Αποστολέας Θέμα: Το Υπόγειο  (Αναγνώστηκε 7920 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Βασίλης + Βραζιλία = Βραζίλης
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
Το Υπόγειο
« στις: 20/05/02, 13:54 »
Φίλοι και φίλες μουσικοί ή λάτρεις της ελληνικής ανεξάρτητης σκηνής, ένας νέος δικτυακός τόπος ξεκινάει τη λειτουργία του. Σκοπός του είναι να προωθήσει την ελληνική ανεξάρτητη μουσική σκηνή. Προσφέρει αφιλοκερδώς τη φιλοξενία του σε συγκροτήματα και μεμονωμένους καλλιτέχνες που έχουν κάτι να πουν με τη μουσική τους και θέλουν να το ακούσει όλος ο κόσμος. Πέρα από τα βιογραφικά, τις φωτογραφίες, κλπ. προσφέρονται για ακρόαση τα τραγούδια των συγκροτημάτων σε αρχεία ήχου για "κατέβασμα" ή μετάδοση σε πραγματικό χρόνο (streaming audio).

Δείτε το http://ypogeio.gr και πείτε μου τις γνώμες σας εδώ ή με mail μέσω των σελίδων του "Υπόγειο"...
(ναι, εγώ είμαι ο webmaster! 8) )

Αποσυνδεδεμένος Μάριος

• Παλιός
  • Είναι τρελλοί αυτοί οι Ρωμαίοι............
    • Προφίλ
Re:Το Υπόγειο
« Απάντηση #1 στις: 21/05/02, 00:56 »
Έριξα μια πρόχειρη ματιά και φαίνεται δουλεμένο το site. Η ιδέα είναι πολύ καλή και πρωτότυπη και ελπίζω να βοηθήσει το Ελληνικό τραγούδι, όσο μπορεί φυσικά. Εύχομαι να μην χαθεί η σελίδα και να γεμίσει με δουλείες αφανών καλλιτεχνών.
Ασ. : Φοβάσαι; Φοβάσαι μερικά θηριάκια;
Όβ. : Ω, δεν είναι τα θηρία. Είναι το κοινό, όλος αυτός ο κόσμος....
Ασ. : Στην αρένα θα σου περάσει το τρακ....

Αποσυνδεδεμένος vangelis

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ..pera apo ton orizonta...
    • Προφίλ
    • Music
« Απάντηση #2 στις: 21/05/02, 11:54 »
Geia kai xara,

kat arxas suxarhthria gia to Site afto, kai tautoxrono tha hthela na rwthsw poia einai h diadikasia an thelei kapoios h kapoia na balei ta tragoudia tou se afthn thn site...???

euxaristw gia thn plhroforia , vasili...
Vangelis
Vangelis
― Παλιέ μου φίλε τί γυρεύεις;
χρόνια ξενιτεμένος ήρθες
με εικόνες που έχεις αναθρέψει
κάτω από ξένους ουρανούς
μακριά απ' τον τόπο το δικό σου.
Seferis

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
« Απάντηση #3 στις: 21/05/02, 13:31 »
Λεπτομέρειες επί της διαδικασίας στέλνονται με email στους ενδιαφερόμενους. Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα "Επικοινωνία" (http://ypogeio.gr/contact.phtml)  ή στείλτε απευθείας email στο info@ypogeio.gr

Μάριε, ευχαριστούμε για τα καλά λόγια :) Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε τους μουσικούς που αξίζουν και για να έχουμε υψηλό το επίπεδο του site, και από άποψη περιεχομένου αλλά και ευχρηστίας.
« Τελευταία τροποποίηση: 21/05/02, 13:33 από Βασίλης »

Αποσυνδεδεμένος bluewind

• Γαργαντούας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Μη μασάς...χαλάει τα δόντια!
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: 21/05/02, 13:57 »
Kalh arxh kai makari na voithisei pollous.

H monadikh mou parathrhsh epi ths ousias kai epeita apo ena grhgoro browsing pou ekana, afora to format pou epilexthke...thewrw to Real Audio aneparkestato gia na prosdwsei mia ousiastikh proakroash tou kommatiou kai me dedomeno pws tis neoteres tou ekdoseis tis apofeygoun osoi genikws dysanasxetoun me to bloatware (Real Player), tote mallon einai krima na eisai ypoxrewmenos na to egkatasthseis prokeimenou na exeis mia apopsh. An den yfistatai zhthma xwrou (an kai fantazomai pws yparxei) tote kalytera na strafeite pros to OGG (to teleytaio Winamp paizei to OGG Vorbis xwris epipleon software...built in yposthriksh dhladh)...akoma kai sta 80-96 akougetai eparkes gia to skopo pou thelete.

Opws kai na xei makari na ferei karpous h prospatheia...

