Λατρευω τον trademark 10. Ετσι απλα.
Το πως μερικες φορες σου δινει ενα πραγμα μεταξυ των ηχων του album και του κανονικου ενισχυτη ειναι το κατι αλλο.
Οπως ειπε και ο απολλων, ευτυχως που δεν με πολυνοιαζουν τα καθαρα!!!
Εχω βγαλει πολυ καλο καθαρο στη fender ρυθμιση με compressor και Multi effect στη λοοπα η απο την plexi προσωμειωση παλι με τα ιδια. Αλλα αυτα ευτραπελες τυμβωρυχιες μονος του δεν φτουραει πολυ!!!.
Ιδανικος ενισχυτης για να παρεις οταν πεφτεις απο καιομενο αεροπλανο σε ερημονησι που εχει καταλαθος γεννητρια του 2ου παγκοσμιου για λιγο ρευμα κρυμμενη, πρωτα απο ολα δεν θελει αλεξιπτωτο και δευτερον κανει λιγα στυλ και πολυ καλα. Και εχει δυναμικη στην ατακα (δεν λεω το να καθαριζει με το volume αυτο δεν ειναι δυναμικη). Ενα τελειο μικρο κουτακι που τρελλαινει κοσμο. Τον παιζω καπακι μετα απο αρκετους καλους ενισχυτες και με την καταλληλη κιθαρα ο ηχος ειναι εκει, δεν υπολειπεται (φυσικα μιλαμε για το περιβαλλον που προοριζεται, δλδ οχι σε σκηνη απεναντι σε ντραμς αλλα στο δωματιο, στο στουντιο κτλ). Μετα θελει χερια ομως.
Τον bandit τον βαζω κοντρα με οποιονδηποτε ενισχυτη στην ιδια καμπινα. Redstripe και μετα. Δεν λεω οτι θα κερδισει αλλα παντως και στην μπαντα μεσα τραβαει 2 κλωτσιες και σου λεει εδω ειμαι ρε! Τελειος για αυτο που ειναι. Heavy ενισχυτης.
Με εξεπληξε πολυ, πολυ θετικα ενας randall RH 100? 300? δεν ξερω. Με την 4x12 του ακουγονταν μιλλια πιο καθαρα και σωστα σε σχεση με το συνδυασμο marshall TSL 100/koch 4x12 που επαιζα εγω. Μπορει να εφταιγα μπορει να εφταιγε ο συνδυασμος με την Koch παντως δεν εβγαζα ηχο που να χτυπιομουν, το randall ακουγοταν για hard and heavy πολυ καλυτερα. Ανυπομονω να βρω κανενα RG100ES, cyclone κτλ η το νεο RG103 πως λεγεται. Dimebag λεμε!
Marshall valvestate series I και II. Αγοραστε τους ετσι απλα. Κοψτε τους. Καντε τους κεφαλες και βαλτε μια καλη καμπινα απο κατω. Δεν υπαρχει live με ενα καλο boost που να μη μπορεις να παιξεις. O ηχος δεν ειναι απαραιτητα classic rock η λαμπατος καθαρος αλλα ο,τι ενισχυτη και να εχεις ειναι παντα ενδιαφερον να εχεις ενα valvestate για το δικο του χαρακτηρα.
Marshall MG. Αυτος θελει ειδικη μνεια γιατι παροτι μου αρεσει αρκετα σαν ηχος, δεν καταφερνω να βγαλω καλο αποτελεσμα, αλλα οποιον ξερει τον χρηστο απο τους παλιους Δευκαλιων, κατα τη γνωμη μου μαλλον ο καλυτερος ελληνας κιθαριστας (οκ σπαθας εξω!!! ποιασε rock-metal, δεν υπαρχει δευτερος) ακομη και με MG σε ποσα live εβγαινε τοσο μα τοσο καλυτερος απο πανω κατω οσα clip εχω ακουσει εδω μεσα, εξω κτλ. Αποδειξη οτι μετραει ο παικτης και βεβαια βοηθαει οταν εισαι και ο ηχοληπτης μαζι χα χα.
Marshall lead mosfet 100.
Οσοι δεν εχετε λεφτα, χωρο, ορεξη να δαμασετε η στην τελικη ακομη και ορεξη να σκασετε τα τυμπανα σας αλλα γουσταρετε ηχο JCM 800 παρτε αυτον, για ψιχουλα οταν βγαινει απο ebay αγγλιας η κανενα forum. Αυτος με το pull out που κανει defeat στο tonestack του lead καναλιου.
