Αποστολέας Θέμα: CYNIC-Focus  (Αναγνώστηκε 11231 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος arismanouras

• Επισκέπτης
  • **
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
CYNIC-Focus
« στις: 11/04/04, 16:47 »
Το μήνυμα αφορά σε έναν -κατά απόλυτη παραδοχή- ακρογωνιαίο λίθο στην progressive death metal μουσική. Τον μοναδικό (δυστυχώς) δίσκο των θεών απ' τη Florida, των Cynic. Κυκλοφόρησε το '93 από την Roadrunner και τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα του τότε ανερχόμενου και μετέπειτα δημοφιλέστατου progressive metal, ταρακούνησε και επαναπροσδιόρησε σαν κύκνειο άσμα το κατιόν εκείνη την εποχή κίνημα του Αμερικάνικου death metal και σήκωσε τον πήχη της τεχνικής και ενορχήστρωσης για quarteto συγκρότημα τόσο ψηλά που πάω στοίχημα ότι έστειλε πολλούς στο ωδειο για να ξαναμάθουν απ' την αρχή μουσική, πιο σωστά αυτή τη φορά.
Έχω την τύχη να είμαι κάτοχος αυτού του δίσκου και να απολαμβάνω την εγκεφαλικότητα και την παραμορφωμένη jazz νοοτροπία του Cobel, του Masvidal, του Malone  και του Reinert.
Πόσοι από σας έχουν ακούσει αυτό το δίσκο; Τί είπατε την πρώτη φορά που ακούσατε κάποιο κομμάτι τους; Πιστεύετε κι εσείς ότι είναι τόσο αδικοχαμένοι όσο και τόσα άλλα συγκροτήματα που είχαν να προσφέρουν τόσα πολλά στη μουσική όπως οι Lost Innocence, οι Atheist και άλλοι; Για τους μη έχοντες ακούσει όλο το δίσκο να αναφέρω ότι ίσως να έχουν ακούσει ένα κομμάτι τους ("Uroboric Forms") στη συλλογή "Furious Metal Anger", που κυκλοφόρησε μαζί με το Metal Invader πριν από μερικά χρόνια και που βρίσκεται απ' ότι ξέρω στα περισσότερα σπίτια της ελληνικής-μεταλλικής επικράτειας.

Αποσυνδεδεμένος ερεβος

• Shadowking
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ars longa vita brevis
    • Προφίλ
    • http://myspace.com/gorthaour
Re:CYNIC-Focus
« Απάντηση #1 στις: 15/04/04, 20:23 »
Οντως τα παλληκαρια σπερνουνε....Σε ολα τα επιπεδα...Το Veil op Maya ειναι ενα απο τα αγαπημενα μου κομματια....Κριμα που δε βγαλανε τπτ αλλο... :( Οταν πρωτακουσα το δισκο αναρωτηθηκα πως μπορουν αμερικανοι να γραψουν τετοια πραγματα!! (δεν ειχα αρχισει ακομα να ακουω Symphony X  :P)...
Twitter @mcrosog

Αποσυνδεδεμένος Ax_Wield

• Παλιός
  • Nothing is real!
    • Προφίλ
Απ: CYNIC-Focus
« Απάντηση #2 στις: 02/02/06, 00:04 »
Πιστεύω οτι οι Cynic είναι από τις καλύτερες μπάντες όλων των εποχών κάνοντας πράγματα πρωτοποριακά για την εποχή τους και οχι μόνο...δυστυχών αδικήθηκαν από τη στενομυαλια των ακροατών και χάθηκαν πρόωρα όπως και αλλες καταπληκτικές μπάντες όπως οι Atheist και οι Psychotic Waltz...μπάντες που είχαν να προσφέρουν το κάτι παραπάνω και επέκτειναν τα όρια της μουσικής μέχρι εκεί που δε φανταζόταν κανένας...