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
« Απάντηση #5 στις: 24/05/02, 13:23 »
Στην αρχή ξεκίνησαμε έχοντας κατα νου τα MP3. Ο χώρος δεν ειναι το βασικό πρόβλημα, αλλά το όριο bandwidth/μήνα που θέτει ο host μας. Είναι κάτι που τελειώνει πολύ γρήγορα αν έχεις μεγάλα αρχεία όπως τα MP3. Το RealAudio είναι πολύ διαδεδομένο, υποστηρίζει streaming και το συγκεκριμένο bitrate στο Υπόγειο δίνει μικρό μέγεθος αρχείου και ικανοποιητική ποιότητα ήχου. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο χωρίς να "τα ακουμπήσουμε χοντρά" στον host. Προς το παρόν, πληρώνουμε από την τσέπη μας.
Οσο για το OGG Vorbis, είναι ακόμα σε ανάπτυξη, και δεν το ξέρουν πολλοί. Υπάρχουν κι άλλα format όπως VQF, MP3pro, κλπ. Ο χρόνος θα δείξει ποιό είναι καλύτερο ή/και θα επικρατήσει.

Αποσυνδεδεμένος bluewind

• Γαργαντούας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: 24/05/02, 14:09 »
Nai mporw na katalavw plhrws ta oikonomika provlhmata pou prokyptoun apo to hosting...

Anaforika me to OGG...epeidh ena apo ta hobby mou einai kai h synexhs enhmerwsh gia ta tektainomena gyrw apo to encoding mesa apo ta diafora forums, mporw na diavevaiwsw pws hdh prosferei megalyterh poiothta apo to MP3 sthn pleionothta twn kommatiwn. Ayto yposthrizei malista o Dibrom, enas apo tous developers tou LAME (pou de nomizw na amfivallei kapoios pws einai o kalyetros mp3 encoder ayth th stigmh) kai kyrios ypeythynos gia ta presets pou ftanoun to mp3 sta oria ths poiotikhs tou apodoshs.

To VQF einai ena "nekro" format...akoma ki h Yamaha profanws agnoei thn yparksh tou pleon.

To MP3Pro molonoti yperexei sta xamhla bitrates se sxesh me to synithes MP3, den prokeitai pote na ginei eyrews diadedomeno gia tous logous pou parathetei eparkestata h omada anaptykshs tou Winamp sto katwthi link: http://205.188.228.81/showthread.php?threadid=81838

Nomizw pws to OGG einai to format tou mellontos gia mia pleiada logwn me kyrio to gegonos pws einai patent free, ara mporei na xrhsimopoihthei tzampa (ki ayto to teleytaio aresei poly stous software/hardware developers/manufacturers). Kai mono to gegonos pws (epanalamvanw) to Winamp paizei OGG kommatia xwris epipleon plug in h allou eidous software, deixnei pros ta pou teinoun ta pragmata...malista einai nomizw kai to prwto format pera apo mp3 pou apekthse hardware player.

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
« Απάντηση #7 στις: 29/07/02, 08:49 »
Φιλε bluewind, εκανα μερικες δοκιμες με το OGG (που αισιως εφτασε στη πρωτη του εκδοση: 1.0) και ομολογω οτι εντυπωσιαστηκα! Ιδιως στα χαμηλα bitrate: Στο quality 0 (δηλ. 64Kbps nominal bitrate) η ποιοτητα του ηχου μου ακουγεται σαν τα 128Κbps του MP3! Αψογος αλγοριθμος συμπιεσης! Ελπιζω να βρει την απηχηση που του αρμοζει. Θα κανω τωρα δοκιμες με το streaming. Μαλλον θα αλλαξω το format των αρχειων στο ypogeio.gr σε OGG!  ;)

Αποσυνδεδεμένος bluewind

• Γαργαντούας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: 29/07/02, 09:25 »
Hehe...opws fainetai edw kollouse aneta h parainesh "Mia dokimh tha sas peisei"  ;D

Ki egw dhlwnw entypwsiasmenos apo to OGG...h ekdosh 1.0 malista tou Vorbis edwse megalo varos sta xamhlotera bitrates, kathistwntas opws epeshmanes ta 64Kbps antagwnistika twn 128Kbps allwn formats (opws tou mp3). Vevaia gia na eimaste kai realistes, otan milame gia toso megalo encoding, einai anapofeykto pws tha yparxoun kai periptwseis kommatiwn/samples pou tha dhmiourgoun paramorfwseis tou hxou...ma outws h allws, ek twn pragmatwn sta 64Kbps den apozhtame poiothta cd, alla oso ginetai pio anekth kai ikanopoihtikh poiothta hxou wste na mhn ypoferei h dysmoirh akoh mas.

