Χάσατε το μουσικό όργανό σας ή σας το έκλεψαν; Δηλώστε το εδώ!
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εχεις κανει απο μονος σου καμμια προσπαθεια να ψαξεις στο δικτυο, youtube ας πουμε, για πεταλιερες/drum mschines/VST? Θα σε βοηθησουν πολυ διαφορα βιντεο να καταλαβεις τι σου ταιριαζει. Το διλημμα του τιτλου σου μοιαζει οτι εχεις καταληξει αναμεσα σε 2 και πρεπει να σου προτεινουμε το Α η το Β.
μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε 2 δρόμουςο 1ος είναι η πεταλιέρα , η οποία διαθέτει εφφέ , προσομοιώσεις , λούπερ, ντραμ μασίν και δυνατότητα ηχογράφησης του συνόλου στο pc .τα κάνει όλα , εύκολα και οικονομικά αλλά με κάποια (μικρά ή μεγάλα) μειονεκτήματα .ο 2ος είναι εξειδικευμένα μηχανήματα για το καθένα , δηλαδή ξεχωριστά πετάλια για τους ήχους σου , λούπερ (τα πιο πρόσφατα παίρνουν sd κάρτα για αποθήκευση) για την εξάσκησή σου, vst plugins για να φτιάχνεις τα ντραμς και μικρόφωνο για ηχογράφηση .λύση με μεγάλο κόστος τόσο σε χρήμα όσο και χρόνο , δυσκολία στο χειρισμό μέχρι να τα μάθεις , πολύ ψάξιμο για να βρεις τα εφφέ που σ'αρέσουν (αγοράζεις , πουλάς , ανταλλάσεις... αναζήτηση που κρατάει για πάντα ) κτλ κτλ .... αλλά με άπειρες δυνατότητες και πιθανό καλό ηχητικό αποτέλεσμα
Το κακό είναι πως τα μηχανήματα αυτά έχουν στοιχειώδεις ρυθμούς και καμία δυνατότητα επέμβασης ή δημιουργία/εισαγωγή νέων ρυθμών. Επίσης, όπως μου επισήμανε ένας φίλος σε άλλο θέμα, καλό θα ήταν να υπάρχουν εισαγωγές, τελειώματα κλπ.
ο 2ος είναι εξειδικευμένα μηχανήματα για το καθένα..
Με δεδομένο αυτό:..Παράθεση από: cbk στις 03/09/14, 09:47Το κακό είναι πως τα μηχανήματα αυτά έχουν στοιχειώδεις ρυθμούς και καμία δυνατότητα επέμβασης ή δημιουργία/εισαγωγή νέων ρυθμών. Επίσης, όπως μου επισήμανε ένας φίλος σε άλλο θέμα, καλό θα ήταν να υπάρχουν εισαγωγές, τελειώματα κλπ...αυτή η πρόταση:..Παράθεση από: modfori στις 03/09/14, 11:30ο 2ος είναι εξειδικευμένα μηχανήματα για το καθένα....είναι η καλύτερη.ΔΕΝ χρειάζεσαι ακόμα μηχάνημα του επιπέδου του G5, πάρε προς το παρόν το επίσης εξαιρετικό G3 και παράλληλα κοίταξε αυτό:..http://www.thomann.de/gr/zoom_rt223.htm..ή κάτι σαν αυτό, που κάνει όλα όσα ανέφερες και ακόμα περισσότερα (αρχές, αλλαγές, τελειώματα κλπ).Δες εδώ αναλυτικότερα:http://www.thomann.de/gr/cat.html?gf=drum_computers&oa=pra
....... Το διλημμα του τιτλου σου μοιαζει οτι εχεις καταληξει αναμεσα σε 2 και πρεπει να σου προτεινουμε το Α η το Β.
Από τη δική μου εμπειρία πάντα, θα έλεγα ότι τα drums μιας πεταλιέρας μάλλον δεν κάνουν γι αυτό που θέλεις. Είναι καλά για να κρατάνε ένα ρυθμό, ίσως και να δίνουν την αίσθηση ότι jamάρεις με έναν drummer, αλλά φυσικά δεν μπορείς να έχεις εναλλαγές ρυθμών, εισαγωγές, γεμίσματα, τελειώματα κλπ. Γι αυτό το σκοπό κοιτάς για ένα drum machine σαν αυτό που πρότεινε ο Αδριανός ή το ψάχνεις σε software. Φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν κάποια δωρεάν προγράμματα για drums που μπορείς να βρεις online, τουλάχιστον για αρχή.
Τι ενισχυτή έχεις? Και γιατί σώνει και καλά θες fx loop?
Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, σού λέω να πας σε φτηνότερη πεταλιέρα γιατί αν παίρνεις τα drums από το drum machine στο οποίο φαίνεται να καταλήγεις, θα πρέπει να σκεφτείς τι επιπλέον χρειάζεσαι από μία πεταλιέρα (προσομοιώσεις ενισχυτών; εφφέ; μνήμες; looper; κάτι άλλο;). Έτσι θα επιλέξεις το μηχάνημα που θα σού δώσει αυτό που ζητάς σε επαρκή ποιότητα χωρίς να ξοδέψεις λεφτά για χαρακτηριστικά που δεν σού είναι απαραίτητα και δεν θα χρησιμοποιήσεις ποτέ. Kαι αν μπεις στον κόπο να πειραματιστείς με την όποια πεταλιέρα αγοράσεις (πολύ σημαντικό) και δημιουργήσεις τα δικά σου patches (πολύ σημαντικό), ο ήχος δεν θα είναι καθόλου "μούφα". Με αυτή τη λογική λοιπόν και πάντα έχοντας κατά νου το επίπεδο που βρίσκεσαι, η Ζοοm G3 θα είναι πιο εύστοχη επιλογή σε σχέση με την G5, η Boss ME-25 θα είναι επαρκέστατη χωρίς να χρειαστεί να πας στην GT-100 κ.ο.κ.
Μια χαρά ενισχυτή έχεις. Δεν τρέχει και τίποτα αν τα βάλεις τα πετάλια σου στην σειρά μπροστά και όχι σε Fx loop. Μην φανταστείς ότι είναι και μέρα με την νύχτα η διαφορά στο αυτί (προσωπικά γούστα βέβαια). Η θεωρία απο την πράξη πολλές φορές απέχουν. Πρέπει να είσαι σε ηχογράφηση σε κάποιο στούντιο και να χρειαστείς το απόλυτο απο τα μηχανήματα σου. Ισως εκεί. Σε συνθήκες λάιβ/προβών και μεταξύ άλλων οργάνων/συχνοτήτων δεν νομίζω ότι βγαίνει αυτή η διαφορά. Σε συνθήκες σαλονιού και με απόλυτη ησυχία, ναι έχει διαφορές. Που θα σου χρειαστεί είναι το θέμα....Για να μην έχουν τόσοι και τόσοι ενισχυτές fx loop κάτι λέει και απο μόνο του...EDIT: Ενα γρήγορο search. Σύγκρινε στο 0:48 και στο 1:50 (παίζει καθαρά και στα δύο...)http://www.youtube.com/watch?v=-CG-vvVUREQ
Εναλλακτικά (ή αν δεν έχεις FX loop) ρυθμίζεις τον ενισχυτή σου όσο πιο καθαρό και ουδέτερο μπορείς και βάζεις την πεταλιέρα μπροστά.
Ένα άλλο πλεονέκτημα του FX loop είναι η πιο λογική διάρθρωση των εφφέ σε σχέση με το distortion του ενισχυτή με τη μέθοδο των τεσσάρων καλωδίων, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι μάλλον προχωρημένο κεφάλαιο για το επίπεδό σου αυτή τη στιγμή.
Αντιγράφω από το άλλο μου θέμα http://forum.kithara.gr/index.php?topic=88166.msg703915#newτις "ανάγκες" μου (όσο μπορώ να τις προσδιορίσω) : "Βασικά ένα μηχάνημα θα ήθελα: που θα παίζει τα τύμπανα με ρυθμούς κλπ μόνο του με ηχεία αυτοενισχυόμενα μόνιτορ (και εγώ να παίζω όποιο όργανο θέλω ανεξάρτητα). Με ποιοτικά ψηφιακά τύμπανα όμως εγγεγραμμένα, ώστε να υπάρχει μεγάλη πιστότητα. Επειδή όμως είδα πως υπάρχουν πετάλια ή πεταλιέρες που έχουν και drum machine (σαν το digitech του προηγούμενου link) εννοούσα πως θα μπορούσα να πάρω ένα τέτοιο που θα το χρησιμοποιώ: ................................. Στη λύση της πεταλιέρας πήγα για να πάρω υποτίθεται ένα πιο πλήρες μηχάνημα που θα με καλύψει και για μελλοντικές ανάγκες εγγραφής και αναζήτησης ήχων.
το βιντεακι το εβαλα για να συγκρινουν τα αυτια σου τα δυο συγκεκριμενα σημεια που παιζει ο τυπος, μια συνδεμενος μπροστα και μια στο fx loop ωστε να δεις αν υπαρχουν μεγαλες διαφορες στον ηχο.
Ξεκίνησε από the bard Τα καλύτερα...
Ξεκίνησε από rockrules Εφέ
Ξεκίνησε από O_Menelaos « 1 2 » Εφέ
Ξεκίνησε από markos2 Εφέ
Ξεκίνησε από moutoulos Εφέ
Ξεκίνησε από semper.fi Μουσικά όργανα και εξοπλισμός
Ξεκίνησε από St3ven Εφέ
Ξεκίνησε από vegos Εφέ
Ξεκίνησε από mixanobios Εφέ
Ξεκίνησε από Kostas_Orfanidis_16 Εφέ