λογω πολλων και διαφορων πεταλακιων δεν μ'ενδιαφερει καθολου αν "μαμαει" ή αν οχι το βρωμικο καναλι του ενισχυτη...παιζει δλδ να μην το χρησιμοποιησω ποτε..αυτο που προεχει για μενα ειναι να εχει καλο clean καναλι..
Για μένα από την στιγμή που έχεις τοποθετηθεί ως ανωτέρω, δεν έχει λόγο ύπαρξης η λάμπα.
Θα έχεις λιγότερα έξοδα συντήρησης, μεγαλύτερη αντοχή σε κουβαλήματα και καλύτερο headroom στα καθαρά, με έναν τρανζιστοράτο ή hybrid.
Προτείνω Laney που έχουν παράδοση στα καθαρά:
http://www.thomann.de/gr/laney_lv300head.htm
http://www.thomann.de/gr/laney_lx120r_head.htm
Με λίγα λεφτά, 120 watt, να έχεις να γεμίζεις πλατείες..
ανδριανε εχω διαβασει αρκετα σου θεματα και χωρις να σε ξερω, σεβομαι απεριοριστα το καθε τι που λες γιατι το τεκμηριωνεις..
εγω ο ασχετος με συγκρισεις ενισχυτων , κυκλωματα κτλ επαιξα περισυ το καλοκαιρι σε ενα φεστιβαλ οπου ο ηχοληπτης διεθεται 2 ενισχυτες για κιθαρες..ο ενας τρανζιστορ και ο αλλος λαμπατος..και οι δυο combo , οχι κεφαλη καμπινα..πανω κατω στα ιδια βατ..
η πρωτη μου ερωτηση λοιπον ειναι γιατι στο μεσημεριανο σαουνττσεκ οι κιθαριστες και των τεσσαρων γκρουπ ,δοκιμαζοντας και τους δυο, βρηκαμε στον λαμπατο εναν ηχο, δεν ξερω πως να τον περιγραψω, πιο "γλυκο" ας πουμε, πιο καθαριο και επιλεξαμε αυτον για το λαιβ?

(σημ. και οι δυο ηταν φεντερ - ο λαμπατος ηταν σιγουρα ο μπλουζ τζουνιορ - ο αλλος πρεπει να ηταν o hot road χωρις να ειμαι και σιγουρος)
κ η δευτερη ερωτηση ειναι γιατι κανενας "star" κιθαριστας, απο μπλουζιστες μεχρι μεταλλαδες, δεν παιζει με τρανζιστορ, εφ'οσων υπερισχυουν στα καθαρα και διαλεγουν ολοι λαμπα?και δεν νομιζω να διαλεγει κανεις το βρωμικο καναλι του ενισχυτη...ολοι εχουν τα πεταλακια τους.. τι παραπανω δινει ο τρανζιστορ στα καθαρα απο εναν λαμπατο?