Φίλε mike, αναφέρεις πολλά και διάφορα στο τελευταίο μήνυμά σου. Και χωρίς να θέλω να οδηγήσω το θέμα σε αντιπαράθεση, απλά για να δώσω τη δική μου άποψη στον retim23 όσον αφορά την αναζήτησή του, νιώθω ότι πρέπει να απαντήσω όσο πιο σύντομα μπορώ σε μερικά τουλάχιστον σημεία.
Αν έγω τους σύγκρινα με μόνο χαρακτηριστικό το μεγάφωνο, που δεν το έκανα, απλά έδωσα ένα παράδειγμα, εσύ τους σύγκρινες με το κύριο χαρακτηριστικό του Vibro Champ, των εφέ δηλαδή.
Δεν νομίζω ότι επιχείρησα καμία σύγκριση. Είπα ότι οι δύο προτάσεις που έκανες είναι αντικειμενικά πολύ καλές, και απλά πρότεινα έναν ενισχυτή που προσφέρει κάτι διαφορετικό από τους υπόλοιπους. Αυτό το διαφορετικό φαίνεται να είναι για πολλούς στοιχείο και θέλγητρο πιο σημαντικό από το μέγεθος του ηχείου. O retim23 μπορεί να αποφασίσει τελικά τι τού ταιριάζει καλύτερα, αλλά γι αυτό ακριβώς ζητάει γνώμες και προτάσεις.
Και φυσικά με καμία λογική δεν είναι τα εφφέ το κύριο χαρακτηριστικό του Champ...

Μιλώντας πάντα για κάτι που δεν έχουν αυτοί που πρότεινα, γιατί πέρα από τα εφέ, ευελιξία και φορητότητα έχουν.
Όπως το αντιλαμβάνεται κανείς. Πάντως έχει διαφορά η ευελιξία ενός κλασσικού δικάναλου ενισχυτή με ενός modelling που έχει 16 ήχους και επιπλέον εφφέ (δεν μιλάω για ποιότητα ήχου, αυτό είναι άλλο ζήτημα). Επίσης έχει διαφορά η φορητότητα ενός ενισχυτή που ζυγίζει 11 κιλά (Champ) και ενός που ζυγίζει 20 (Jet City).
Eπίσης, σίγουρα όταν κάνεις μια αγόρα ενισχυτή με κλειστά τα μάτια από το ίντερνετ δε μπορείς να είσαι 100% σίγουρος πως θα σου αρέσει ο ήχος που θα έχει αλλά αυτό δε σημαίνει πως σε έναν modelling ενισχυτή θα σου αρέσουν σίγουρα τα καθαρά του ή τα βρώμικα του, οι ήχοι που θα κοπιάρει τελοσπάντων
Ποιός κάνει αγορά πλέον με "κλειστά τα μάτια"; Αν δεν ξέρεις, ρωτάς σε ένα forum (καλή ώρα), ψάχνεις κριτικές, βλέπεις video στο youtube. Ποτέ τα μάτια μας δεν ήταν τόσο ανοιχτά. Και φυσικά, αν μπορείς, δοκιμάζεις πριν αγοράσεις.
Πέρα από αυτό πάντως, ούτε εδώ διαφωνούμε ουσιαστικά. Βάσει του νόμου των πιθανοτήτων όμως σε ποιόν από τους δύο ενισχυτές είναι πιο πιθανό να βρεις ήχους που σού αρέσουν; Σε κάποιον που έχει έχει έναν ήχο καθαρό και έναν βρώμικο, με τις όποιες διαφοροποιήσεις μπορούν να επιφέρουν τα EQ και τα άλλα ρυθμιστικά ή σε κάποιον που προσομοιώνει (αρκετά καλά κατά τη γνώμη μου) μια σειρά ενισχυτών και εφφέ; Αυτό τουλάχιστον λέει η δική μου λογική, ειδικά για έναν αρχάριο που δεν έχει εμπειρία από λαμπάτους ενισχυτές και δεν έχει κατασταλάξει στις προτιμήσεις του.
Πιο καλά όπως είπα λοιπόν, για ΄μενα πάντα, σύμφωνα με τις ανάγκες σε στυλ παιξίματος που μας έδωσε ο φίλος πιστεύω πως οι 2 ενισχυτές που ανέφερα είναι οι 2 καλύτερες επιλογές στα χρήματα που μπορεί να δώσει, χωρίς να λέω πως δεν είναι o Vibro Champ, απλά όχι απο τις πρώτες και όχι στην χρηματική δυνατότητα του φίλου.
Mπορεί κάλλιστα να έχεις δίκιο. Συζήτηση κάνουμε, όχι κόντρα. Θα μού επιτρέψεις όμως να πω ότι εδώ μπορεί να υπάρχει μια παγίδα. Αγοράζοντας το ακριβότερο μηχάνημα που σού επιτρέπει ο προϋπολογισμός σου δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αγόρασες το καλύτερο για τις ανάγκες σου.
Όσο για τα watt το παράκανες νομιζώ, κανείς δε μίλησε για stack κλπ, μίλησα απλά για ενισχυτές που είναι καλοί για το σπίτι αλλά και που θα μπορούν να ανταπεξέλθουν σε κάποια πρόβα ή live. Δεν ξέρω, εσύ μπορεί όταν αγοράζεις ένα ενισχυτή να μην υπολογίζεις τη μελλοντική του χρήση αλλά να τον επιλέγεις με βάση τις ανάγκες σου τη στιγμή εκείνη, για κάποιον όμως που για να θέλει λαμπάτο σημαίνει πως είχε πιο πριν κάποιον άλλον ενισχυτή γιατί να τον περιορίσεις έτσι δίνοντάς του ουσιαστικά την πιθανότητα να αγόρασει και 3ο ενισχυτή κάποια στιγμή αν χρειαστεί περισσότερα watt; Γιατί δηλαδή να μην υπολογίσεις κι αυτή την πιθανή μελλοντική του ανάγκη εφόσον υπάρχει η χρηματική δυνατότητα; Χωρίς αυτό να σημαίνει, στην περιπτωσή μας, ότι σίγουρα θα τον χρησιμοποιήσει αργότερα σε πρόβες, live κλπ. Σκέψου όμως τη χασούρα του να έχει πάρει τον Vibro Champ και να θελήσει να αλλάξει ενισχύτη λόγω ανεπαρκούς έντασης ενισχυτή.
Εγώ γενικά είμαι της στιγμής, και επιπλέον (ευτυχώς ή δυστυχώς) ξέρω πολύ καλά ποιές είναι οι ανάγκες μου και οι πιθανότητες να κάνω live στο εγγύς μέλλον (ελάχιστα άνω του μηδενός...). Και επειδή έχει περάσει αρκετός εξοπλισμός από τα χέρια και το σπίτι μου τα τελευταία χρόνια, ξέρω αρκετά καλά και τι ζητάω από την εκάστοτε αγορά μου. Ο retim23 μάλλον βρίσκεται σε άλλη φάση, γι αυτό είναι καλό να τού δώσουμε επιλογές και να τον αφήσουμε να αποφασίσει μόνος του.