Δείτε την σελίδα του kithara.gr στο facebook, στο twitter, και στο youtube
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σε γενικές γραμμές:Ο Engl είναι έχει αρκετό και ποιοτικό gain (σίγουρα περισσότερο από τον marshall).. Επίσης έχει κρυστάλλινα καθαρά.. Είναι πολύ καλός σε χαμηλές εντάσεις! Από χαρακτηριστικά μπορείς να κοιτάξεις στο site της engl.. Έχει τα πάντα (ή τουλάχιστον ό,τι θα χρειαστείς, αλλά και άλλα που ίσως να μην σου χρειάζονται αλλά είναι σε γενικές γραμμές χρήσιμα)... O Marshall δε φημίζεται ούτε για τα καθαρά του, ούτε για τους hi (όσο high μπορούν να φτάσουν τεσπα) gain ήχους τους... Φημίζεται για το crunch του και για το overdrive κανάλι του και μπορεί να σου δώσει σε κάποιο βαθμό αυτό το vintage distortion που έχεις ακούσει σε συγκροτήματα των 80s, 90s.. Με κάποιο κλασικό πετάλι (ds-1, tube-screamer, bad monkey κ.ά.) μπορείς να τον σπρώξεις για να φτάσεις σε επιθυμητά επίπεδα παραμόρφωσης αλλά το γκάζι από μόνος του δεν το κατέχει... Επίσης, ο λόγος value/money είναι μάλλον μικρότερος της μονάδας...Γενικά, είναι 2 διαφορετικές φιλοσοφίες: modern vs vintage distortion... Αν θες το 1ο, πας για engl, αν θες το 2ο πας για marshall.. Εγώ θα πήγαινα για Engl!!
EDIT: Ψάχνοντας το youtube για περισσότερα reviews του JVM, βρήκα αυτόν τον φίλο που συγκρίνει απ'ευθείας τον Screamer και ένα JCM Combo της Marshall. Λέει ότι τα χαμηλά του Screamer έχουν καλύτερο definition και αναλύει την άποψη του:Marshall JCM: http://www.youtube.com/watch?v=WTAqLjmorlA&feature=relatedEngl Screamer: http://www.youtube.com/watch?v=pVKuZiFogCQ&feature=relatedΕνδιαφέρον!..
Παράθεση από: adr1anos στις 12/11/08, 10:28EDIT: Ψάχνοντας το youtube για περισσότερα reviews του JVM, βρήκα αυτόν τον φίλο που συγκρίνει απ'ευθείας τον Screamer και ένα JCM Combo της Marshall. Λέει ότι τα χαμηλά του Screamer έχουν καλύτερο definition και αναλύει την άποψη του:Marshall JCM: http://www.youtube.com/watch?v=WTAqLjmorlA&feature=relatedEngl Screamer: http://www.youtube.com/watch?v=pVKuZiFogCQ&feature=relatedΕνδιαφέρον!..Μόνο που ο Marshall που συγκρίνει δεν είναι και *τόσο* Marshall,μιας και είναι ο DSL401 με EL84.O JVM έχει EL34 οπότε πλησιάζει περισσότερο στον "κλασσικό Marshall ήχο",με ότι κι αν συνεπάγεται αυτό Πάντως,μιας και παρατέθηκε video από youtube,ένας Engl ποτέ δεν θα καταφέρει να ακουστεί έτσι:http://www.youtube.com/watch?v=PaerjCqWdPs
ένας Engl ποτέ δεν θα καταφέρει να ακουστεί έτσι:
ENGL=BRUTAL
Από την άλλη τον JVM τον άκουσα 2 φορές και μου άρεσε πολύ το 2ο κανάλι.Μου θύμισε αρκετά τον JCM800 μου.
Πάντως όταν άκουσα τα καθαρά του screamer έμεινα... Ο ορισμός του crystal-clear καθαρού...
