Αποστολέας Θέμα: Mxr Fullbore (too) metal...  (Αναγνώστηκε 13371 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Nikos7

• Θαμώνας
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Mxr Fullbore (too) metal...
« στις: 21/09/13, 17:07 »
Γεια χαρα σε ολους & ολες...

Εχω ενα fullbore metal μαζι με ενα black label chorus...και τα δυο παααρα πολυ καλα πεταλια δεν το συζητω...αλλα εχω το εξης προβλημα (?) . Το fullbore παραειναι metal για τη μουσικη που παιζω τωρα (heavy rock σαν alice in chains, alter bridge κτλ.) . Το γουσταρω ομως το πεταλακι κ δεν θελω να το πουλησω(προς το παρων τουλαχιστον) . Με κατι λεβεντικους marshall (100) σε κατι live το πεταλακι τζιτζικιζε αρκετα. Το θεμα του τζιτζικισματος καπως περιοριζεται τωρα που εχω και το black label chorus (που απλα τα σπαει) αλλα θελω κι αλλο βελτιωση στο distortion. Και ερωτω λοιπον την γνωμη σας για το εξης διλλημα:

- αγορα καποιου equalizer (αν ναι ποιο?) Τα dunlop ακουω ειναι καλα αλλα μια παραπανω γνωμη ιναι παντα ευπροσδεκτη

- αγορα καποιου αλλου πεταλιου κατι  σαν το flux drive της mesa boogie ( καλα οχι κατι τοσο ακριβο- 200ε ) μεχρι 100-120 ευρω καλα ειναι...

Ευχαριστω προκαταβολικα για το χρονο σας!

Αποσυνδεδεμένος tech21man

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
Απ: Mxr Fullbore (too) metal...
« Απάντηση #1 στις: 21/09/13, 18:37 »
Το fullbore ειναι παραλλαγη του boss metalzone το οποιο ηδη κατειχες αν θυμαμαι. Θα εκπλαγεις ποσα πεταλια ειναι παραλλαγες. Μπορεις να μονταρεις και αυτο αν εχεις ορεξη η καποιο φιλο τεχνικο. Θεωρητικα, εχει ηδη αρκετη ευελιξια για να φτασεις εκει που θες. Πρακτικα, ενα εξτρα πεταλακι eq σα το danelectro fish n chips η το mxr 10 band η το artec εν αναγκη, ποτε δεν παει χαμενο.

Βασικα τι ενισχυτη τα επαιξες? Marshall τρανζιστορ? Ποιον? Λαμπα? Δεν ταιριαζουν δυστυχως ολα τα πεταλια σε ολα τα καθαρα ολων των ενισχυτων. Με αυτους θα παιζεις?

Εγω θα κρατουσα το mxr, αν ομως ειναι να κινηθεις ακριβα τα νεα bogner ακουγονται...παχια!!!

Ειδαλλως δες και τα harley benton/Joyo η καποιο απο τα AMT drive series που προσομοιωνουν ενισχυτες, σιγουρα θα βρεις κατι χωρις να ξοδεψεις ενα σκασμο...

Ειδαλλως σκεψου το για ενισχυτη, μη φτασεις να δωσεις κοστος ενος αξιοπρεπους ενισχυτη σε πεταλια κατα τη γνωμη μου παντα!

Αποσυνδεδεμένος Nikos7

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: 21/09/13, 20:25 »
Πολυ σωστα θυμασαι αρχηγε μου!

Ο ενισχυτης που τα χρησιμοποιω ειναι ενας marshall 50αρης στο studio και στα live ενα λαμπατο 100αρη!

Και εγω δεν θελω να το πουλησω το mxr....να το μονταρω ειναι μια επιλογη που δεν ειχα σκεφτει...τι κοστος παιζει εκει ξερεις?

Για eq σκεφτομουν να παρω το mxr το 6band που ειναι κανα 50αρικο φτηνοτερο απο το 10band...δεν το εχω τεσταρει βεβαια ακομα...δωσε μια γνωμη αν ξερεις...

