α) Δεν μίλησα για χρόνο, μίλησα για το πόσο δύσκολη διαδικασία είναι. Και δεν είναι, θέλει απλά προσοχή. Παράγοντες όπως εμπειρία και σωστός εξοπλισμός μειώνουν το χρόνο εκτέλεσης. Αλλά δεν είναι ο χρόνος το θέμα μας. Έθιξα καθαρά το θέμα δυσκολίας.
β) Ανέλυσα το σκεπτικό μου απλά. Δεν τον ξέρω τον φίλο ούτε την κιθάρα του, του πρότεινα αυτό που πιστεύω εγώ σωστό. Και για μένα, η αντικατάσταση οποιουδήποτε πράγματος πάνω σε μία κιθάρα, χωρίς λόγο, είναι όπως λες και εσύ, είναι μη επιθυμητό. Δεν μιλάω για βελτιώσεις σε μαγνήτες κτλ, αλλά για αχρείαστες επεμβάσεις. Επίσης αν αλλάξεις ένα τάστο, υπάρχει η πιθανότητα, μεγάλη, το τάστο που θα αλλάξεις να διαφέρει από τα υπόλοιπα. Δεν χρησιμοποιούν όλοι οι κατασκευαστές τα ίδια τάστα, τόσο σε κράματα όσο και διαστάσεις. Medium jumbo διαφέρουν από εταιρία σε εταιρία, και από supplier σε supplier. Αν σκεφτείς ότι οι περισσότεροι τεχνικοί έχουν μία γκάμα τάστων, είναι πολύ πιθανό να γίνει μία κατά προσέγγιση επιλογή τάστου. Θα έχει κάποιο πρόβλημα; Όχι αντιληπτό, αλλά θα χάσει τη συνοχή σε ότι έχει να κάνει με φθορές και τη μετέπειτα πορεία του σε σχέση με τα υπόλοιπα.
γ) Σου ξαναλέω πως όχι. Προσωπικά σετάρω τις κιθάρες μου σαύρες. Υπάρχουν περιπτώσεις που ένα σωστά κομμένο nut, δεν χρειάστηκε διόρθωση μετά από levelling, χωρίς να λέω ότι είναι κανόνας. Λέω απλά ότι συμβαίνει.
Όπως λες και εσύ το θέμα ενέχει προσωπική διαχείριση, σαν παίχτης μιλάω και εγώ πρωτίστως. Ο καθένας σκέφτεται διαφορετικά, η δική μου άποψη δημιουργήθηκε από το τι διάβασα και είδα από το φίλο που άνοιξε το θέμα.
Άλλωστε για αυτό ρώτησε, για να πάρει απόψεις, και η δικιά μου παραμένει ίδια. Το σωστό -για μένα- είναι η επιδιόρθωση και όχι η αντικατάσταση σε γενικές γραμμές, για να το κλείνουμε.