Τσέκαρε
εδώ για τα δύο πρώτα τουλάχιστον...

3) δεν το 'χω δοκιμάσει σίγουρα αλλά λογικό ακούγεται καθώς οι νάυλες χορδές είναι πιο ελαστικές από τις μεταλλικές άρα θα ασκούν και λιγότερη δύναμη στο σκάφος άρα η κλασσική κιθάρα θα φτιάχνεται για αυτές τις προδιαγραφές όχι για μεταλλικές χορδές.
4) Αυτά τα δεδομένα που δίνεις δεν οδηγούν στο συμπέρασμα που λες. Αυτό είναι απλή φυσική, όπως και στο βιολί και σε οποιοδήποτε άλλο έγχορδο όσο ανεβαίνεις τονικά και μικραίνει το μήκος της χορδής τόσο μικρότερη απόσταση μεταξύ τόνων/ημιτονίων κλπ.
5) Το κουρδιστήρι θα σου δείξει τα Hz οπότε αν ξέρεις συγκεκριμένες συχνότητες των υποημιτονίων που θες να βρεις ναι, είναι εφικτό αλλά η Βυζαντινή είναι φωνητική μουσική οπότε πιο πολύ εμπειρικά πρέπει να μάθεις να το κάνεις αυτό. Θέμα εξάσκησης είναι, αν σε ενδιαφέρει θα τα καταφέρεις

Για περαιτέρω ας σου πει καλύτερα και κάποιος πιο ειδικός...