Μια αγορα κεφαλης θα ηταν πιστευω το καλυτερο σεναριο αλλα δυστυχως τα ποσα ειναι απαγορευτικα!

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: 23/09/13, 10:51 »
Το 6 band ειναι μια χαρα αλλα δεν εχει level control. Αντι για μοντες πρακτικα ισως να πηγαινα σε αλλο, φτηνοτερο πεταλι το οποιο να εδινε τον ηχο που ηθελα. Υπαρχουν αρκετα φτηνα ξεκινωντας απο τα joyo/harley benton απο τα 30 ευρω π.χ.

Απο εκει και επειτα γιατι οχι την παραμορφωση απο τα marshall? Εστω με κανενα overdrive?

Αποσυνδεδεμένος Kosthrash

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Guitarholic
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: 23/09/13, 11:13 »

- αγορα καποιου αλλου πεταλιου κατι  σαν το flux drive της mesa boogie ( καλα οχι κατι τοσο ακριβο- 200ε ) μεχρι 100-120 ευρω καλα ειναι...

Στο budget σου:

http://forum.kithara.gr/index.php?action=classifieds;sa=view;id=33823

και "καθάρισες"  ;)
Life is too short for bad tone

Αποσυνδεδεμένος Nikos7

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: 23/09/13, 11:38 »
Ευχαριστώ παιδιά για τις γνώμες σας.

Με πολυ βαριά καρδιά το έβαλα για πούλημα το πεταλάκι :

EDIT: δεν προωθούμε προσωπικές αγγελίες στο forum

ενω μάλλον ξέρω ποιο πεταλάκι θα πάρω.

Να στε καλά και Ευχαριστώ πολύ!

« Τελευταία τροποποίηση: 23/09/13, 13:31 από adr1anos »

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Guitarholic
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: 23/09/13, 12:25 »
Τσέκαρε πάντως και τη δυνατότητα ανταλλαγής με κάποιο άλλο από τις αγγελίες... και πιο οικονομική λύση, και θα δοκιμάσεις "πρώτο χέρι" προτού προβείς στην αγορά/αντικατάσταση του πεταλιού σου  ;) .

Πάντως αν δεν επιλέξεις τελικά το ¨πολυεργαλείο" που λέγεται Zoom G3, εγώ στη θέση σου θα δοκίμαζα σίγουρα και τα πεταλάκια Joyo, όπως (για την περίπτωσή σου) πχ το:

http://www.adagio.gr/product.php?prodid=6267

ή το

http://www.adagio.gr/product.php?prodid=7063

Αποσυνδεδεμένος Nikos7

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: 23/09/13, 12:36 »
Δεν μου αρέσουν φίλε μου αυτα...

εγω είχα κατι σαν αυτο στο μυαλο μου....

MXR Super Badass Distortion: Tal

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Guitarholic
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: 23/09/13, 12:40 »
Καλό ακούγεται  ;D , δες το και από κοντά πάντως καλού-κακού.

Α, και στα 200 (παρά κάτι...) ευρά που θα έχεις, παίζει και το καινούριο 3-κάναλο preamp της AMT (δεν το έχω ακούσει, όμως έχω ακούσει το λαμπάτο αδερφάκι του και είναι φοβερό):

http://www.thomann.de/gr/amt_ss30.htm
http://amtelectronicsusa.com/productpagess30.html

edit: Εντάξει, δεν είναι καινούριο, εγώ το είδα τώρα  ;D .
« Τελευταία τροποποίηση: 23/09/13, 13:01 από Kosthrash »

Αποσυνδεδεμένος Nikos7

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: 23/09/13, 12:44 »
Πολλα ρε αρχηγε τα 200 . εκει γυρω στο 100αρικο με βλεπω να ξοδευω...

