Αποστολέας Θέμα: Πως διαβάζω ένα ΤΑΒ στο παίξιμο της κιθαρας  (Αναγνώστηκε 3609 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nikos1964

• Περαστικός
  • *
    • Facebook profile
    • Προφίλ
Θα ήθελα να ρωτήσω επειδή είμαι αρχάριος στο παίξιμο της κιθάρας. Παίζω με τη βοήθεια ΤΑΒ. Αλλά σε μερικά σημεία ενώ τα νούμερα είναι το ένα δίπλα στο άλλο και κλιμακωτά πάνω στα τάστα, όπου εκτιμώ μου δείχνουν τη διαδοχική σειρά που πρέπει να χτυπιούνται οι νότες  υπάρχουν και κάποια νούμερα ίδια ή διαφορετικά τα οποία  βρίσκονται ακριβώς κάτω το ένα από το άλλο με αποτέλεσμα δεν ξέρω ποιο να πατήσω πρώτο, δεύτερο τρίτο ή τέταρτο. Πώς χτυπιούνται σε αυτές τις περιπτώσεις οι νότες; Εκεί το χάνω το κομμάτι. Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει καλά θα είναι και ευχαριστώ.

• Περαστικός
  • *
    • Facebook profile
    • Προφίλ
Συγνώμη αν δεν το έθεσα σωστά. Ναι τα νούμερα είναι πάνω στις χορδές. Όταν τα νούμερα είναι κατακόρυφα όπως στο παρακάτω σχήμα παίζονται ταυτόχρονα μόνο οι χορδές που δείχνουν τα νούμερα ή και οι έξη χορδές της κιθάρας ταυτόχρονα; Δηλαδή παίζονται όπως και τα ακόρντα; Και πάλι συγνώμη αλλά τώρα μαθαίνω να παίζω κιθάρα με χρήση παρτιτουρας και ταμπλατούρας και με μπέρδεψαν κάπως.  Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός τώρα  :)

------------1----------
------------3-----------
------------------------
--------------------------
-------------------------
------------4-------------

• Περαστικός
  • *
    • Facebook profile
    • Προφίλ
ευχαριστώ. το κατάλαβα..  ;)