Εδώ και αρκετό καιρό, το εριξα αποκλειστικά σχεδόν στα blues και έπιασα την πεντατονική εργολαβία. Σαν αποτέλεσμα, δεν μπορώ να κάνω σοβαρό improvisation σε καμιά άλλη κλίμακα. Βασικά έχω βαρεθεί το στυλ μου, δεν αντέχω να με ακούω πια. Δεν λέω, το shred πάντα το μισούσα, αλλά εγώ το γύρισα απο την τελείως αντίθετη πλευρά.
Λέω λοιπόν (καιρό τώρα) να ξαναδιαβάσω σοβαρα καμία aeolian minor/major scale, για αρχή τουλάχιστον, και γιατί όχι, πιο μετά και καμιά phrygian ή melodic minor. Κυρίως θα ήθελα να ξαναδώ όλα τα positions, να το πάρω απο σχετικά αρχικά στάδια (επανάληψη μπας και φύγει η κουλαμάρα), αλλά να το φτάσω σε αρκετά προχωρημένο επίπεδο. Το θέμα μου είναι οτι δυσκολεύομαι να βρώ κάποιο ολοκληρωμένο κύκλο ασκήσεων που να με καλύπτει. Επίσης θα προτιμούσα να το δουλέψω κυρίως για χρήση σε classic rock (αλλά λίγο πιο τεχνικό, σε στυλ Gallagher, Blue Oyster, Eagles), prog rock (Floyd, Camel, Kansas), και 80΄s metal.
Έχετε να μου προτείνετε κάποιο resource, είτε on line μαθήματα είτε βιβλίο/DVD ??.