Έχω μια μικρή αυτοσχέδια πεταλιέρα αποτελούμενη από 2 distortion boss πεταλάκια, 1 ibanez tubescreamer και 1 wah.
Την έχω φτιάξει έτσι ώστε όλα τα πεταλάκια να τροφοδοτούνται από την ίδια πηγή.
Είχα μέχρι πρότινος έναν μετασχηματιστή, παλιά καραβάνα, γουρουνάκι, από τον παππού μου (...χωρίς πλάκα) που έβγαζε 9Volt αλλά άγνωστα ampere. Υποθέτω ότι έβγαζε αρκετά γιατί τον έχω από πιτσιρικάς, και θυμάμαι ότι "έπαιζα" κάνοντάς τον να βγάζει σπίθες, ακουμπώντας τους ακροδέκτες του, κάτι που κανένας άλλος από τους μετασχηματιστές που είχα δεν μπορούσε να κάνει. Οπότε υποθέτω ότι είναι δυνατούτσικος (...παλιά τα φτιάχναν καλύτερα τα πράγματα αχχχχ ).
Χτες περιήλθε στα χέρια μου ένας original μετασχηματιστής για πεταλάκια Boss. Τα ratings του είναι, φυσικά 9Volt, και 200mAh.
Δεν ξέρω, αυτό το 200, λίγο κούτσικο μου φάνηκε. Παρόλα αυτά, έβγαλα το παλιό γουρουνάκι (στο οποίο παρεπιπτόντως είχα βάλει μια μεταβλητή αντίσταση σε σειρά, γιατί ναι μεν έλεγε ότι έβγαζε 9Volt, αλλά εγώ άλλα είχα μετρήσει με το πολύμετρο) και το αντικατέστησα με τον Boss.
To όλο πράγμα φαίνεται να δουλεύει.
Άναψα και τα 4 πεταλάκια (πράγμα που δεν παίζει να γίνει ποτέ, distortion πάνω σε distortion, πάνω σε boost πάνω σε wah

) και δεν παρατήρησα πτώση έντασης φωτεινότητας από τα led-ακια τους.
Ο λόγος του παρόντος topic είναι η ερώτηση και η ανησυχία μου,
-Μήπως ξέρει κανείς αν υπάρχει περίπτωση να κάνω ζημιά σε κάποιο από τα στοιχεία της αλυσίδας των εφέ ή και στον ίδιο τον μετασχηματιστή.
-Πόσα ampere θεωρητικά τραβάνε τα πέταλα (μη μου πείτε να δω από κάτω, τα έχω δέσει με tire ups και δεν θέλω να τα κόψω)