Τα συμπεράσματα δεν προκύπτουν μόνο μέσω όσων διατυπώνονται, αλλά και όσων υπονοούνται με το στυλ και την αισθητική συμμετοχή του καθενός. Η έπαρση δεν αποκαλύπτεται μέσα από τη δήλωση περί χρήσης των εν λόγω λειτουργικών, αλλά από την μονίμως επιδεικτική νοοτροπία "ξέρω καλύτερα", τη στιγμή που αγνοείς τι ακριβώς ξέρουν οι υπόλοιποι.
Αν όλοι είμαστε ζώα της συνήθειας, είναι εντελώς αδιάφορο πόσο επιλέγει ο καθένας να δυσκολέψει τη ζωή του...επί της ουσίας αποτελεί πρόβλημά του και μάλλον δεν θα μου έπεφτε και περισσότερο ο λόγος από ό,τι θα συνέβαινε αν μάθαινα πως η διπλανή φτιάχνεται με το να τρώει φάπες, αντί να απολαμβάνει τις δικές μου ορθόδοξες ερωτικές προτιμήσεις που τις προκαλούν ανία και χασμουρητά. Θεωρείς πως τα προσωπικά σου κριτήρια επιλογής συνιστούν κοινή αξίωση και δόγμα. Δεν μπορώ να αποκλείσω προσωπικά πως ίσως 2-3 από τα εκατομμύρια εκεί έξω να προτιμούν το φτηνότερο hardware των PC για να διαθέτουν μεγαλύτερη ποικιλία προγραμμάτων και αριθμό παιχνιδιών, έναντι της περισσότερο δαπανηρής αγοράς για ένα Mac για να μην τα έχει αυτά. Όπως μπορεί να υπάρχουν και μερικοί παλαβοί που να μην θέλουν να διασκεδάσουν το βράδυ τους παίζοντας με τον kernel του Linux...ίσως όχι, ό,τι πιο πιθανό, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Κάποιοι άλλι πάλι μπορεί να απολαμβάνουν την "do it yourself" αισθητική ενός PC και να απωθούνται στην ιδέα ενός "έτοιμου" συστήματος. Γενικά, μπορεί ο καθένας να έχει λόγους για να μην προτιμάει το δικό μας "ιδανικό".
Δεν θα κάτσω προσωπικά να περιαυτολογήσω για το τι έχω χρησιμοποιήσει και πόσο. Το ποιος την έχει πιο μεγάλη (την εμπειρία) δεν είναι το ζητούμενο. Θα μπορούσα απλώς να επικαλεστώ αρκετά review κι από φίλα προσκείμενα στην Apple site και blogs που χαιρετίζουν την έλευση των Windows 7, καθότι περιλαμβάνουν πολλά από τα καλούδια του MacOS κι όχι μόνο. Άλλωστε η Apple με το Snow Leopard δεν προχώρησε αρκετά τις καινοτομίες και το όραμά της, ακριβώς γιατί έχει δώσει προτεραιότητα σε τομείς άλλους (iPod, iTunes κα). Γι' αυτό και έκλεισαν περισσότερο την ψαλίδα οι "εχθροί". Καλό είναι αυτό...κακό δεν είναι.