ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΙΘΑΡΕΣ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣΣύμφωνα με τις δικές μου εκτιμήσεις, από πλευράς ποιότητας κατασκευής η Vintage και η Ibanez μάλλον κερδίζουν. Χωρίς να υπολείπεται ιδιαίτερα, η SX με τη χαμηλή της τιμή και το αναμφισβήτητο vintage vibe προσφέρει σίγουρα το καλύτερο value for money. Αυτές για μένα θα ήταν οι τρείς καλύτερες, αν και όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά. Λίγο πιο κάτω θα έβαζα την Aria, την Dean, την Peavey και την Cort G-254.
ΟΙ ΚΙΘΑΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΚΙΜΑΣΑΌπως είπα, υπάρχουν πολλές κιθάρες σε αυτή την κατηγορία εκτός από τις 10 που παρουσίασα. Θα μπορούσα να αναφέρω τουλάχιστον άλλες τόσες που θα μπορούσαν ίσως να μπουν στο Top 10, αλλά δεν τις έχω δοκιμάσει ώστε να εκφέρω γνώμη. Για παράδειγμα η
Aria 714STD ίσως να είναι καλύτερη από κάποιες που έχω παραθέσει, ειδικά αν κρίνουμε από τα STG μοντέλα. Η
Tanglewood DBT6 φαίνεται ενδιαφέρουσα, αν και κατά πάσα πιθανότητα δεν προσφέρει την ποιότητα της πιο ακριβής TSB57. Ενδιαφέρουσες προτάσεις έχει και η Kramer με τις
Pacer FT211S και
Focus VT211S, οι οποίες ίσως να είναι καλές για αρχάριους ειδικά για όργανα γύρω στα 100-130 Ευρώ, αλλά είναι μάλλον απίθανο ότι θα κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με τις κιθάρες στην κορυφή του Top 10. Η
Jack & Danny από το Musicstore προσφέρει μια σειρά φτηνών strat που ξεκινούν από τα 75 Ευρώ. Τα πιο ακριβά μοντέλα (111 Ευρώ) δείχνουν αξιοπρεπή, με καλά ξύλα και Wilkinson μαγνήτες. Tέλος η
Lag Jet New Vintage JV100R είναι μια αρκετά ιδιόμορφη strat, και κρίνοντας από άλλες Lag που έχω δοκιμάσει ίσως να είναι αρκετά αξιόλογη.
Οποιαδήποτε πρόταση ή σχόλιο είναι καλοδεχούμενα. Eπιφυλάσσομαι για μια μελλοντική ανανέωση του Top 10 με νέες εισόδους. Σύντομα σκοπεύω να ξεκινήσω κάτι αντίστοιχο για tele κιθάρες.