ουαου πολλες οι απαντησεις... Παμε...
"Saved" και "Guitar fan": Δεν ειμαι και πολυ "bender" γενικα. Οχι οτι δεν μ'αρεσει η δεν μπορω απλα θελω αυτον τον "καρφι"ηχο στα πατηματα και οσο το δυνατον καλυτερες αρμονικες. Δεν εχω σπασει ποτε χορδη στην LP εκτος απο μια φορα που ακουμπησα τσιγαρο κατα λαθος...

. Ακομα και σε "gilmourish" style bend δεν ειναι ευκολο να σπασει η χορδη. (με 10ρες ετσι??). Απλα θελει συχνη συντηρηση το ταστο και καθαρισμα των χορδων απο την μπεχρα και την ιδρωτιλα πριν αρχιζεις να bendαρεις διχως αυριο και κατι αλλο (προσωπικη σκεψη) ειναι οτι αν λαδωσεις παραπανω την ταστιερα λαδωνονται και τα δαχτυλα πολυ ευκολα με αποτελεσμα ασυναισθητα να πιεζεις παραπανω την χορδη για να μην σου γλυστραει στο bend και ζντιν...
"Vegos": Η G και Β μερικες φορες κανουν τα αυτια μου να πονανε με τις αλλες δν εχω θεμα. Απ'οσο ξερω το intonation απο μαμα σχεδον σε ολες τις Epi ειναι γτπ εκτος αν στη σεταρουν εκει που την αγοραζεις. H δικια μου ειναι ρυθμισμενη απο εναν πολυ καλο μαστορα στο περαμα αλλα απο τοτε το ρυθμιζω μονος μου
Οπως και να χει δεν προκειται να σκασω τοσα λεφτα για True temperment αλλα ισως να εβλεπα διαφορα με το earvana nut...? τι λετε? Εχει κανενας εμπειρια?
"Zeoy": Το switch δεν το συζηταω, μου κανει διακοπες στον bridge οταν ειναι σε καθετη θεση?? ενω αν το "στριψω" λιγο προς το μπρατσο στρωνει.
Ποτενσιομετρα ειναι ενταξει αλλα ισως να ηθελα να αλλαξω τα vol με αυτα που εχουν μικροτερη διαδρομη (δν εχω πεταλι). Και αν ειναι να αλλαξω θα τα αλλαξω ολα.
Το nut ειναι αλλαγμενο φυσικα στον ιδιο μαστορα που ανεφερα πριν
Με την γεφυρα δεν εχω παραπονα οχι, ελεγα μηπως θα εκανε διαφορα μιας καλυτερης ποιοτητας
Η καλωδιωση ειναι η μαμα και θορυβος υπαρχει σε νορμαλ σταδιο. Εχω διαβασει το σχετικο topic εδω
http://forum.kithara.gr/index.php?topic=77022.0 οπου ο "panixgr" αναφερει για hum canceling μαγνητες.. που ουτως η αλλως θα αλλαξω. Δεν θα μονωσω τπτ αν οι καινουργοι μαγνητες προσφερουν καθαροτητα