τον ηχο του, τοτε απλα αυτη την στιγμη δεν υπαρχει κανενας αντιπαλος για το axe fx.