Θα σου πω τι έχω χρησιμοποιήσει και τις εντυπώσεις μου.
Καταρχήν έχω σε μία fender με active μαγνήτες το afterburner, σε 3 κιθάρες μου άλλες το PA2 και τα δύο της EMG, ενώ έχω και την Eric Clapton strat η οποία έχει ενσωματωμένη προ ενίσχυση και mid boost. Το PA2 το ξεχνάς γιατί είναι διακοπτάκι on/off οπότε θα χρειαστείς τρύπα (δεν θες κάτι τέτοιο αν κατάλαβα καλα), ή θα πρέπει να αφαιρέσεις κάποιο tone knob. Το καλό με το PA2 για μένα είναι ότι ρυθμίζεις το boost από το κυκλωματάκι με ένα κατσαβιδάκι, εγώ το έχω στα 10db, και είναι on/off switch, γρήγορα και εύκολα πράγματα. Κανένα από τα 2 EMG δεν είναι treble boost, είναι καθαρά clean boost, οπότε πρέπει να το έχεις υπόψιν. Το afterburner δεν ξέρω αν μπαίνει σε μη active μαγνήτες (το PA2 μπαίνει παντού), οπότε το βλέπεις, από την άλλη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιαδήποτε χρήση, και με ένα τράβηγμα έχεις ελεγχόμενο boost. Δεν με βόλεψε είναι η αλήθεια προσωπικά, γιατί πχ έχεις τέρμα το tone knob, και μόλις το τραβήξεις έχεις τέρμα το boost το οποίο εγώ πρέπει πάντα να χαμηλώνω λίγο. Το mid boost της Clapton, στα αυτιά μου είναι εξαιρετικό, παχαίνει τον ήχο και είναι και πρακτικό. Επίσης, μεγαλύτερη διαφορά θα δεις στα καθαρά, παρά στα βρώμικα και στα 3. Στα βρώμικα έχεις μία μικρή αύξηση της έντασης του ήχου, και πολύ περισσότερο gain και sustain, ενώ στα καθαρά τρομερή διαφορά έντασης, καθώς και ανάλογα το setup μπορείς να βγάλεις και πιο κραντσαριστούς ήχους. Πάντως δηλώνω fan των προενισχύσεων ή/και των onboard boosts.