Βγαζει πραγματικα πολυ καλο ηχο, μια solid state εκδοχη του κανονικου 800 που παιζει και χαμηλα και εχει δικα του χαρακτηριστικα + μια πολυ καλη effects loop. Ουσιαστικα οτι "χανει" σε ηχο, που λεει ο λογος σε σχεση με ενα normal tube marshall στο δινει σε ευκολια, αποδοση σε ευρυτερο φασμα, effects loop που δεν επηρεαζει τον ηχο (καλη τυχη με vintage marshall σε αυτο το θεμα, γινεται αλλα χαζευουν αλλα πραγματα μετα).
Γενικα αν ειχα να διαλεξω μεταξυ JVM, 900, plexi reissue, plexi vintage 70 κατι, JCM 800 82 και lead mosfet 100 για να παιζω πραγματικα παντου με ευκολια, αυτον θα επαιρνα. Αυτους ξερω/ειχα/εχω παιξει. Ειναι πολυ κοντα σε ηχο. Πραγματικα πολυ καλος αλλα δωστε του greenback παρα V30 δεν τα πολυχωνευει ειναι λιγο οξυς! Αγαπαει το boostαρισμα για 80's high gain.
Πωλειται ενας ampeg VH140c εδω και καιρο και παντα ειμαι ταπι οποτε τον θελω να παρει...Και αυτος θρυλικος ενισχυτης για οσους αγαπουν heavy/death ηχο.
Για να μη παρεξηγηθω ψιλο απεχθανομαι τα fender καθαρα και τα περισσοτερα πεταλια μου προκαλλουν αλλεργια ακομη και σε καλους ενισχυτες στην υψηλη ενταση, για σπιτι μια χαρα ειναι. Αλλα δεν πολυσυγκρινονται με καλο ενισχυτη. Το boostαρισμα απο μπροστα ειναι εντελως αλλο πραγμα, δεν δινει τοσο (η καθολου) κλιπαρισμα πιο πολυ σφιγγει τα μπασσα και βαζει και λιγο solid state βρωμια και σκληραδα/attack επανω στους συνηθως ολιγον γλυκο ογκωδεις ενισχυτες καμια φορα ( λιγοι ειναι αυτοι που κανουν για high gain ηχο χωρις boost και ακομη και τοτε βοηθαει πιστευω).
Χαιρομαι που οι περισσοτεροι solid state ενισχυτες ειτε κανουν classic emulated ηχους ειτε κανουν το δικο τους πραγμα (roland-jc 120, ampeg, randall κτλ) τελικα καταληγουν να ειναι αρεστοι ακριβως επειδη δεν ειναι σα τη λαμπα 100%. Το γεγονος ειναι παντως οτι ξεκιναν απο μειονεκτικη θεση οχι λογω τεχνολογιας αλλα λογω δυο πραγματων.
Πρωτα απο ολα ηλεκτρονικα ειναι εντελως διαφορετικοι και αυτο αφορα και την αλληλεπιδραση τους με τα συμβατικα, καλιμπραρισμενα για λαμπες μεγαφωνα κτλ, διαβαστε λιγακι εδω...
http://education.lenardaudio.com/en/12_amps_8.htmlΕιναι αρκετα ενδιαφερον. Δεν ειμαι ηλεκτρονικος οποτε δεν μπορω να πω με σιγουρια οτι ειναι σωστος ο τυπος, αλλα ειναι ενδιαφερουσα αναλυση παρολαυτα.
Δευτερον, δυστυχως πλεον εχουν budget χαρακτηρα. Το αποτελεσμα ειναι οτι συνδυαζονται συχνα με ο,τι να' ναι μεγαφωνα χαμηλης ευαισθησιας, καμπινες απο φθηνα/κακα υλικα κτλ, σταδια εξοδου που δεν αποδιδουν την ονομαστικη ισχυ κ.ο.κ. Οποτε δεν ειναι και τοσο δυσκολο να τους κρινεις στραβα...Μετα σου λεει "δεν ακουγεται ουτε σαν 25 watt λαμπα". Εμ οταν ο λαμπατος οδηγαει 100ρι μεγαφωνο και ο τρανζιστορ 95ρι και αυτο μαπα...Ασε που δινουν την παραπανω ισχυ με φορτια μικροτερης αντιστασης (βασικα εμπεδηση δεν ειναι?) απο τα συνηθισμενα στους λαμπατους. Κοινως πιο δυνατα στα 4Ω αντι για τα 16Ω, αλλα οι περισσοτερες καμπινες ειναι 16 η 8.