γειά σου Νάσο,
σε ευχαριστώ για την απάντηση,
κοίτα κάθε μέρα έχω χρόνο να παίζω αλλά όχι 6 ώρες,
6 ώρες έχω δύο φορές την εβδομάδα, αν το προσπαθήσω μπορεί να γίνει και 3 φορές αλλά όχι συνεχόμενες,
μπορεί να είναι 2 ώρες το πρωί και 3-4 το βραδάκι
αλλά την επόμενη μέρα είμαι κουρασμένος.
εσύ πως θα μοίραζες τον χρόνο;
Πρώτα τι θα έκανες; Κλασσική; Ακουστική; Ηλεκτρική;
Εγώ συνήθως κάνω πρώτα την Κλασσική μετά την Ηλεκτρική και στο τέλος την Ακουστική.
Αλλά υπάρχουν και μέρες που θα ασχοληθώ όλη την ημέρα με ακουστική και ίσως λίγο κλασσική.
Την ηλεκτρική αναγκαστικά την πάω σιγά-σιγά γιατί μέχρι να μάθω τα bends και τα βιμπράτα περνάει καιρός, και μιλάμε να τα κάνω μέσα στον ρυθμό όχι στη τύχη και όποτε βγούνε.
Καλησπέρα!
Για αρχή, η εμπειρία μου με την κλασική κιθάρα δεν είναι μεγάλη...
Κι από τη στιγμή που κατάλαβα ότι και η ηλεκτρική από μόνη της μπορεί να έχει ανεξάντλητο υλικό, χρησιμοποιώ την κλασική
μόνο για χρώμα. Έχω να παίξω κλασικό κομμάτι χρόνια.
Επομένως, προσωπικά δεν θα το έκανα αυτό.
Εκτός αν έχεις κάτι πολύ συγκεκριμένο στο μυαλό σου για το κάθε όργανο.
Ή αν από την άλλη θες να παίζεις παρόμοια πράγματα με όλες, όπου ουσαστικά τις βλέπεις σαν 1 όργανο, απλά με ιδιαιτερότητες την καθεμία.
Αν ήμουν στη θέση σου, ίσως εν τέλει να μην οργάνωνα το χρόνο ισότιμα, αλλά θα έβαζα στόχους.
Πχ: θέλω σε 6 μήνες να παίζω 3 fingerstyle κομμάτια στην ακουστική, να έχω μάθει 1 Flamenco στην κλασική και να έχω μπει σε 1 μπλουζ μπάντα με την ηλεκτρικής
ή: θέλω σε 6 μήνες να συνοδεύω ρυθμικά σε 10 τραγούδια στην ακουστική, να έχω μάθει 4 κονσέρτα στην κλασική και να βγάλω 5 metal σόλο στην ηλεκτρική
Μελετάμε γιατί θέλουμε να φτάσουμε κάπου. Αν δεις πού θες να φτάσεις και ποιος στόχος είναι προτεραιότητα, θα μπορέσεις να κατανείμεις το χρόνο καλύτερα.
Κάνοντας ένα search θα βρεις και έτοιμα προγράμματα, όπως πχ αυτό που βρήκα μόλις τώρα:
αλλά ξαναλέω: η σωστή κατανομή της δικής σου μελέτης έχει να κάνεις με τις δικές σου ανάγκες!!!!