το setup της κιθαρας ακομα δεν βρηκα τι ειναι, σε τι χρησιμευει, και σε πια ειδη κιθαρων γινετε αν μπορει καπιος να μου πει..ευχαριστω
Είμαι αρχάριος alert!Φίλε,
το set-up είναι όπως την εκλαμβάνομαι σαν έννοια δύο πράγματα. Μάλλον, έχει δύο σκοπούς. Πρώτον να ακούγεται το όργανο σωστά και δεύτερον να σε βολεύει (και τα δύο με ίση βαρύτητα και χωρίς το ένα να αναιρεί το άλλο. Δηλαδή, χωρίς για να ακουστεί σωστά να χρειάζεται να ανέβουν οι χορδές στον Θεό, και να μην μπορείς να παίξεις)
Φαντάσου ότι μπαίνεις σε ένα αυτοκίνητο καινούριο. Θα φτιάξεις το κάθισμα ώστε να σε βολεύει, τους καθρέφτες ώστε να βλέπεις έξω, θα κοιτάξεις τον αέρα στα λάστιχα να είναι αυτός που πρέπει κλπ κλπ.
Γίνεται σε όλες τις κιθάρες (θεωρώ πως είναι πιο εύκολο στην ηλεκτρική, με δύο κατσαβίδια και ένα άλεν) και περιλαμβάνει: Ρύθμιση της καμπύλης του λαιμού, του ύψους των χορδών, του ύψους των μαγνητών, το intonation (δηλαδή να ακούγεται σε κάθε τάστο ακριβώς η νότα που αντιστοιχεί θεωρητικά στο τάστο αυτό) κλπ.
Αυτήν την εικόνα έχω εγώ τουλάχιστον ως αρχάριος. Αν κάνω λάθος ας διορθωθώ
EDIT: Ξέχασα να αναφέρω στις ρυθμίσεις και την ρύθμιση του tremolo για κιθάρες που έχουν