Αποσυνδεδεμένος adr1anos

• Συντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Πάρα πολλές ιδέες, πολύ λίγος χρόνος..
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • My LinkedIN Profile
« Απάντηση #10 στις: 23/09/13, 13:27 »
Ξεκόλλα λίγο και από την MXR και δες και άλλες μάρκες..πχ:
Dark Matter Distortion ή Rottweiler Distortion της TC Electronic με το Voice switch. Διάβασε manuals και δες demos να καταλάβεις..
..ούτε τζιτζίκι, ούτε γάτα, ούτε ζημιά.
Απλά άνοιξε τα φτερά σου!.. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους.

→ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ DIY Άρθρων μου στο Kithara.gr 

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Guitarholic
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: 23/09/13, 13:51 »
[quote author=Nikos7 link=topic=87103.msg694484#msg694484 date=1379784334
Ο ενισχυτης που τα χρησιμοποιω ειναι ενας marshall 50αρης στο studio και στα live ενα λαμπατο 100αρη!

Όποιο πεταλάκι και αν επιλέξεις, το ηχητικό αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας διαφορετικούς ενισχυτές κάθε φορά θα είναι πολύ διαφορετικο - κοινώς δεν θα έχεις έναν σταθερό ήχο, τον ήχο σου, αλλά θα χρειαστεί να κάνεις άλλες ρυθμίσεις κάθε φορά με αμφίβολα αποτελέσματα.
Ενώ αν χρησιμοποιήσεις ένα πολυεφέ (όπως το zoom G3 ή ένα pod XT live / Digitech RP500 που κυκλοφορουν στις αγγελίες κοντά στα 140-150 ευρω) ή ένα προενισχυτή, όπως πχ το AMT SS-30 που ανέφερα παραπάνω, θα έχεις τον ήχο σου παντού... αλλιώς μπορείς να κινηθείς προς έναν καλό λαμπάτο σε συνδυασμό με πεταλάκια, κάτι όμως που θα σου κοστίσει πολύ περισσότερο (+ το κουβάλημα, + το micing στο live + την προσοχή που απαιτείται στα λαμπάτα κατά τη μεταφορά κτλ κτλ). Δεν λέω φυσικά ότι δεν αξίζουν τον κόπο/χρήμα, όμως με το budget που διαθέτεις αυτή την στιγμή απλά είναι ανέφικτο. Just food for thought  ;)

Αποσυνδεδεμένος Nikos7

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: 23/09/13, 15:21 »
Φίλε adr1anos το dark matter είναι ένα πετάλι που οταν με το καλό κατέβω Αθηνα θα κοιταξω να παω να το δω απο κοντα.

Φίλε Κostrash αυτό το διλλημα πελακια / πεταλίερας το ειχα στην αρχή και τέλικα υπερίσχυσαν τα πεταλάκια.

Εχω τώρα ενα black label chorus,ενα dime cry baby from hell και το fullbore και ημουν πολύ ευχαριστημένος. Απλά το fullbore ενώ ειναι ενα πολύ καλο πετάλι για κάποιον που παίζει metal για μένα δεν εχει αυτον τον ήχο που θέλω. Ειναι δύσκολο τώρα να τα αφήσω ολα αυτα στην ακρη και να παω να παρω μια πεταλιέρα. 

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: 24/09/13, 09:52 »
To g3 μου σε τελικο νομιζω οτι, 10 στις 10 φορες, ακουγεται καλυτερα απο οποιοδηποτε πεταλι δοκιμασα στο καθαρο στους περισσοτερους ενισχυτες.

Σα να μη φτανει αυτο, το εκανα α/β με διαφορα πεταλια (αυτη τη φορα στο καθαρο) και εδινε...ιδιο αποτελεσμα. Υποψη οτι μπορεις να χρησιμοποιησεις και τα amp sims του g3 σα πεταλια στο καθαρο ενος ενισχυτη, αλλαζοντας το target mode.

