Δεν διαφωνώ παππού και πολύ με αυτά που λες...αλλά όταν πέφτουν οι μισθοί και αυξάνονται τα έξοδα, με το έτσι θέλω, σίγουρα θα βρεθούν και κάποιοι άνθρωποι που είχαν συνηθίσει σε υπερκατανάλωση, ικανοποίηση 5-10 παραπάνω βαρβάτων εξόδων, ή ακόμη και εξόφληση κάποιων δανείων για πλασματικές ανάγκες, τα οποία ήδη με μεγάλη δυσκολία εξοφλούσαν, νομίζω πως τα πράγματα γίνονται πιο σύνθετα. Όταν το λαμόγιο, δεν μπορεί να κλέψει από τον διπλανό του στα κρυφά...ή μπορεί να κλέψει στα κρυφά αλλά με πολύ μεγάλη προσοχή, αλλιώς θα φάει ξύλο, λόγω ελάχιστης ανέχειας, το μόνο που του απομένει είναι είτε να μην κλέβει, είτε να αποκτήσει μεγαλύτερο θράσος και να κλέβει και αυτός στα φανερά. Βέβαια ίσως να μην έχουμε φτάσει ακόμη σε αυτό το σημείο και οι πρώτες ας πούμε τέτοιτες αντιδράσεις, να αφορούν ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν τα βασικά. Δεν μπορώ να σκεφτώ όμως κάτι που να μου αποκλείει το γεγονός και για όσα λέω παραπάνω, όταν τα μέτρα θα πιάσουν περισσότερο τόπο. Σα να πατάς απότομο φρένο σε αυτοκίνητο που τρέχει με μεγάλη ταχύτητα και να περιμένεις να συμπεριφερθεί ομαλά.
Η εγκληματικότητα είναι ένας τρόπος να περιορίσεις τη λαμογιά, αλλά όπως λέω και παραπάνω και η λαμογιά, μπορεί να εγκλιματίστεί και να εγκληματίσει.