Opws kai na'xei makari pragmati to OGG na vrei to dromo tou...kai ola deixnoun pws de tha exei idiaiteres dyskolies. H Real Networks apofasise na to entaksei sto diko ths player kai tetoia dhmosiothta (giati metaksy mas o player ths einai gia ta mpaza) mono kalo mporei na kanei :)

Αποσυνδεδεμένος christosl

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: 29/07/02, 23:02 »
Συγχαρητηρια Βασιλη.Το site ειναι πολυ καλο και η προσπαθεια σου αξιεπαινη.Συνεχισε την καλη δουλεια

Αποσυνδεδεμένος Χρήστοςς

• Βενιαμίν
  • Θαμώνας
  • The temple of the king
    • Προφίλ
    • Γ.Σ.Νίκαιας
« Απάντηση #10 στις: 30/07/02, 00:15 »
Πολύ καλό το σάιτ σου.Πιστεύω πως θα βοηθήσει αρκετούς νέους καλλιτέχνες με ταλέντο να καταξιωθούν.
I close my eyes
only for a moment and the moments gone
all my dreams
pass before my eyes the curiosity.
"Dust in the wind"

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
« Απάντηση #11 στις: 30/07/02, 09:08 »
Ευχαριστώ Χρήστο και Χρήστο :)  Δυστυχώς δεν έχουμε πολύ περιεχόμενο ακόμα, δεν έχουμε κάνει ακόμα ιδιαίτερες επαφές με συγκροτήματα. Σύντομα ελπίζω... Τώρα λείπει σε άδεια ο συνεργάτης επί των Δημοσίων Σχέσεων  ;D

Αποσυνδεδεμένος Θοδωρής

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: 30/07/02, 09:50 »
Μπραβο Βασίλη και σε ανώτερα .

Αποσυνδεδεμένος Χρήστοςς

• Βενιαμίν
  • Θαμώνας
  • The temple of the king
    • Προφίλ
    • Γ.Σ.Νίκαιας
« Απάντηση #13 στις: 30/07/02, 12:35 »

Ευχαριστώ Χρήστο και Χρήστο :)  Δυστυχώς δεν έχουμε πολύ περιεχόμενο ακόμα, δεν έχουμε κάνει ακόμα ιδιαίτερες επαφές με συγκροτήματα. Σύντομα ελπίζω... Τώρα λείπει σε άδεια ο συνεργάτης επί των Δημοσίων Σχέσεων  ;D
[/quote
΄΄Εχω ένα παράπονο.Σου έστειλα εδώ και 1 μήνα και κ΄'ατι μέρες τα τραγούδια μου με το ταχυδρομείο στην διεύθυνση που μου είχες δώσει στο μείλ και ακόμα δεν τα δημοσίευεσες.Τα έχεις λάβει;
I close my eyes
only for a moment and the moments gone
all my dreams
pass before my eyes the curiosity.
"Dust in the wind"

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
« Απάντηση #14 στις: 30/07/02, 23:12 »
Δεν μου'πες οτι εστειλες γραμμα... εγω παντως δεν ελαβα τιποτα. το εστειλες συστημενο; αν ναι, να παρω τηλ στο ταχυδρομειο μπας και το ξεχασε καποιος ταχυδρομος... απο ποια χωρα/πολη το εστειλες; πες μου τις λεπτομερειες στ προσωπικο μηνυμα

Αποσυνδεδεμένος Holy Diver

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Σαλιγκάρια και μπανάνες!!!
    • Προφίλ
    • Το Όνειρο Ενός Περιέργου
« Απάντηση #15 στις: 11/10/03, 08:40 »
TRomero to site! Tora, oson afora ta mp3 mporeis na dimiourgiseis alla 2-3 sites apo to geocities tzampa, na fortoseis ekei ola sou ta mp3 kai na ta sindeseis me links sto ipogio.
reveduncurieux.blogspot.com

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
« Απάντηση #16 στις: 13/10/03, 08:31 »
Metaller, και αυτο που λες παιζει... ιδιως αν το συγκροτημα εχει ηδη δικια του σελιδα (μπαινει και λινκ για τη σελιδα τους). Ο βασικος στοχος παντως ειναι να παρουσιαστει η αγνωστη υπογεια μουσικη σκηνη της Ελλαδος συγκεντρωμενη σε ενα σιτε οσο το δυνατον πιο λεπτομερως γινεται (βιογραφικα, φωτο, αρχεια ηχου, κλπ.).
Δεν εχω κανει σοβαρη διαφημιση ακομα, για να το μαθει ο κοσμος, σκεφτομουν οτι θα ηταν καλο να μαζευα αρκετο υλικο πρωτα, ως "μαγιά". Αλλα δυστυχως δεν εχω πολυ χρονο να κυνηγαω τα συγκροτηματα, οποτε μαλλον θα το διαφημισω ως εχει, ελπιζοντας οτι θα βρει ανταποκριση.

Αποσυνδεδεμένος Zoso

• Heartbreaker
  • Παλιός
  • Our shadows taller than our soul...
    • Προφίλ
    • Zeppelin
« Απάντηση #17 στις: 13/10/03, 19:52 »
Φαίνεται καλή σελίδα... Με νέκρα φόρουμ, αλλά μετά από λίγη διαφήμιση θα φτιάξει... Κατά τα άλλα, αρκετά καλή...
''...Πριν αρχίσουν όλα
Είχαν κιόλας αρχίσει
Πριν φτάσω ήμουν ήδη εκεί
Τα ίχνη μου και ο δρόμος προϋπήρχαν
Τ’ ακολούθησα
Βρήκα ένα σπίτι στις φλόγες
Μπήκα μέσα και του 'βαλα φωτιά...''