Αποσυνδεδεμένος Samdreamth

• Θαμώνας
  • Πάνω απ' όλα Μηχανολόγοι....
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: 02/02/06, 00:17 »
Εγω δεν εχω να προσθεσω και πολλα γιατι με καλυψανε πληρως αυτα που γραψανε τα παιδια στα παραπανω post..... Απλα θα υπενθιμησω οτι στο Human των Death επαιξαν μαζι με τον Chuck (και τον Steve DiGiorgio) oι Reinert και Masvidal (drums και κιθαρα αντιστοιχα)......  Γενικα το Focus ειναι απο τους δισκους που βγαινουν, κανουν το μπαμ και μετα αφηνουν μια μεγααααλη παρακαταθηκη για τους επομενους...... Για τους αμυητους απλα να προειδοποιεισω οτι ΔΕΝ ειναι ευκολο σαν ακουσμα.......... Με λιγη υπομονη και ενδελεχη ακροαση ομως, θα αποζημιωθειτε πληρως.... ;)

Με μια λεξη, ΔΙΣΚΑΡΑ...........  ;D
To those who understand I extend my hand, to the doubtful I demand take me AS I AM

Αποσυνδεδεμένος om

• Θαμώνας
  • [...]
    • Προφίλ
    • Myspace
« Απάντηση #4 στις: 08/02/06, 21:14 »
Π Ο Λ Υ Δισκος...

Αποσυνδεδεμένος Fys

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: 11/02/06, 19:46 »
Δεν ξέρω τι ακριβώς να πώ για αυτό το δίσκο, οπότε θα κανω μια αντικειμενική δισκοκριτική...
Οι Cynic φτιάχτηκαν το 1987 από τους Paul Masvidal (κιθάρα, φωνητικά) και τον Sean Reinert (τύμπανα). Ύστερα από πολλές συναυλίες και demos έχοντας ένα στυλ thrash/death, άρχισαν να καταρρίπτουν στο μυαλό τους οτι κανόνες είχαν για το συγκεκριμένο είδος.. Πώς έγινε αυτό? Απλά άρχισαν να ακούν και άλλες μουσικές, πιο ψαγμένες από το metal (progressive rock, jazz, fusion κτλ). Έχοντας σαν τελικό lineup τους δύο που προανέφερα και τον Jason Gobel (κιθάρα) και τον Shawn Malone (μπάσο), ξεκίνησαν να γράφουν το Focus, το οποίο κυκλοφόρησε κάπου μέσα στο 1993 από την Roadrunner.
Στο Focus συναντάμε ριζοσπαστικό progressive/death σε όλο του το μεγαλείο. Σχιζοφρενικά κιθαριστικά riffs, εναλλασσόμενα με σουρεαλιστικές ακουστικές μελωδιες ντυμένα με τα πέπλα του ακραίου ήχου. Αυτός ο Malone προκαλεί όλη την ώρα με αυτά που παίζει, λέγοντας ψιθυριστά: "Ποτέ δεν θα παίξεις σαν και εμένα!". Jazz μελωδίες πανώ σε death metal. Υπάρχει και ο drummer χταπόδι που η φαντασία του φτάνει στα άκρα των άκρων στη κυριολεξία.
Σε γενικές γραμμές, το Focus χαρακτηρίζεται με τις λέξεις χαοτικό, υπερτεχνικό, πηγή έμπνευσης για όλους που λένε ότι ασχολούνται με τη μουσική. Από την αρχή μέχρι το τέλος του δίσκου, ο ακροάτης νιώθει ότι ταξιδεύει στα πιο ανεξερεύνητα μέρη της μουσικής..
Δυστυχώς, μετά από αυτό το δίσκο που είναι και ο μοναδικός τους, οι Cynic διαλύθηκαν λόγω διαφωνιών ως προς ποιό δρόμο θα ακολουθήσει το συγκρότημα (μουσικά), τα μέλη σήμερα είναι σε διάφορα συγκροτήματα άσχετα με metal. Για περισσότερα, www.cynicalsphere.com
Tώρα θα αναρωτηθεί κάποιος, αφού ήταν τόσο καλοί, γιατί δεν έγιναν ποτέ τόσο γνωστοί? Από αυτό και από το πόσοι λίγοι έχουν γράψει εδώ μέσα φαίνεται το επίπεδο του Έλληνα μεταλλά..