Καλες αγορες...!
« Τελευταία τροποποίηση: 02/11/13, 10:40 από Απόλλων »

Αποσυνδεδεμένος Nikos7

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: 24/09/13, 10:42 »
Emena pali den mou aresei to g3... Symfwnw oti exei toses polles epiloges...alla den vgazei ti zestasia tou analogikou..kati ke ksenise otan to dokimasa...an agorasw kapoio overdrive petalaki tha kataferw na to ferw  kapwsbsta isa tou to distortion?

An exete nk mou proteinete kapoio tha me voithouse..

Αποσυνδεδεμένος kkmspm (φλουτσ)

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Black Body Radiation
« Απάντηση #15 στις: 24/09/13, 12:21 »
καταρχην δεν γραφουμε greekish στο φορουμ >:(

δευτερον το OD θα το βαλεις σε καθαρο η βρωμικο ενισχυτη για να σου δωσει αυτον τον rock ηχο....οχι μαζι με το destortion ;)

Αποσυνδεδεμένος Nikos7

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: 24/09/13, 12:30 »
Συγνώμη και ευχαριστώ.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Guitarholic
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: 24/09/13, 22:29 »
Λοιπον, αφου πουλησεις το πεταλακι σου, μαζι με τα 100 ευρω που ηδη εχεις, χτυπας ενα AMT SS-11B απο τις αγγελιες (εννοειται εφοσον το ακουσεις και σου αρεσει... και υπαρχει ακομα  ;D ):

http://smart.noiz.gr/details.php?id=155050

Το καλο με τα preamps ειναι οτι  παιζουν συνδεδεμενα στο effects return των ενισχυτων  (λαμπατων και μη), διατηρωντας ετσι τον ηχητικο χαρακτηρα τους σε μεγαλο  βαθμο (σε αντιθεση με τα "απλα" ντιστορσιοοβερντραιβοπεταλα  ;D που μπαινουν στην εισοδο του ενισχυτη)...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: 25/09/13, 11:13 »
καταρχην δεν γραφουμε greekish στο φορουμ >:(

δευτερον το OD θα το βαλεις σε καθαρο η βρωμικο ενισχυτη για να σου δωσει αυτον τον rock ηχο....οχι μαζι με το destortion ;)

Εξαρταται που και ποτε το δοκιμασες...Εγω το χρησιμοποιω συχνα σε καποιο απο τους τελικους απο τους ενισχυτες μου, ειτε σε 6L6 ειτε σε EL34 δινει αριστα αποτελεσματα, αλλα θελει αλλη ρυθμιση. Αν το δοκιμασες με ακουστικα, η σε κονσολα μπορει να σου δωσει μια διαφορετικη αισθηση και παλι ομως εχω παρει αριστα αποτελεσματα. Το εχω σε πολυ μεγαλη εκτιμηση.

Τζιτζικια παντως ειναι αγνωστη εννοια με το g3 χωρις πολλη προσπαθεια (αμα θες βεβαια, βαζεις το krank η το rectifier scooped και τα εχεις).

Θα το χρησιμοποιησω και στο μοντελλινγκ ενισχυτη που πηρα προσφατα (ενα παναρχαιο...line6 τον μπαμπα του vetta, τον ax2 212) ο οποιος ειναι καταλληλος λογω ουδετεροτητας για τετοια κολπα.

Και εκει ειναι το θεμα, ακομη και με 150 ευρα εχεις επιλογες σε ενισχυτες (πανω κατω τοσο τον πηρα παρεμπιπτοντως!!!) που μπορουν να κανουν δουλεια και σιγουρα σταθεροτητα σε σχεση με ενα πεταλακι (το οποιο, οχι δεν ειναι σταθερο σε ηχο παντα, αλλα φυσικα αναλογα σε τι ενισχυτη θα το βαλεις).
« Τελευταία τροποποίηση: 02/11/13, 10:42 από Απόλλων »

