Eχω δει πολλα videos και ειναι οντως καλος ο ηχος που βγαζει.
Αν δεις ομως videos που κανουν editing σε καποιο patch (πχ για να το φερουν εκει που θελουν ηχητικα), θα δεις οτι ο ιδιος ο κατασκευαστης αναφερει αυτα που ειπα κι εγω πιο πανω. Οτι δηλαδη κανεις profiling με καποια A settings στον κανονικο ενισχυτη και μετα ολα τα eqs, drive, master volume, presence κτλ του μοντελου που χρησιμοποιεις, λειτουργουν απλα διαμορφωνοντας τον ηχο σαν ενα generic eq και drive και οχι οπως λειτουργουν στον κανονικο ενισχυτη. Αυτο ειναι ενα τεραστιο μειον κατα την γνωμη μου, ειδικα για καποιον που ξερει τον κανονικο ενισχυτη και πως αυτος φερεται στην πραγματικοτητα.
Πχ, οι ενισχυτες δεν λειτουργουν γραμμικα, ανεβαζοντας πχ το master τους, δεν δυναμωνεις απλα την ενταση. Πειραζοντας πχ τα πριμα (και αναλογως του κατασκευαστη) μπορει να επηρεαζεις και αλλα πραγματα εκτος των πριμων. Ειναι δηλαδη μια αλυσιδα που δημιουργειται απο καθε τι που βρισκεται μεσα σε εναν ενισχυτη και καθε τι απο αυτα κανει κατι.
Οταν εσυ κανεις profile εχοντας πχ ολα τα κουμπια του κανονικου ενισχυτη στη μεση, θα εχεις ενα καλο profiling για αυτα τα settings, αλλα μονο για αυτα. Αν αρχιζεις και πειραζεις to eq μετα του profile, θα αλλαξει μεν ο ηχος, αλλα οχι οπως θα αλλαζε αν ειχες εναν πραγματικο ενισχυτη ή ενα καλο simulation του. Θα ειναι πιο πολυ σαν να παιρνεις τον ηχογραφημενο ηχο ενος ενισχυτη και μετα να του κανεις πειραγματα με post recording effects. Μπορεις δηλαδη να αλλαζεις τον ηχο, αλλα οχι και την αισθηση, την αποκριση κτλ που θα προσφερε μια αλλαγη settings στον κανονικο ενισχυτη. Ελπιζω να γινομαι αντιληπτος...
Τεσπα, δεν ειναι καθολου ασχημη λυση, αλλα στα χρηματα του (και με την εμφανιση που εχει

) και με βαση οσα προσφερει, δεν τον θεωρω μια συμφερουσα αγορα μιας και εχει σοβαρες ελλειψεις σε πολλα πραγματα (με πρωτο τα εφφε - και σε ποιοτητα και σε αριθμο και ποσα διαθεσιμα ταυτοχρονα - και την παραμετροποιηση τους καθως και το routing αυτων) που ουσιαστικα τον κατεβαζουν απο την "επαγγελματικη" κατηγορια, χωρις ομως αυτο να αντικατοπτριζεται και απο την τιμη του (που ειναι σε επιπεδα επαγγελματικου μηχανηματος).
Προσωπικα, προτιμω να εχω μια πολυ καλη εξομοιωση ενισχυτη που να ειναι οσο το δυνατον πιο κοντα στον πραγματικο και να φερεται και ετσι και να μπορω ολα αυτα να τα παραμετροποιω οπως θελω, παρα να βασιζομαι σε ενα στανταρντ τυπου settings καποιου profile.
Οσο για το axe fx, οτι και να πω θα ναι λιγο...
Το χω σκεφτει να κανω ενα review, αλλα απο που να ξεκινησεις και ποσες σελιδες να γραψεις; Το axe fx ειναι πραγματικα (τουλαχιστον για μενα και για παρα πολλους αλλους κιθαριστες) αυτο που λεμε "dreams do come true".
Αν βρω χρονο ισως καποια στιγμη να γραψω 5 πραγματα, απλα ξερω οτι κανονικα χρειαζεται σελιδες ολοκληρες και δεν εχω τον χρονο (και την ορεξη) για να κανω κατι τετοιο τωρα...