Δείτε την σελίδα του kithara.gr στο facebook, στο twitter, και στο youtube
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Είμαι προς αναζήτηση ενισχυτή (καθ'ότι για ώρας βολεύομαι με μια HD500 και μόνιτορ ακουστικά της Audio Technica λόγω ότι έμενα για ένα χρόνο σε εστίες αν και καμιά φορά τη συνέδεα στον Fender Frontman 15R), με επικρατέστερους στο μυαλό μου τους: Bugera TriRec, Bugera 6260, Peavey 5150 ii, Diezel VH4 κ.α.
με 200 δυσκολο για καμπινα σκετο. Με 1700 για καμπινα και ενισχυτη παιρνεις ο,τι θες αρκει να ξερεις οτι μπορεις να το χρησιμοποιησεις στην ενταση που πρεπει.
[/size]Επιπλέον εγώ θα κοιτούσα και τον [/size]EVH 5150 III 50w[/size] μαζί με την matched 2X12 ή 4Χ12 καμπίνα του (καλά εμένα θα μου αρκούσε και η 1Χ12 για αυτά που θέλω [/size] )http://www.musicstore.de/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/MusicStore-MusicStoreShop-Site/en_EN/-/GRD/ViewParametricSearch-SimpleOfferSearch A, έχουν βγει και οι Randall Diavlo RD μαζί με τις matched καμπίνες τους, όμως δεν τους έχω ακούσει και δεν ξέρω τι παίζει (πάντως πρέπει να είναι πολύ καλοί, αφού απ'οσο αναφέρουν στο site έχει βάλεο το "χεράκι" του ο Mike Fortin).http://www.musicstore.de/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/MusicStore-MusicStoreShop-Site/en_EN/-/GRD/ViewParametricSearch-SimpleOfferSearch
Αν το μπατζετ ειναι 1500 εγω θα πηγαινα για τον trirec και μια εκ των mesa/orange/zilla 2x12.Αν το μπατζετ πεσει θα επερνα αλλον ενισχυτη και δεν θα εριχνα τα λεφτα για καμπινα!
Παρεμπιπτοντως το θεμα καμπινα ειναι ιδιαιτερο απο μονο του. Που θα παιζεις>? Θα κουβαλας? Αρκετοι απο τους ενισχυτες ειναι ιδιαιτερα επιλεκτικοι σε καμπινα...ο 5153 σιγουρα, οι diezel αρκετα, οι fryette σχεδον εντελως!!! Στο τελος πιο ευκολα απο ολα βρισκεις φτηνα marshall και laney καμπινες...αν εχεις ενισχυτη που να δουλευει καλα με αυτες...Ψιλο αχρηστα πραγματα αν μιλαμε για δωματιο και περιστασιακα jam αρισματα παντως..
Kosthrash, τον είχα κοιτάξει και τον 5150iii αλλά ενώ μου αρέσει, μου φαίνεται ότι υστερεί λιγάκι σε σχέση με 5150 ή 6505. Όσον αφορά τον Randall δεν είναι κακός...Φίλε Vaig, αν είναι να πάρω τον Triple Rectifier,θα προτιμήσω την επιλογή του TriRec. Δεν μπορώ να βρω κάτι που να δικαιολογεί τη διαφορά τιμής... Έχω ακούσει ΤΟΝΟΥΣ δείγματα και πό τα δύο μηχανήματα και, ναι, υπάρχουν ελαχιστότατες διαφορές, όχι όμως ικανές να δικαιολογήσουν τη διαφορά 1000+ ευρώ. Άσε που είναι και πιο όμορφος ο Bugera... Ξέρω ότι με τις τελευταίες σειρές που γράφω θα λιθοβοληθώ, αλλά η αλήθεια αυτή είναι. Και το ότι μπορώ να διαθέσω ένα budget δε σημαίνει ότι πρέπει να το ξοδέψω όλο σε κάτι, τη στιγμή που μπορεί να μου προσφέρει το ίδιο, ένα άλλο προϊόν στη μισή και λιγότερο τιμή. Θα μου πεις: το ίδιο τότε ισχύει και για τον 5150 σε σχέση με τον 6260. Ναι, αλλά ο 5150 δεν ξεφεύγει τόσο σε τιμή ώστε να μην προτιμήσω το the real thing.
Μου φανηκε να κλανουν στις χαμηλες πιο πολυ και απο οταν τρωω φασολαδα εξτρα ειδικα στο playthrough βιντεο.
Αυτο που θελω να σου πω ειναι οτι ασχετα απο το πως γραφουν οι ενισχυτες (βλεπεις οτι ο ola σκιζει και με vypyr 15 ο κερατας, παρεμπιπτοντως πηγε στους haunted!!!) ειναι λιγο χημεια σα τη μαγειρικη το αποτελεσμα. Δηλαδη, με τα ιδια συστατικα, ενας αλλος μαγειρας θα σου βγαλει ...αλλο πραγμα. Και ειναι μια σχεση διαδραστικη ακομη και σε παραδοσιακα μη δυναμικη (σε distortion) σχολη ηχου σα το heavy metal.
Μόλις πήγα να σου συστήσω να ακούσεις και τους γνωστούς για τα "γκάζια" τους Krank amps, εκτός του ότι είναι... δυσεύρετοι πλέον, μόλις είδα ότι ο Tony Krank άνοιξε καινούρια εταιρεία με "οικονομικους" σχετικά ενισχυτές made in USA:http://orbitelectronix.com/stiff/products.php
Το μισό μέταλ γράφτηκε με 6505 και το άλλο μισό με Recto. Διάλεξε και πάρε ανάλογα με το ποιο μισό σε εκφράζει περισσότερο :Ρ.
Btw, κι ο Hetfield χρησιμοποιεί Diezel.
Να και κάτι που δε γνώριζα! Είχα την εντύπωση ότι ήταν μια ζωή με Rectifier.....
Ξεκίνησε από emilio Τα καλύτερα...
Ξεκίνησε από Guitar_maniac Τα καλύτερα...
Ξεκίνησε από Baroness « 1 2 » Τα καλύτερα...
Ξεκίνησε από sakis1981 Ενισχυτές
Ξεκίνησε από Napoleon Ενισχυτές
Ξεκίνησε από Alex_LesPaul Ενισχυτές
Ξεκίνησε από Μητσάκος « 1 2 3 4 » Ενισχυτές
Ξεκίνησε από tnick Ενισχυτές
Ξεκίνησε από mitsosfrusciante Ενισχυτές
Ξεκίνησε από michalis1983 Ενισχυτές