Shatter the myth, don't cut yourself, on your words against dreams made of steel, stronger than any faith that inflicts with pain and fear...
Chuck Schuldiner RIP (13/5/1967 - 13/12/2001)

Αποσυνδεδεμένος Rammstein1982

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: 11/02/06, 20:49 »
εδω, κολλαει μονο μια ατακα απο τις "βαρβαροτητες"(ποιος το θυμαται?)

ΑΡΡΩΣΤΙΑ!!!!!! ;D ;D ;D ;D    (με την καλη εννοια)

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΝΜΕΓΙΣΤΟΣ - EOSFORUM - SOTRIANI -

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • To Φαινόμενο Γνωστό έως τα Πέρατα του Κόσμου...
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: 01/06/06, 04:10 »
   ...απ'οτι βλεπω εδω εχουν χαθει πολλα απο το τελευταιο κρασαρισαμ του σερβερ, οποτε θα ξαναδιατυπωσω και εγω την αποψη μου που δεν διαφερει απο τις προηγουμενες!

Οι cynic εκτος του οτι μας τιμησαν βαζοντας μια ελληνικη λεξη (που παρεπυπτοντως ξερουν και τι σημαινει!!!) σαν ονομα στο γκρουπ τους, προσφεραν και συνεχιζουν να προσφερουν σε αυτους που τους ανακαλυπτουν, εστω και μετα απο 13 χρονια, με την καταπληκτικη μουσικη τους. Μπορουν να φερουν οπαδους του Death στην πιο τεχνικη σκηνη, αλλα και το αντιθετο.
   Συνεχιζω να πιστευω οτι αυτη η μοναδικη -δυστυχως για μας- δουλεια τους, επιμενει να εμπνεει τους νεους μουσικους, αλλα και να φωτιζει το δρομο για το μελλον της μεταλλικης σκληρης, τεχνικης πλευρας της μουσικης. Ειναι ενα μνημειο συγχρωνης ενορχηστρωσης και εκφραστικης στιχουργικης που με μοναδικο μεσο την αγαπη για μουσικη, συνεχιζει -ευτυχως- να εμπνεει!
   Ευτυχως ειναι τοσο περιεκτικος και συμπυκνωμενος αυτος ο δισκος, που παντα βρισκεις κατι καινουριο να ανακαλυψεις. Ειμαι πολυ περιφανος που μπορω να συγκαταλεγομαι στους μουσικους που εχουν αυτην την εμπειρια...
Ο.Ξ.Ο.Κ.Δ.Τ.Ξ.Ο.Κ.Ο. 
θα τινάξω τα μυαλά μου στον αέρα
να γεμίσει ο κόσμος εξυπνάδα

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Έκπτωτος Άγιος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Elen sila lumenn omentielvo
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: 01/06/06, 10:41 »
Ναι...ο σοτ εχει δικιο...και εγω θυμαμαι να ειχα απαντησει στο θέμα...
Πολύ αφασια συγκροτημα...χανεσαι ανετα.....τεχνικότατο και μαυρο...οτι πρέπει..
 ;D
My spirit is crying for love so tired of being alone
I Remember He came here to steal, and You are his stealer of souls

http://img74.imageshack.us/img74/4245/53408797vz8.jpg

Αποσυνδεδεμένος Ax_Wield

• Παλιός
  • Nothing is real!
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: 01/06/06, 15:28 »
Στο βιβλιαράκι του CD (δε ξέρω για τη βινυλιακή έκδοση) γράφει μεταξύ άλλων: 'This music represents the artist's attempt at open expression of emotion. We hope you will be open to the uniqueness of these pieces...'. Απ'ότι φαίνεται και οι ίδιοι ήξεραν πόσο μπροστά βρίσκονταν και φοβόντουσαν μήπως χαθούν άδικα λόγω της αδυναμίας των τότε (και των μετέπειτα) ακροατών να κατανοήσουν ή να δεχτούν το κάτι διαφορετικό...επίσης δίνεται η ακριβής ετυμολογία της λέξης Cynic...τίποτα δεν είχαν αφήσει στη τύχη...