Παράθεση από: dunkan στις 18/11/08, 17:44ENGL=BRUTALΕντάξει,μόνο από αυτό καταλαβαίνει κανείς τι μέρος του λόγου είσαι "Ου γκαγκα μπου γκι γκι γκα γκα μπουμ κυριγκιγκαγκα,αου γκι γκι αου γκι γκι" και λοιπά και λοιπά....Μόνο μην ξέχάσεις να φας τη φακή και το σπανάκι σου.Έχουν πολύ "σίδηρο" adr1anos εμένα προσωπικά ο Engl μου ακούγεται πολύ κατώτερος.Τον ακούω κάθε τρεις και λίγο στο studio.Εαν εξαιρέσεις το...."μπρουτάλ" ,είναι εντελώς ξερός και χωρίς χαρακτήρα.Όπως έχω ξαναπεί,"σαν να ρίχνεις χοντρό χαλίκι σε καρότσι οικοδομής".Από την άλλη τον JVM τον άκουσα 2 φορές και μου άρεσε πολύ το 2ο κανάλι.Μου θύμισε αρκετά τον JCM800 μου.Αλλά αυτό είναι η προσωπική μου άποψη.H παράθεση του video έγινε καθαρά για το "περί ορέξεως"
2ον:απο το βιντεακι που επελεξες,καταλαβα ποσο ξερεις απο ηχο ενισχυτων.7ον:στο στουντιο που πας εχει combo?αν εχει combo αλλαξε στουντιο.
ορισμενοι ενισχυτες(και οι engl),δουλευουν με input tube.αυτο σημαινει με λιγα λογια οτι ακουγεται εντελως διαφορετικος απο κιθαρα σε κιθαρα.οι marshall δεν δουλευουν με input tube.
φερε μου οποιον μα οποιον marshall θελεις να συγκρινουμε τα καθαρα του,με τα καθαρα του screamer.
στο στουντιο που πας εχει combo?αν εχει combo αλλαξε στουντιο.αν εχει head μαθε οτι ακουγονται διαφορετικα απο καμπινα σε καμπινα(ισχυει για ολα τα heads)
http://www.youtube.com/watch?v=PaerjCqWdPs
Ο Βολταίρος έλεγε: "Διαφωνώ με αυτό που λές, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμα σου να το λές"Είναι χρήσιμες οι γνώσεις όλων των φίλων, και σεβαστές οι απόψεις, όταν πρόκειται για αντικείμενα. Ο κάθε ένας έχει δικαίωμα στην άποψη του, την διαφορετικότητα του, και στο τέλος-τέλος την τρέλα του.Εδώ συμμετέχουμε για να χαρακτηρίζουμε τα αντικείμενα που μας ενδιαφέρουν και όχι τους ανθρώπους και όλες οι απόψεις είναι σεβαστές από την στιγμή που εκφράζονται με σεβασμό και με τρόπο μη προσβλητικό προς τους υπολοίπους.
Πάντως για να ξεφύγουμε από τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς, κοιτάξτε στο βιντεάκι που παρέθεσε ο:Παράθεση από: RoyBatty στις 18/11/08, 11:49http://www.youtube.com/watch?v=PaerjCqWdPsτους μαγνήτες - μάλλον ΤΟΝ μαγνήτη του τύπου: παίζει με μία Strat όπου έχει ακυρώσει όλα τα λοιπά ρυθμιστικά και έχει μόνο έναν Seymour Duncan Custom Τrembucker με ένα volume! Αυτό είναι για μένα ο ορισμός του ξέρω τι ήχο θέλω!..
εμένα προσωπικά ο Engl μου ακούγεται πολύ κατώτερος.Τον ακούω κάθε τρεις και λίγο στο studio.Εαν εξαιρέσεις το...."μπρουτάλ" ,είναι εντελώς ξερός και χωρίς χαρακτήρα.Όπως έχω ξαναπεί,"σαν να ρίχνεις χοντρό χαλίκι σε καρότσι οικοδομής".Από την άλλη τον JVM τον άκουσα 2 φορές και μου άρεσε πολύ το 2ο κανάλι.Μου θύμισε αρκετά τον JCM800 μου.
