Παροτι εκανε επιτελους το ενδεδειγμενο (σιγα μην ακουνε οι περισσοτεροι κατασκευαστες που απλα προσθετουν ενα ενα τα gain stage και τα λενε καναλια) και επιτελους μπορεις να εχεις δυο crunch η δυο lead ανεξαρτητα απο το καθαρο (καλυτερα και απο το παλιο quad preamp), εχει δυο πραγματα που δεν μαρεσουν.
Πρωτα το input volume στο καθαρο ειναι ανεξαρτητο πλεον απο το σημα που φτανει στο lead gain pot. Το οποιο οπως ειπε και ο ιδιος (και οπως και στο mark V) ειναι hardwired στο 7/10 που ναι μεν ειναι μια καλη τιμη (για οσους ειχαν mark ξερουν πανω κατω οτι δουλευει καλα) αλλα πολλοι απο τους ηχους που αρεσουν στον κοσμο ειναι -αναλογα με το μαγνητη- input χαμηλα με lead drive ψηλα αλλα και το αντιθετο. Καταλαβαινω οτι ετσι ανεξαρτητοποιησαν το καθαρο καναλι αλλα θυσιασαν κατι το οποιο ειναι trademark δυνατοτητα μεταξυ των χρηστων, το οποιο αξιζει κατ'εμενα. Το mark IV το ειχε. Μπορει να μπερδευε κοσμο να βγαζαν ενα ακομη pot στα lead καναλια. Ας τα λεγανε Input gain και lead gain για καθε καναλι. Ουτως η αλλως μιλαμε για πολυπλοκους ενισχυτες.
Ο petrucci ειναι live παικτης, πολυ καλα εκανε και εβαλε midi 2 eq κτλ. Παρολαυτα ενα ακομη σημειο κλειδι ισως ειναι οτι ενα σημειο ηχητικα που επηρεαζει ολο τον ενισχυτη ειναι οτι μπορεις να τρεξεις τις δυο EL34 σε λειτουργια τριοδου και τις 6L6 σε πεντοδο. Η πεντοδος δινει παραπανω headroom και punch συμφωνοι. Αλλα το τριοδος πεντοδος μιξη + το περιεργο bias της boogie που κανει τις EL34 να ειναι κοντυτερα στην ταξη Α σε λειτουργια (βγαζοντας πανω κατω, περιπου 20 watt) κανει τους παλιους boogie πρωτα απο ολα ενισχυτες 65-70 watt απο τεσσερις λαμπες, πιο ευκολο να τους "σκασεις" και λιγο και κυριως τους κανει λιγο να διαφερουν ηχητικα. Αυτη η "δυνατοτητα" ηταν, στανταρτ στο mk IIC+, δεν ειχε πεντοδο, υπηρχε με διακοπτη σε καποιες εκδοσεις mark III, υπαρχει με διακοπτη σε ολες τις εκδοσεις mk IV, δεν θυμαμαι ο V τι κανει αλλα ο J2Pc δεν το εχει. Και δεν ηταν και τιποτα το σπουδαιο να προστεθει. Εκτος και αν ηθελε και αλλες αλλαγες μεσα...
Τελος το pressence switch αλλαζει τις συχνοτητες απο ο,τι λεει (προφανως ενας πυκνωτης προσθαφαιρειται) αλλα δεν φαινεται πουθενα να υπαρχει η δυνατοτητα να βγαλεις εκτος ολο το negative feedback loop. Αυτο ειναι πρακτικα το σημα που γυρναει πισω στον ενισχυτη και μαλιστα στο mark IIC+ δεν γυρνουσε μονο στην PI που ειναι ευκολο μαθηματικα να υπολογιστει σχετικα, αλλα πιο πισω στον προενισχυτη που ειναι πιο αστα. Κατι το οποιο μιμειται και ο fryette. Τελος παντων, οταν αυτο το σημα γυρναει με φαση 180 μοιρων, κουτραει με το κανονικο σημα, και αφαιρουνται καποιες συχνοτητες. Αυτες επιλεγονται ουσιαστικα με το pressence. Βασικα επιλεγονται ποιες δεν θα ακυρωθουν. Βγαζοντας ολο αυτο το σημα που γυρναει πισω, εχεις το λεγομενο extreme mode του mark V, η pull master στο mark IV η γνωστο και ως modern mode στη σειρα rectifier. Στο μαρκετινγκ σκιζουν. Τρεις λεξεις για το ιδιο πραγμα...Αυτο δινει παραπανω μπασσα και πριμα στη θεωρια και πιο αγριο σημα. Αναλογα την περιπτωση ειναι και καλο και κακο. Αλλα στο Jp2c ειναι...απων.
Τελος, τι στο καλο γινεται και εχει πολυ μεγαλυτερο μετασχηματιστη τροφοδοσιας? Ειναι σιγουρα κατι που ο petrucci ηθελε? Ειναι κατι το οποιο ηταν αναγκαιο για να τροφοδοτησει εξτρα λαμπες, eq και midi? Δε βαριεσαι.
Πολυ καλο concept αλλα αν ψωνιζα (σιγουρα οχι καινουριο με τιμες ευρωπης!!!) μαλλον θα πηγαινα για ενα απο τα παλαιοτερα.