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Έκπτωτος Άγιος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Elen sila lumenn omentielvo
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: 04/06/06, 02:05 »
Στο βιβλιαράκι του CD (δε ξέρω για τη βινυλιακή έκδοση) γράφει μεταξύ άλλων: 'This music represents the artist's attempt at open expression of emotion. We hope you will be open to the uniqueness of these pieces...'
"truth integrity and strenght have been the FOCUS of cynic...join us in our quest."  ;) για να ολοκληρωθει...οντως πολύ ομορφο εισαγωγικο...
My spirit is crying for love so tired of being alone
I Remember He came here to steal, and You are his stealer of souls

http://img74.imageshack.us/img74/4245/53408797vz8.jpg

Αποσυνδεδεμένος Ax_Wield

• Παλιός
  • Nothing is real!
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: 05/06/06, 00:37 »
"truth integrity and strenght have been the FOCUS of cynic...join us in our quest."  ;) για να ολοκληρωθει...οντως πολύ ομορφο εισαγωγικο...

Τώρα πόσοι τους ακολούθησαν στην αναζήτησή τους είναι προφανές...τσεκάρετε επίσης τους Portal που δημιουργήθηκαν μετά τη διάλυσή τους από τα ίδια μέλη!!

Αποσυνδεδεμένος verdict94

• Θαμώνας
  • www.verdictdenied.com
    • Προφίλ
    • Official site of  Verdict Denied
« Απάντηση #12 στις: 08/06/06, 11:56 »
Πολύ παράξενη μπάντα και σίγουρα με άποψη. Έχω ακούσει το δίσκο μια φορά παλιότερα και μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρουσα η μουσική τους. Τώρα γιατί δεν το έχω είναι μυστήριο γιατί γενικά ακούω πολύ τέτοια obscure avant-guard συγκροτήματα σαν τους Psychotic Waltz, Mekong Delta, Realm, Atheist, Toxik, Memento Mori, Lordbane, Spiral Architect, Theory In Practice, Dillinger Escape Plan....
Καλά που μου το θυμίσατε. Πρέπει να το πάρω οπωσδήποτε.

Αποσυνδεδεμένος KJP

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: 20/12/06, 05:32 »
Το ακούω τώρα τελευταία αρκετά, πάλι. Πρόκειται αναμφίβολα για εκπληκτικό δίσκο, με ανεπανάληπτη μοναδικότητα. Δεν εκπλήσσομαι που δεν υπήρξε συνέχειά του, αν και προσωπικά κάτι στο ύφος του "Textures" θα το ήθελα πολύ. Μεγάλο ατού τού "Focus" είναι και το chapman stick του θεού Malone, που ακούγεται κορυφαίο.
Δεν είναι καθόλου νέο αυτό το νέο, μα έχει ενδιαφέρον:

http://roadrun.com/blabbermouth.net/news.aspx?mode=Article&newsitemID=57823

http://www.cynicalsphere.com/reunion.html

Λέτε να παίξει και album, λέτε, λέτε; :D
Όλα είναι δρόμος.

Αποσυνδεδεμένος Iced Jacob

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: 20/12/06, 09:54 »
Και να κανουν περιοδεια με τους Atheist!!!!!! ;D
Εγω και Ιαπωνια παω για να τους δω!!!!! ;D
The road to hell is full of good intentions...

Αποσυνδεδεμένος pain of salvation

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: 21/12/06, 03:47 »
γι'αυτο την χαιρομαι αυτη την κοινοτητα!εχει ατομα με αποψη και ακουσματα.αντε να πετυχεις καποιον εξω που να ξερει τους cynic.απιθανο.
walk with me, and see the world i see, it is our home it's where we are belong.

• Θαμώνας
  • www.verdictdenied.com
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: 21/12/06, 09:58 »
γι'αυτο την χαιρομαι αυτη την κοινοτητα!εχει ατομα με αποψη και ακουσματα.αντε να πετυχεις καποιον εξω που να ξερει τους cynic.απιθανο.

