Mεταξύ των δύο συγκεκριμένων μοντέλων θα επέλεγα την PRS. Είμαι κάτοχος Santana SE, παλαιότερα είχα και την Billy Martin SE, και έχω βγάλει τουλάχιστον 15 - 20 επιτυχή lives με τις κιθάρες αυτές, σε ελληνικό ροκ ρεπερτόριο. Με καλύπτει σε όλα τα είδη, το μόνο αρνητικό είναι ότι οι εργοστασιακοί μαγνήτες των SE δίνουν πολύ μπασάτο ήχο, ενώ τα μοντέλα αυτά δεν έχουν locking tuners (αναγκάστηκα να βάλω στη δική μου). Tώρα για τις fender, το μόνο μοντέλο με το οποίο προσωπικά εγώ θα ασχολούμουν είναι η HSS american deluxe, γιατί είναι και το πιό ευέλικτο. Πάντως πιθανόν ο single coil της fender αυτής να μην σε πολυκαλύψει στα γκάζια, ενώ η PRS από την πλευρά της έχει three way switch, το οποίο ουσιαστικά σημαίνει ότι μόνο δύο θέσεις θα χρησιμοποιείς (στη μέση ο ήχος που θα πάρεις στα clean θα κλιπάρει, ενώ στα distortions θα είναι πολύ "μαλακός"). Πάντως φίλε να σου πώ και κάτι άλλο, η συγκεκριμένη PRS είναι υπερτιμημένη, αν είναι να δώσεις αυτά τα λεφτά για SE, καλό θα ήταν να προτιμήσεις την Paul Allender, η οποία γενικά είναι πιό "προσεγμένη" κιθάρα εξωτερικά. Επίσης σκέψου ότι με λιγότερα λευτά υπάρχει η πιό ευέλικτη Tremonti. Κάτι τελευταίο που νομίζω ότι θα ήταν καλά να λάβεις υπόψη είναι ο λαιμός, η fender έχει πιό λεπτό λαιμό ενώ οι PRS SE έχουν σχετικά παχύ. Εμένα προσωπικά μου έκατσε πολύ καλύτερα στο χέρι η PRS παρά οι Fender τις οποίες έχω δοκιμάσει