Λοιπόν, για να βάλω μία σειρά (προειδοποίησα πάντως, μην βαράτε!

)
Δεν πρόκειται ούγε για GAS, ούτε για τίποτα παρόμοιο. Απεναντίας, θα έλεγα.
Στο θέμα τώρα.
Απλά, παλαιότερα είχα την εντύπωση, παρακολουθώντας τα αγαπημένα συγκροτήματα, ότι αν στο μέλλον αγοράσω έναν 'καλό' ενισχυτή, ο οποίος θα με ικανοποιεί, τότε θα τον έχω παντού μαζί μου, σπίτι, στούντιο, πρόβα. Με το πέρασμα των ετών όμως και το αρκετό 'διάβασμα' σχετικά με τον ήχο, ενισχυτές, κλπ συνειδητοποίησα πως τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα. Ενδεχομένως λοιπόν, εδώ σχετίζεται και το thread που άνοιξα, να έχουμε παραδώσει σημασία σε ορισμένα πράγματα τα οποία εν τέλει δεν φτιάχνουν τον ήχο μας. Για παράδειγμα, τί να κάνω την κεφαλή plexi των 100Watt, όταν θα παίζω στο 1? Μην τα ξαναγράφω λοιπόν, γιατί να κάνω την ζωή μου δύσκολη με πετάλια και ενισχυτές? Γιατί τόσο ...GAS τέλος πάντων αφού και με με μία καλή πεταλιέρα θα κάνω πολύ καλά την δουλειά μου? Επειδή στο live θα με αποκαλέσουν 'άχρηστο' κιθαρίστα όταν δεν δουν την κεφαλή από πίσω μου? Ψηφιακούρα η πεταλιέρα, το δέχομαι. Αλλά, είναι τόση η διαφορά που να δικαιολογεί την αγορά ενισχυτή αντί καλής πεταλιέρας??
Μα δεν είναι πραγματικά GAS και περιττή η αγορά ενός λαμπάτου για το σπίτι και μιας πεταλιέρας για τα live? Σκοπός στο δικό μου το μυαλό είναι να έχω παντού τον ήχο μου. Όχι λύση συμβιβασμού στα live, άλλη στο σπίτι κι άλλη στο studio.
Τώρα φίλε μου Απόλλων, όσο για τον ήχο μου που έγραψα, η απάντηση είναι πως όχι. Δεν έχω τον ήχο που θέλω. Ξέρω απλά πού να κατευθυνθώ. Από τον υβριδικό μου marshall μου λείπει το καλό, ζεστό, καθαρό, κανάλι. Ψάχνομαι καιρό λοιπόν ανάμεσα σε μονοκάναλους τύπου fender και μερικούς boutique. Ξέρω τί ζητάω με άλλα λόγια, δεν έχω ευκαιρία όμως να ακούσω από κοντά και να καταλάβω τις όποιες διαφορές.
Ειδικότερα για την BOSS ME-50, όχι μόνο το συζητήσαμε κατ'ιδίαν, αλλά είπες και σωστά πράγματα και για τον λόγο αυτό το ξανασκέφτηκα και δεν την πούλησα. Πραγματικά πιστεύω πως ό,τι ενισχυτή να πάρω στο μέλλον, σίγουρα θα βοηθήσει με τα εφέ της και τα καλούδια της.
Πού να δεις τί marshall tone βγάζει όταν το mxr M77 συνδυαστεί με τον RAT simulation
Κλείνοντας, ξανατονίζω. Δεν έχω σκοπό ούτε να θίξω τους έχοντες, ούτε να δικαιολογήσω εμένα που ακόμα δεν έχω αυτό που ζητάω. Απλά, απορρίες εκφράζω και προφανώς δεν περιμένω κάποια συγκεκριμένη πρόταση, συμβουλή. Περισσότερο ψάχνω να δω αν είμαι σωστός ή όχι με την ανάλυση που κάνω. Όλες οι απόψεις λοιπόν είναι καλοδεχούμενες.
Για να γίνω ακόμα πιο κατανοητός όμως, συνοψίζω τις σκέψεις μου.
1. Ενισχυτής + πετάλια και πάω παντού έτσι. Studio, live, σπίτι.
2. Ενισχυτής + πεταλιέρα και πάω παντού έτσι.
3. Πεταλιέρα καρφί σε PA ακόμα και στο σπίτι.
4. Ενισχυτής κλπ για το σπίτι και πεταλιέρα ή κάτι άλλο για live και όπου αλλού = GAS και περιττό
για εμένα προσωπικά
Φιλικά