είμαστε μια χούφτα obscure metalloi εδώ μέσα φίλε. Έχουν ανοίξει 2-3 τόπικ όπου τρακαριζόμαστε οι ίδιοι ;D

Αποσυνδεδεμένος Ax_Wield

• Παλιός
  • Nothing is real!
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: 21/12/06, 10:57 »
Αυτό είναι αλήθεια! Ψάξε και τα topics που έχουν ανοίξει κατά καιρούς για Meshuggah, Isis, Psychotic Waltz κ.α. και θα το καταλάβεις...σε όλα τα ίδια άτομα είμαστε...μήπως πρέπει να δημιουργήσουμε κάποιο σύνδεσμο τελικά; The Obscures Club!! ;D ;D ;D

• Θαμώνας
  • www.verdictdenied.com
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: 21/12/06, 14:49 »
Αυτό είναι αλήθεια! Ψάξε και τα topics που έχουν ανοίξει κατά καιρούς για Meshuggah, Isis, Psychotic Waltz κ.α. και θα το καταλάβεις...σε όλα τα ίδια άτομα είμαστε...μήπως πρέπει να δημιουργήσουμε κάποιο σύνδεσμο τελικά; The Obscures Club!! ;D ;D ;D

Nα και ο πρώτος της χούφτας που λέγαμε....έφτασε ;D

Ψάξε αυτά που λέει...ξέρει αυτός!!! ;)

Αποσυνδεδεμένος Iced Jacob

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: 21/12/06, 20:50 »

Γραψε με και μενα μεσα!!! ;D
The road to hell is full of good intentions...

Αποσυνδεδεμένος Ax_Wield

• Παλιός
  • Nothing is real!
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: 21/12/06, 22:59 »

Nα και ο πρώτος της χούφτας που λέγαμε....έφτασε ;D

Ψάξε αυτά που λέει...ξέρει αυτός!!! ;)

Γιατί εσύ πας πίσω;  ;)

Αποσυνδεδεμένος Fys

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: 24/12/06, 05:10 »
Δεν πρέπει να μείνουμε στα λόγια!! Άμα γράψεις ένα topic του στυλ, ποιά είναι η πιο γελοία μπάντα που υπάρχει, θα γράψουν όλοι!! Άμα όμως γράψεις για κανένα διαμάντι, σε γράφουν όλοι στα αρχ**ια τους...
Shatter the myth, don't cut yourself, on your words against dreams made of steel, stronger than any faith that inflicts with pain and fear...
Chuck Schuldiner RIP (13/5/1967 - 13/12/2001)

Αποσυνδεδεμένος Ax_Wield

• Παλιός
  • Nothing is real!
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: 07/05/07, 23:05 »
Οι Cynic επανασυνδέθηκαν έχοντας τον Paul Masvidal και τον Sean Reinert από την αρχική σύνθεση για μια σειρά one-off εμφανίσεων ακολουθώντας το παράδειγμα των Atheist οι οποίοι έκαναν το ίδιο πριν ένα χρόνο περίπου...θα περάσουν και από τα μέρη μας στις 16 Ιουνίου για μια συναυλία στο An...μη χάσετε την ευκαιρία!! 8)

• Θαμώνας
  • www.verdictdenied.com
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: 08/05/07, 10:55 »
Έτσι!
Ο Ax ξέρει από καλό λάδι 8)

Αποσυνδεδεμένος Ax_Wield

• Παλιός
  • Nothing is real!
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: 06/02/08, 16:25 »
Και ναι, μετά την εκπληκτική περιοδεία επανένωσης η οποία πέρασε και από την Αθήνα (όσοι ήταν εκεί ξέρουν) οι Cynic δουλεύουν πάνω σε νέο υλικό και όπως ανακοίνωσαν και οι ίδιοι έχουν ήδη έτοιμα τρία κομμάτια!!! Ένα από αυτά είχαν ήδη παίξει στο live και ήταν εκπληκτικό...τι να πω...περιμένουμε τα καλύτερα!!! :)
« Τελευταία τροποποίηση: 06/02/08, 16:29 από Ax_Wield »