παιδιά....ότι και να βάλετε....πιστεύω πως θα ναι απειροελάχιστη η διαφορά...τι αναλύετε?
Δε θα χει διαφορά
Επειδή δεν ξέρω αν μιλάω στον κουφό-Θόδωρο (για μουγκό λένε συνήθως αλλά τέσπα, χρόνια του πολλά

) ή στον Eric Johnson, φρόντισα να αναφέρω κάποια πράγματα σε θεωρητικό επίπεδο όπως τόνισα... Κι εγώ έχω βάψει με σπρέυ το pickguard της ηλεκτρικής μου και -αν και δεν το περίμενα- ο ήχος της πρέπει να χει χάσει κάποια πρίμα.. Anyway, είναι πολύ πιο όμορφη πλέον!
Και ναι, μου αρέσουν και μένα τα relic όργανα και θεωρώ ότι τα χτυπήματα έχουν τη γοητεία τους.. Αλλά εδώ μιλάμε για κλασική κιθάρα.. Άλλη η σημασία του ξύλου στην κλασική και άλλο στην ηλεκτρική ή το μπάσο...
και ο ήχος..αν δε το βάλει απ'τη μέσα πλευρά του ηχείου...δεν θα αντανακλάται στο αυτοκόλλητο....
Η μεγαλύτερη "ποσότητα" του ήχου βγαίνει όντως μέσα απ το ηχείο, αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει ανάκλαση ηχητικών κυμάτων στην εξωτερική επιφάνεια του ξύλου.. Όπως είπα, αυτά είναι περισσότερο θεωρητικά, ο καθένας τα επεξεργάζεται όπως θέλει... Προσωπικά ανήκω μάλλον στους κουφούς παρά στα μεγάλα αυτιά..
Μακριά από το καπάκι και κάνε ο,τι θες. Στο καπάκι γενικώς να μη βάζεις πράγματα.
Κλασική είναι, δεν έχει καπάκι..
Έχει παίχτες που πάιζουν slap, Και κρουστα και από τα χτυπήματα ανοίγουν τρύπες οι κιθάρες το αυτοκόλλητο μας πείραξε ;

Παίζει photo?
Η κιθαρα μου ειναι μια Stagg C542 και κανει γυρω στα 50-60 ευρω (αν και εγω την αγορασα απο τον δασκαλο που κανω μαθηματα [μενω επαρχεια] τα διπλασια δηλ. 120)
Και μαμω τους δασκαλους!!!
Οff-topic αλλά.. Όντως...