Αποσυνδεδεμένος adr1anos

• Συντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Πάρα πολλές ιδέες, πολύ λίγος χρόνος..
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • My LinkedIN Profile
« Απάντηση #19 στις: 25/09/13, 13:39 »
Νομίζω δεν έχει νόημα να συνεχίζουμε να προτείνουμε το G3 από την στιγμή που ο Νίκος τοποθετήθηκε ξεκάθαρα ότι προτιμάει αναλογικό πετάλι. Ας του προτείνουμε αναλογικά overdrive πετάλια που από την εμπειρία μας ταιριάζουν με τις χροιές που ανέφερε ότι προσπαθεί να πετύχει.
Απλά άνοιξε τα φτερά σου!.. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους.

→ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ DIY Άρθρων μου στο Kithara.gr 

Αποσυνδεδεμένος Nikos7

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: 25/09/13, 18:58 »
Ευχαριστω adrianos!

Ευχαριστω και ολους εσας που μου εχετε πει μια γνωμη αλλα ειναι αληθεια οτι το g3 δεν με συγκινησε οταν το ειδα...

Θα ηθελα να μου πειτε καποια καλα πεταλια αναλογικα για να μπορεσω να καταληξω σε 3-4 και να κατεβω Αθηνα να τα δοπκιμασω και απο κοντα!

Και παλι ευχαριστω ολους σας για το πολυτιμο χρονο σας.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: 25/09/13, 19:49 »
καποια πραγματα ειναι περισσοτερo φιλολογια παρα "προταση". Επισης, σχετικα φευγαλεες δοκιμες ειναι ο,τι πρεπει για να ...ξοδεψεις χρημα ενω μπορει να εβγαινες καλα με κατι αλλο. Εγω απεφευγα αρκετους λαμπατους ενισχυτες λογω engl thunder που δοκιμασα και marshall...οταν πρωτοξεκινουσα να παιζω. Για μενα ηταν τραγικοι στο metal. Χαζομαρα μου (αν και ο thunder ακομη ειναι χα χα) μακαρι να ειχε καποιον να μου πει πως να το χρησιμοποιησω σωστα. Αλλα εδω ο πωλητης δεν ηξερε να τον στησει σωστα...

Παντως, για πεταλι με καλο βαρυ αλλα παχυ ηχο aic προς load ενα πραγμα...τι να πω. Λιγα πραγματα εκει εξω που "επισημα" ακομη ισως προσεγγιζουν αυτο το χαρακτηρισμο.

Εγω θα δοκιμαζα joyo us dream (βασισμενο στο suhr riot το οποιο αν θυμαμαι ψιλοκλεβει το shredmaster της marshall), σε καποιο AMT (μαλλον το soldano copy η το VHT) προς το bogner xtacy red. Φυσικα το ενα κανει 30 κατι ευρω το αλλο κοντα ...300. Αλλα...

Αποσυνδεδεμένος zeoy

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: 25/09/13, 23:33 »
DIGITECH HARDWIRE SC-2 SC2 VALVE DISTORTION Effects Pedal Alice In Chains Sunshine

το έχω και είμαι πολύ ικανοποιημένος.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: 27/09/13, 11:24 »
To sc-2 μαρεσει και μενα πολυ, ειναι σε καλη τιμη, νομιζω βασιζεται στο boss ds-1. Παντως ακουγεται πολυ καλυτερα!!!

Αποσυνδεδεμένος Nikos7

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: 27/09/13, 21:42 »
Ειναι καλο το.sc-2 συμφωνω μαζι σας παιδια!
Αναμεσα σε αυτο και το fullbore ημουν οταν κατεβηκα Αθηνα....αλλα μετα ο πωλητης μου ειπε πτο το fullbore εχει περισσοτερο range στον ηχο του...δεν ειχε και πολυ αδικο...αλλα δεν ειναι γι αυτο που θελω...εν τω μεταξυ συνεχιζω το σκαλισμα με το fullbore..σε συνδυασμο λε το black label chorus...ακομα δεν ειμαι 100% εκει που θελω...για να δουμε..