Λοιπον τον ενισχυτη τον πηρα και τον πουλησα μεσα σε μερικες μερες.
Και μου αρεσε παρα παρα πολυ!
Τον πουλησα απλα για να προλαβω να αγορασω κατι αλλο. Και δεν το προλαβα κιολα χα χα.
Τωρα Mini review.
Τον επαιξα σε ψιθυρο εντασεις, μεσες και λιγο δυνατα.
Τι μου αρεσε:
Δυναμικες. Διατηρει αναλογα το μοντελο πολυ καλα τον χαρακτηρα διαφορετικων κιθαρων. Εστω και με software, οι ρυθμισεις ειναι πανω απο το συνηθισμενο. 12ρι μεγαφωνο σε αυτη την κατηγορια τιμης. Τα καθαρα ειναι απλα φανταστικα, καλυτερα απο αρκετα μικρων λαμπατων που μπορει να βαρανε αλλα αυτο δε σημαινει και τιποτα για μενα. Αυτα αναπνεουν και σκανε + τα εφφε...
Τα εφφε ειναι παρα πολυ καλα και εχει ετοιμους συνδυασμους on the go που δουλευουν παρα πολυ καλα.
Κανει ωραιο chug...
Highlight το fender supersonic, το aussie rock preset, το rack compressor που μπαινει και στο τελος της αλυσιδας και δινει φανταστικα αποτελεσματα και τπ 5150 και rectifier μοντελο που κατα τη γνωμη μου για οταν παιζεις μονος σου, ειναι καλυτερα απο τα κανονικα!!! (το ιδιο πιστευω για πολλα ψευτικα amp models). Ουτε boost χρειαζονται για σφιξιμο ουτε τιποτα. Και ειναι ζεστοηχα.
Το sag και bias και master volume (η low/high στο plexi!). Τελεια για να παρεις αλλα χρωματα. Δεν υπαρχουν σε πολλα ανταγωνιστικα μοντελλα ενισχυτων μοντελλινγκ ΟΥΤΕ με software.
Γενικα σαν amp modelling το θεωρω σχετικα νεας γενιας. Αξιζει με το παραπανω.
Αρνητικα.
Ο 40ρης και ο 20ρης δεν εχουν mid control (στον ενισχυτη). Γιατι ρε fender. Πολλοι παραλειπουν το pressence (vox, peavey, line6), ΛΑΘΟΣ, αλλα δε βαριεσαι. Στο software τα εχει και τα δυο και πανω κατω ολα η σχεδον στο καθε μοντελλο. Ενα λαθος μου ειναι οτι δεν διαβασα παραπανω. Διορθωση. Μπορεις να αλλαξεις τα μεσαια, κρατωντας το exit και γυρνωντας το treble. Οχι πρακτικο αλλα απο το καθολου...
Παρα το 12ρι μεγαφωνο, δεν ειναι ιδιατερα μεγαλος σε διαστασεις (ουτε ηχο). Θα ελεγα οτι σε αυτο φταιει η μικρη καμπινα, που ειναι particle board (το ιδιο βεβαια και οι αλλοι ετσι?) και το μεγαφωνο με τον πολυ μικρο μαγνητη και μαλλον και η κλειστη καμπινα στην τελικη.
Το μπουκωμα. Παλι μπορει να φταιει το μεγαφωνο. Αλλα ειναι περιεργο. Εξηγουμαι:
Σε εντασεις ψιθυρου το ενισχυτακι υποφερει: Fuzzαρει μολις ανοιγεις το gain. Ο,τι και να κανεις με διαφορες κιθαρες, δεν παιρνεις πολυ ικανοποιητικο ηχο. Πρεπει ακομη και στο high gain να παιξεις Mid gain ασχετα απο το boost αν βαλεις για να παρεις ατακα και οχι ψευτικο αποτελεσμα. Κανενας ενισχυτης μου δεν ηταν τοσο κακος σε αυτο το θεμα.
Μολις ανοιγεις λιγο, ανταποκρινεται σαν...ενισχυτης. Μασκαρει το fizz και θυμιζει ρε παιδια...ενισχυτη, οχι ηχογραφηση. Η fender λεει οτι ρυθμισε τον τελικο να μην ειναι flat, αλλα να συνεργαζεται με κιθαριστικα μεγαφωνα σωστα και την πιστευω. Το speaker simulation, ισχυει σαν φιλτρο γιατι χωρις αυτο, ξεχασε το. Μαρεσει που μερικοι το κλεινουν, εγω υπεφερα απο τα πριμα απο 12ρι μεγαφωνο με κλειστη καμπινα! Ωραια λοιπον, αλλα αυτο (το καλο του δηλαδη προσωπο) γινεται σε εντασεις ημι-ενοχλητικες για διαμερισμα. Εγω δεν εχω τετοιο προβλημα αλλα η διαφορα σε σχεση με το trademark 10 που εχω για μικρο εντασεις ειναι εξοφθαλμη. Παρτε κατι αλλο, το μικρο mustang ισως.
