Κωστα καλα τα λες. Θελεις βεβαια αρκετο καιρο και πολλη πολλη δουλεια για να τα παιξεις αυτα, αλλα κανε εσυ την αρχη και θα φτασεις κ εκει.
Cbk τι εννοεις με και χωρις πενα? Ταυτοχρονα? ή και δακτυλισμους και με πενα?
Κοιτα εγω στους δακτυλισμους δεν τα καταφερνω, αλλα να πω και την αληθεια, δεν καθησα ποτε συστηματικα να μελετησω. Αρχιζα τις ασκησεις και μετα απο λιγες μερες τα παρατουσα... μετα απο λιγο καιρο μου ξαναρχοταν κοκ. Ετσι σωστη δουλεια δε γινεται. Αν θελεις και δακτυλισμους, και πενα γινεται βεβαιως, αλλα θελει δουλεια δουλεια δουλεια και στα 2, που ειναι λιγο βαρετο γιατι κανεις την ιδια ασκηση ξερω γω με 2 τροπους.
Για να γλυτωσεις την... τεμπελιτιδα, το καλυτερο ειναι να βρεις καποιον να παιζετε μαζι συστηματικα και σταθερα, να "βγαλετε" μαζι τραγουδια, που καποια θα θελουν και δακτυλισμους (κατι που εγω δυστυχως δεν εχω τοσο μονιμο) ωστε να αναγκαστεις να δουλεψεις και να μην πεσεις στη λουμπα του "ελα μωρε, και με την πενα ικανοποιητικα ακουγεται, θα χτυπησω περισσοτερο τα καντινια ετσι... κ θα ακουστει σχετικα ενταξει. Βαρεθηκα μ αυτο το παλιοπραμα!"

.
Τωρα για ταυτοχρονα, γινεται και αυτο, αλλα καλυτερα μολις παρουν λιγο τα χερια σου, αγορασε και ενα "δακτυλιδι" και δοκιμασε το... αν και εχει ενα καποιο συγκεκριμενο ρεπερτοριο αυτο το στυλ, αλλα δεν πειραζει.
Οσο για τις ασκησεις: Μετρονομο χρησιμοποιεις? Αν μπορεις να παιξεις καθαρα, σε σωστο τεμπο την ασκηση σε ολη την ταστιερα, σε ολες τις χορδες, δοκιμασε το. Αλλα μην το βλεπεις σαν αυτοσκοπο, αυτο θα γινει απο μονο του. Ειναι "μυικη μνημη" που λεμε. Καποια στιγμη απλα θα διαπιστωσεις οτι μπορεις να το κανεις και χωρις να κοιτας. Το πιο σημαντικο τωρα εινα να δινεις βαση στο να ακουγεται σωστα, καθαρα, σε σωστο τεμπο η καθε νοτα/συγχορδια και να χειριζεσαι καλα και την πενα (καλο πιασιμο κ alternate picking).