Δεν εχω ακουσει οποιοδηποτε λαμπατο που να βγαζει οσο καλο high gain (αν το θες: σα το jet city που σου αρεσε στο βιντεο) σε χαμηλη ενταση βγαζω με το zoom g3.
Οσο περιεργο και αν σου φαινεται, με πεταλια, η καποιο digital πραγμα σαν προενισχυτη σε λαμπατο (η καλο γενικα τελικο) και καμπινα βγαζω τα πιο καλα ηχακια για το σπιτι.
Με τα ακουστικα αν γουσταρεις τετοιο παιξιμο το pc αποδιδει ακομη καλυτερα
Sad but true.
Θα ηταν πολυ χρησιμο αν ειχες χρονο, να διαβασεις, αυτο:
http://peavey.com/support/technotes/hartley/Chapter_3.pdfΕιναι απο τις αγαπημενες μου σελιδες, ο hartley peavey ειναι απιστευτος ανθρωπος σε κατι τετοια.
Λιγο πολυ εξηγει (ασχετα απο την τρανζιστορ εξομειωση) τι συμβαινει σε 4-5 σημεια κλειδια σε ενα λαμπατο "υπο πιεση" και γιατι ολα αυτα λειπουν σε χαμηλη ενταση, αλλα και απο τους τρανζιστορ ενισχυτες και ποσο κοντα θεωρει οτι μπορουν να φτασουν...λυνει πολλες αποριες. Καποια απο αυτα, δεν τα παιρνεις ουτε απο τρανζιστορ σε χαμηλη ενταση. Αλλα ειναι πιο ευελικτο.
Η λαμπα αν θελεις, εστω και σε χαμηλη ενταση ενα χρωματισμο θα σου δωσει. Απλα δεν θα εχεις αυτο
"καλο λαμπατο gain ουτε πεταλι ουτε τιποτα" πανω κατω οποιον ενισχυτη και να παρεις που λειτουργει με το συμβατικο τροπο.
Αληθεια τι modelling ειχες πριν?
Παντως μην αποκλειεις να σου αρεσουν καποιοι ηχοι και σε χαμηλη ενταση. Εχω πετυχει αρκετους που ανετα εγραφα με αυτους που λεει ο λογος.
Αλλα ολοι ειναι λιγο αδειοι, fizzy κτλ.
Οταν τσιτωνεις ενα μηχανημα εκει "που τα δινει" το περιγραφω ως "black sound" (αφηνω το brown sound στους EVH rock-ο μανεις γιατι δεν ειναι αυτος ο ηχος που μαρεσει). Ξερεις εκει που εχεις αρκετο compression απο τον ενισχυτη και αρκετα πριμα χωρις να ξυριζουν και ο ηχος απλως ξεπηδαει απο τον ενισχυτη? Αυτο...ειναι και τα αυτια σου στην τσιτα βεβαια.
Το πιο κοντινο ειναι στο amplitube παντως...