Γεια σας,
Ειμαι μαθητρια Β'λυκειου και θελω παρα πολυ να ασχοληθω με την μουσικη, ειναι το μανο πραγμα που με φανταζομαι να κανω στο μελλον και την λατρευω γι 'αυτο κ σκεφτομαι να μπω σε καποια μουσικη σχολη. Το μονο προβλημα ειναι τα ειδικα μαθηματα. Κανω ενα χρονο ηλεκτρικη κιθαρα ''μονη'' μου και ξερω νοτες,συγχορδιες και κλιμακες αλλα δεν εχω ιδεα απο αρμονια κ dictee και θελω να ρωτησω αν προλαβαινω να κανω μαθηματα και αν εχω πιθανοτητες να περασω.
Ευχαριστω
Ξεκίνησα αρμονία και dictee
ΑΚΡΙΒΩΣ την περίοδο που σκέφτεσαι να ξεκινήσεις κι εσύ. Μάρτιος τελειώνοντας την Β' Λυκείου το 2011.
Τώρα, 4 χρόνια μετά, είμαι φοιτητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου (και μάλιστα με καλή σειρά, 9ος αν θυμάμαι καλά, αλλά φυσικά δεν έχει καμία σημασία αυτό...)
Άρα η απάντηση από μένα είναι ΝΑΙ βεβαίως και προλαβαίνεις. Θα ακούσεις πολλά, ειδικά από δασκάλους σε ωδεία, ότι δεν προλαβαίνεις, ότι θέλει πολλά χρόνια κλπ. Μπούρδες. Ωστόσο πρέπει η απόφαση σου να είναι συνειδητοποιημένη και να αποφασίσεις ότι τον επόμενο 1,5 χρόνο θα δουλέψεις και φυσικά να βρεις ένα κατάλληλο δάσκαλο.
Μην τρομάζεις όμως... εγώ το απόλαυσα αυτό το ταξίδι όσο τίποτα άλλο... μάλιστα μπορώ να πω ότι με βοήθησε γιατί όταν έχεις ένα τόσο συγκεκριμένο στόχο έχεις και ένα ακόμα κίνητρο για να αγωνιστείς γι αυτό...

ΥΓ Η επιλογή σχολής από τις 4 που έχουμε στην Ελλάδα είναι κρίσιμη και βασίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου (φυσικά και στην οικονομική σου ευχέρεια) στο τι κατεύθυνση θες να ακολουθήσεις στην μουσική. Το κακό είναι επίσης ότι τα επίσημα προγράμματα σπουδών των σχολών είναι πολλές φορές παραπλανητικά και δεν μπορείς να έχεις καλή εικόνα για το πανεπιστήμιο μόνο από εκεί.
ΥΓ2. Ότι θελήσεις/χρειαστείς μην διστάσεις, πες μου.