Ikatsoun>Αν η σπόντα πάει σε μένα
Δεν πάει σε σένα. Δεν είναι και σπόντα άλλωστε. Παρακάτω έγραψα
Τα σχόλιά μου δεν αναφέρονται σε αυτά που γράφτηκαν εδώ
Εξάλλου κατάλαβα ότι έκανες μια παράθεση των δύο απόψεων, λογικό νομίζω να το κάνεις.
Η ζωή εδώ τελειώνει σβήνει το καντήλι μου...
Τραγούδι είναι αυτό ;;; Αυτό είναι από τις χειρότερες καφρίλες που έχω ακούσει... για να κόβεις φλέβες καλό είναι 
Ναι είναι τραγούδι. Αν το θεωρείς αυτό από τις χειρότερες καφρίλες, τότε μάλλον ακούς λάθος, ή ακούς μουσική 'πολύ υψηλής ποιότητας' πχ.
αγκαλιά εγώ κι εσύ στ' αμπαζούρ το θαλασσί. Ποιότητα και κουλτούρα σε όλο της το μεγαλείο. Και δεύτερον είναι τραγούδι του Στράτου Διονυσίου (ας ξέρουμε αν γίνεται ποιους κρίνουμε) όπως είπε και ο Νίκος.
Δεν έχω παρά να συμφωνήσω με τον Iatsoun ...
iKatsoun παρακαλώ…
Μου φαίνεται πως συζητάμε μερικές φορές ακόμη και τα αυτονόητα τελικά. Καθόμαστε δηλαδή να δούμε αν ο Καζαντζίδης ήτανε φωνή ή όχι, ή αν έλεγε καλά τραγούδια ή ‘κλαψιάρικα’; Μα αν ένας λόγος έκανε το λαϊκό τραγούδι να επικρατήσει σε μια εποχή που προωθούνταν οι ξενόφερτες μουσικές και τα εμβατήρια (να μην αναφερθώ σε ονόματα καλλιτεχνών) είναι γιατί αυτό το τραγούδι και αυτοί οι τραγουδιστές ήτανε στην πρώτη γραμμή πάντα και μιλούσανε στην καρδιά του κόσμου με τα τραγούδια τους. Τι θέλετε δηλαδή να λένε τα τραγούδια εκείνη την εποχή, για τους ‘Μασάι’; Ή για φεγγάρια καλοκαιρινά; Μου φαίνεται έχουμε σαβουρώσει όλοι για τα καλά και αρχίζουμε να το παίζουμε υπεράνω…
Μα θα μου πείτε ότι δεν ζούμε σήμερα αυτές τις εποχές. Εντάξει, δεκτό, αλλά δεν νομίζω ότι μπορούμε να μιλάμε με τόση ασέβεια για ανθρώπους που τραγουδούσανε για ρούχα ματωμένα και για κελιά σε μια περίοδο που ξέρετε τι σήμαινε αυτό (όσοι δεν ξέρετε, ρωτήστε να μάθετε).
Εντάξει, αυτά δεν τα λαμβάνω και πολύ υπόψιν. Παρατηρώ ότι πολλοί Έλληνες στην προσπάθειά τους να το παίξουνε κάπως, ακούνε τα εισαγόμενα σκουπίδια και τα θεωρούνε και μουσική υψηλού επιπέδου. Οπότε ίσως ο Καζαντζίδης να είναι και ένα ακόμη θύμα αυτής της νοοτροπίας. Αν ο Καζαντζίδης μιλούσε ιταλικά θα μπορούσε να ήτανε ένας παγκοσμίου φήμης τενόρος, ή αν μιλούσε αμερικάνικα θα μπορούσε να είναι ένας άλλος Φρανκ Σινάτρα, αλλά του έτυχε να μιλάει ελληνικά.