Η ποιοτητα κατασκευης δειχνει σε πολλα σημεια την τιμη: Βιδες της πλακας (σορρυ fender... ευτυχως αλλαζουν), ποτενσιομετρα μμμ. Το χειροτερο: Ακουστικα που ενω σαν εξοδος οδηγει καλα (και γραφει καλα) το βυσμα (η υποδοχη) και το usb απο διπλα απλα ελπιζεις, να μη παθουν τιποτα (αλλαζουν βεβαια αλλα γιατι μωρε...). Το tolex χαραζει πανευκολα. Γενικα, ο,τι πιο φτηνο μπορουσαν να βαλουν. Αισχος αλλα οχι για την τιμη. Η peavey τους παταει χαμω η line 6 οχι και τοσο. Το line 6 ax2 που ειχα ηταν pro μηχανημα σε σχεση με αυτα.
Τελος: Ξεχαστε το usb recording η fender τα εκανε μανταρα σε αυτο το θεμα, δεν εχω ορεξη να το εξηγησω. Μονο με το ableton fender edition και παλι...
Για μενα:
Ολα αυτα δεν ειναι παραπονα στα συν πλην 100 ευρω που βγαινει μεταχειρισμενος. Ουτε πεταλια δεν εχουν τοσο. Αν υπηρχαν αυτοι οι ενισχυτες στην εξελιξη που ειναι τωρα χρονια πριν, θα κλαιγανε εργοστασια κατασκευης λαμπας και ειμαι απο τους οπαδους του αναλογικου ηχου (ειτε τρανζιστορ ειτε λαμπα).
Για μινι jams, για το σπιτι με λιγο ενταση και για το βαρος/μεγεθος ο 40 δεν εχει αντιπαλο. Και η κλειστη πλατη αλλου ωφελει και στην τελικη αφαιρειται κιολα (μπουμαρει λιγο αν το παρακανεις γενικα και δεν εχει ενδιαμεση κατασταση αλλα δεν ειναι ενοχλητικο).
Ακομη και ενα mini windows tablet η laptop να εχεις το βαζεις και αλλαζεις ρυθμισεις.
Για εντασεις πολυ χαμηλες μαλλον παρτε το μικρο.
Το modelling ειναι πολυ καλο. Κατα τη γνωμη μου ανωτερο απο πολλα.
Η ποικιλλια στα amp models ειναι περιορισμενη...
Αλλα οταν εχεις fender καθαρα, ισως τα καλυτερα marshall πλην axe-fx (και αυτο το γραψανε αρκετοι και ακομη και απο το mark I axe-fx τα προτιμουν και μου φαινονται καταπληκτικα), καλους hi gain ηχους, επαρκουν.
Τα εφφε ειναι πολυ καλα. Κανενα παραπονο.
Για all in one λυση θα πηγαινα στον 100 (mustang III V2): παραπανω (ολες?) ρυθμισεις απο την οθονη, XLR out για σημα κονσολα και ηχογραφηση σωστα, Loop (stereo στον 150!), καλυτερη ανοικτη καμπινα, καλυτερο μεγαφωνο (celestion G12T100) και watt. Διαφορα τιμης που υπερδικαιολογειται και βγαζει και live.
Μπορει και να τον παρω καινουριο αν μου τη βαρεσει και να μη το πουλησω ποτε. Τοσο καλο μου φανηκε.
Κατι vox vt, line 6 spider και λοιπα τα θεωρω ουτε καν στο ιδιο επιπεδο. Απομειναρια αλλης εποχης.
Αναλογικο modelling σα της tech21 ομως δεν ειναι. Αλλου πλεονεκτει αλλου (σε αισθηση και ηχο για ενα δυο στυλ) δεν ποιανεται. Ακομη ειναι "ψηφιακο" για τον παικτη (για τον ακροατη, το ενα ειναι χρουτσου χρουτσου το αλλο χρατσα χρατσα οπως λεει και η γυναικα μου, ξεκολληστε λεει και παιξτε καλυτερα: Δικιο εχει!).