Παιδια τσαμπα τσακωνεστε... Γενικα πρεπει να αποφευγονται χαρακτηρισμοι που μπορει να προσβαλλουν καποιον... Δεν χρειαζοταν να πειτε οτι ο ταδε ενισχυτης ειναι μαπα ή για τα μπαζα, η εχει απαισιο ηχο, τζιτζικια κτλ... Καταρχην δειχνει ασεβεια προς καποιους που εχουν τετοιον ενισχυτη και κατα δευτερον, οπως πολυ σωστα ειπωθηκε, περι ορεξεως κολοκυθοπιτα...Εγω πραγματικα απορω πως καποιος λεει εναν καλο Marshall τζιτζικι... Αν παρεις ενα απο τα καλα μοντελα Marshall και τον βαλεις δυνατα, ειναι σχεδον αδυνατον να βγαλεις ασχημο ηχο... Τωρα αν στοχος καποιου ειναι (οπως παλι ειπωθηκε) ο brutal ηχος, τοτε προφανεστατα και δεν του κανει ενας (σκετος) Marshall μιας και τα καλα μοντελα Marshall ειναι τα παλιοτερα που ειναι low/mid gain. Με ενα πεταλακι μπροστα ομως ή/και ενα eq κανει θαυματα και φτιαχνεις οτι ηχο θες... Απο κει και περα, τα καθαρα ενος ενισχυτη ειναι παλι κατι εντελως υποκειμενικο... Εγω πχ σιχαινομαι τα "κρυσταλλινα" καθαρα που κατεμε δινουν μια αποστειρωμενη αισθηση στον ηχο... Προτιμω να παραμορφωνουν ελαφρως και να μπορω να ελεγξω αυτη την παραμορφωση με τις δυναμικες μου και το guitar volume...Το προβλημα με μερικους ειναι οτι δεν καταλαβαινουν οτι "ανηκουν" σε 2 διαφορετικες σχολες παιξιματος/ηχου... Ειναι αυτοι που παιζουν πολυ με τις δυναμικες τους και το volume και συνηθως χρησιμοποιουν ενισχυτες που "ακουν" πολυ σε δυναμικες (και συνηθως ειναι mid gain) και υπαρχουν και αυτοι που θελουν τιγκα distortion και πολυ καθαρα... Κανενα απο τα 2 δεν ειναι σωστο ή λαθος... Απλα σε αλλα ειδη βοηθαει ο ενας τυπος ενισχυτη/παιξιμο και σε αλλα ειδη ο αλλος...Δεν ειναι πανακεια ουτε οι τιγκαρισμενοι ενισχυτες με τα απιστευτα καθαρα και τα απειρα καναλια κτλ, ουτε και οι vintage ενισχυτες κτλ... Ειναι απλα θεμα πως και τι παιζει ο καθενας...
οκ...καταλαβαμε ποιος ειναι ημιμαθεις και ποιος αμαθεις.επισης καταλαβαμε ποιος ειναι ο νεαντερνταλ απο τους δυο μας διοτι εγω ποτε δεν αρχισα προσωπικη επιθεση σε κανεναν.τωρα για να σου λυσω τις αποριες επειδη προφανως δεν ξερεις ουτε καν να διαβαζεις,ναι λοιπον...ενας jvm σε κεφαλη θα ακουγεται διαφορετικα απο καμπινα σε καμπινα.δεν θελω να σε στεναχωρισω αλλα εχει να κανει με την αποκριση συχνοτητων του μεγαφωνου,το μεγεθος της καμπινας ακομα και τις αποστασεις των ηχειων μεταξυ τους.ειναι απλη φυσικη μην τρομαζεις.ποτε δεν ειπα οτι ο screamer η οποιοσδηποτε αλλος combo ειναι μαπα.μονο εσυ το καταλαβες ετσι.απλα παραξενευτικα που ενα στουντιο εχει combo.αρα λοιπον μην νευριαζεις,μαθε τι ειναι input tube,τι ειναι προενισχυτρια λυχνια και κυριως τι ειναι το headroom και μετα ελα να μιλησουμε.αν θελεις πηγαινε στον νακα(στο βιβλιοπωλειο).εκει υπαρχουν βιβλια για ολα αυτα που θα σου λυσουν τις αποριες.αν θελεις στα δανειζω κιολας no prob
Ξεκίνησε από pitpapas Ενισχυτές
Ξεκίνησε από Inuitarcher « 1 2 3 » Ενισχυτές
Ξεκίνησε από gers « 1 2 » Ενισχυτές
Ξεκίνησε από nikosgr123 Ενισχυτές
Ξεκίνησε από Afro Kafro Ενισχυτές
Ξεκίνησε από blackie Ενισχυτές
Ξεκίνησε από dunkan Ενισχυτές
Ξεκίνησε από Inuitarcher Ενισχυτές
Ξεκίνησε από Rosstrobon Εφέ
Ξεκίνησε από sakourtele Ενισχυτές