Ασυνήθιστο θέμα και ίσως γι'αυτό το βρήκα πολύ ενδιαφέρον.
Μετά απο τόσους μήνες που σας διαβάζω λοιπόν, πήρα απόφαση να σας συστηθώ κι εγώ.
Γιώργος, πορωμένος με τις ακουστικές κιθάρες.
Άργησα πολύ να ασχοληθώ με την μεγάλη μου αγάπη (την κιθάρα) αλλά έστω και στα 35 μου "είδα το φως το αληθινό".
Εγώ είμαι πολύ νέος στο θέμα της κιθάρας (ξεκίνησα μόλις πριν 8 μήνες να "παίζω") κι επομένως ίσως δικαιολογημένα να παραβλέψεις φίλε Jackson τη γνώμη μου.
Ίσως παλι να σε βοηθήσει.
Απο όλα τα ενδιαφέροντα που διάβασα μέχρι εδώ, κατάλαβα οτι ίσως σου λείπει η έμπνευση για να κάνεις το επόμενο βήμα όποιο κι αν είναι αυτό.
Και η θεωρία είναι πολύ καλή, αλλά πρέπει να είναι και χρήσιμη.
Δηλαδή τι νόημα έχει να μάθεις κάτι αν δεν πρόκειται να το ενσωματώσεις άμεσα ή έμμεσα στο παίξιμό σου?
Η ενσωμάτωση στο παίξιμο είναι αυτή που δίνει τη μεγάλη ικανοποίηση και κίνητρο να συνεχίσεις, νομίζω.
Για εμένα έτσι κι αλλιώς όλα είναι καινούρια κι επομένως ίσως ενθουσιάζομαι πολύ πιο εύκολα ενδεχομένως απο κάποιον πιο έμπειρο κιθαρίστα.
Αλλά πολλές φορές αισθάνθηκα ένα "πλατώ" ικανοποίησης και δεν είχα όρεξη να παίξω.
Μόλις όμως ήρθε η έμπνευση απο κάτι που είδα, άκουσα ή διάβασα, άρχισα πάλι το λιώσιμο και τα ξενύχτια.
Σε αυτό το κομμάτι με βοήθησε πολύ ο δάσκαλος.
Κάθε ευδομάδα ανυπομονώ για το επόμενο μάθημα.
Επίσης η γνώμη που έχουμε για τον εαυτό μας πολλές φορές διαφέρει απο την πραγματικότητα.
Θέλω να πω οτι μπορεί να υπερεκτιμήσουμε ή να υποεκτιμήσουμε τις ικανότητες μας.
Ένας δάσκαλος μπορεί να μας φέρει στα ίσια μας!
Παρά την έλαχιστη κιθαριστική μου εμπειρία, θέλω να επιβεβαιώσω όσους επισήμαναν πιο πάνω την αξία της συμμετοχης σε group.
Η συμβολή που έχει στην εξέλιξη των γνώσεων και των ικανοτήτων του μουσικού, είναι πολύ διαφορετική απο οτιδήποτε άλλο και πραγματικά ανεκτίμητη.
Αν και νεούδι, το έχω ζήσει και μπορώ να το επιβεβαιώσω 100%.
Τέλος και για να έχει και κάποια πρακτική αξία το μήνυμά μου, δες εδώ:
http://www.tospirto.com/mathimata_mousikis/akoustiki_kithara/Οι μαθητές εκτός απο τα ιδιαίτερα, μπορούν να συμμετέχουν σε group (ensample).
Τα group αποτελούνται απο μαθητές και καθηγητές και η συμετοχή έχει το νόημα μαθήματος.
Εγώ κατά τύχη βρέθηκα να κάνω μαθήματα εκεί.
Αν θες περισσότερες πληροφορίες, στη διάθεσή σου.