Το preamp το χω υπ οψη αλλα θελω να κινηθω οικονομικα οποτε γι αυτο κοιταω σε πιο budjet μηχανηματα..
Aν ειχα να διαθεσω triaxis η πρωτη επιλογη και μετα κατι σε quad ή το ανω boogie preamp..
Καλος ο british ηχος αλλα σαν τη χροια ενος σκασμενου boogie με 6l6 για τα δικα μου γουστα δεν κανει...(Fun petrucci/metallica κλπ
)
Το digitech το ψαξα λιγο γενικα χωρις καποιο πολυ καλο demo ακουγεται αρκετα καλο αλλα σε αμεση συγκριση με το engl εχω την αισθηση βγαζει πιο ''ψευτικη'' χροια και προσθετα θελω κατι απλο και λειτουργικο οποτε και τα εφφε του μαλλον χαμενα θα πανε μιας και εχω ηδη..
Στρεφομαι στο Engl λογω οικονομικου σαφως-αλλωστε ενα μηχανημα πολλων ευρω μου ναι αχρηστο και κατα 2ον λογω ηχητικης χροιας μου κολαει στο αυτι καλα.
Διαβασα ενα review και λεει συγκεκριμενα ενας οτι θυμιζει ή τουλαχιστον κοντα σε ηχο images&words DT..
Βεβαια πεζει ρολο και ο λοιπος εξοπλισμος αλλα απ οτι ειδα παρομοια πραματα εχει με μενα (v30 μεγαφωνα και μεταλοκιθαρο)
Επισης αργοτερα σκεφτομαι για αγορα 7χορδης οποτε ολα μαζι πιστευω δενουν σαν προσανατολισμο progressive metal/old 90's
Ειχα και το studio preamp και το triaxis ταυτοχρονα.
Αν σε ενδιαφερει ενας ηχος, αυτος που υποτιθεται οτι κανουν σαν βασικο ηχο και τα δυο και που αποτελει τη βαση για ο,τιδηποτε απο ac/dc (ξερετε οτι και ο angus young χρησιμοποιουσε το εν λογω preamp ενα καιρο?! το καθαρο σκασμενο plexi-ιζει) σε offspring, nirvana, metallica master oh master και ajfa, dream theater, santana και lamb of god τοτε παρε το studio preamp.
Του ριχνει στα αυτια για το 1/3 της τιμης.
Αν θες αυτο που μπορει να κανει το triaxis (να εχει οσα presets θελεις απο τον ιδιο ηχο, η οσα καναλια εχει και εχει πολλα και σχετικα διαφορετικα μεταξυ τους), midi που ελεγχει τη loop μεχρι τα voicings στο mesa 2:90 (φαντασου οτι αναλογα το patch ελεγχει deep, modern (βγαζει το negative feedback σα το modern στο rectifier), ριχνει στο μισο τα watt, ολα με ενα πατημα οπως θες εσυ τοτε το triaxis ειναι μοναδικο και το καλυτερο ταιρι του 2:90:2.
Αλλα ακουγεται πιο στεγνο σχεδον σαν οχι κορυφαια κοπια του studio preamp, πολυ λιγοτερο δυναμικο, μικροτερος ηχος σε διαστασεις ειδικα σε χαμηλη ενταση ολα αυτα. Το dynamic voice ειναι ενα φτωχο υποκαταστατο του graphic eq και μαλλον υπευθυνο για τα περισσοτερα που δεν μαρεσαν. Το input volume λειπει και αυτο επισης δεν μαρεσει γιατι επηρεαζες το πως χτυπουσε η κιθαρα τον προενισχυτη, ταιριαζες καθε μαγνητη. Το triaxis εκανε ενα πολυ καλο ηχο, το mark III αλλα αυτος δεν ηταν το φαντασικο studio preamp metallica ηχοχρωμα ρε παιδι μου...γενικα προτιμω το studio.
Παρεμπιπτοντως και τα δυο χαλουσαν εδω και εκει, θεωρω τη mesa λιγακι αναξιοπιστη σαν εταιρεια. Και το f-30 μου (αφου το πουλησα) χαλαει τρεις και λιγο εστω και για χαζα. Δεν ειναι ομως χειροτερη απο τις αλλες του χωρου.
Μου κανει πολυ κακη εντυπωση η τιμολογηση στις αγγελιες, ζητανε για το studio χρυσαφι που λεει ο λογος. Ειχα αγορασει και πουλησα στα 400 ευρω εντος ελλαδος και δεν νομιζω οτι αξιζει παραπανω, ειναι μια απλη κατασκευη (οκ το κυκλωμα eq οχι και τοσο) και στην τελικη ενα καναλι ειναι πρακτικα (το clean ημι αχρηστευεται αν ρυθμισεις το lead για το καλυτερο). Το triaxis, παραπανω απο 1000ρικο δεν θα δινα ποτε. Ο πωλητης δεν ξερω τι κανει, αλλα και το marshall το βαραει λιγακι, αγγλια πανω απο 300 λιρες δεν ποιανανε αυτα αλλα ετσι που πηγε η ισοτιμια...Το mark III παντως (ισως ετυχε) JCM 900 ηταν ενας απο τους πιο απογοητευτικους ενισχυτες που επαιξα προσωπικα μαλλον γιατι περιμενα παραπανω.
Το engl παντα με κεντριζε και προσωπικα αν ειχα το ht-5 θα το περνουσα απο εκει ουτε θα με ενοιαζε αν λειτουργει ο δικος του για καμπινα. Παντως την harley benton την ειχα και ειναι παραπανω απο αξιοπρεπης. Οταν ακους μεχρι και τον telegun να λεει οτι ειναι μια χαρα και το απολυτο deal ε τοτε...ανετα την ξαναγοραζα αν τη χρειαζομουν. Ας ξεκολλαει λιγο το tolex!
Το engl λεγανε οτι ειναι πρακτικα το preamp του blackmore signature. Δεν ξερω κατα ποσο ισχυει αλλα τα περισσοτερα engl ειναι παρομοιας λογικης, ταιζουν το tonestack απο την ανοδο για πυκνοτερο και ο,τι αλλο συνεπαγεται ηχο οπως και η mesa παρεμπιπτοντως αλλα με εντελως αλλη φιλοσοφια...και χρησιμοποιουν μικρους μετασχηματιστες για γρηγορο "ηχο" (να κομπρεσαρει απο νωρις) που προσωπικα δεν με τρελλαινει αλλα στην τελικη το engl e 530 θα το χρησιμοποιησεις με ο,τι τελικο θες.
Να και ενα video με την ευελιξια του:
https://www.youtube.com/watch?v=958hu_M1W24