Αποστολέας Θέμα: Mύχια όνειρα .  (Αναγνώστηκε 3242 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ilianthos-Kanlis

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • youtube
Mύχια όνειρα .
« στις: 28/04/09, 17:23 »
Μύχια όνειρα.

Τραγούδια αγάπης έγραφε,
τις νύχτες στο μπαλκόνι,
κι όνειρα μύχια έκανε
να δει τον Κηλαϊδόνη.
&
Του Γκάτσου λέει έμοιαζε
και λίγο του Βρεττάκου,
και στ΄όνομα τους έπινε
μπρούσκο κρασί του Κιάτου.
&
Μονολογούσε μόνη της
και σιγοτραγουδούσε,
και νομπελίστας φάνταζε,
όποιος την ερωτούσε.
&
Τον Κηλαϊδόνη έψαχνε,
να τα μελωποιήσει,
για να μοιράζει αυτόγραφα
σ΄Ανατολή και Δύση.
&
Πέρασαν χρόνια είκοσι,
κι είναι πολύ θλιμμένη,
η προσμονή τη γέρασε,
το ναι να περιμένει.
&
Ν΄ακούσει δυο τραγούδια της,
τις νύχτες στο μπαλκόνι,
να δίνει και συνέντευξη,
δίπλα στον Κηλαϊδόνη.
&
Τους στίχους τώρα έβαλε,
μέσα στη ναφθαλίνη,
και στ΄αν ποτέ το άφησε,
διάσημη να γίνει.
« Τελευταία τροποποίηση: 28/04/09, 21:44 από ilianthos-Kanlis »
Υπογράφω με το όνομα " Κανένας " !...
Αντιπροσωπευτικά μου τραγούδια από δισκογραφίες μου στον ιστότοπο:
http://Kanlis.livepage.gr/file/index

Αποσυνδεδεμένος gkou

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • https://myspace.com/gkou
    • Προφίλ
    • my songs and my covers
Απ: Mύχια όνειρα .
« Απάντηση #1 στις: 28/04/09, 23:25 »
Βρε την καημένη,τι έπαθε...Όμορφη ιστορία ,καλογραμμένοι στίχοι, αν και πικρό το τέλος Γιώργο...Να έχεις ένα υπέροχο βράδυ! :)

Αποσυνδεδεμένος Aganippi

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Ποιος ζωντανός προικισμένος μ' αισθήσεις δεν ποθει
    • Προφίλ
    • http://aganipi.blogspot.com
« Απάντηση #2 στις: 29/04/09, 12:50 »
Καλημέρα Γιώργο...

Όμορφος τίτλος... και ωραίο στόλισμα (επίθετο) στα όνειρα. Η ηρωίδα σου είχε όμορφα "είδωλα" και η αφετηρία της -αν κρίνω απ' αυτούς- ήταν πολύ καλή ως προς την γνώση και αισθητική. Δεν φτάνουμε πάντα τα είδωλα μας... άλλοι μπορούν να τα ξεπαιρνούν... αλλά η τέχνη δεν θέλει να πτοείσαι γιατί εκδικείται... και η ναφθαλινη είναι καλή μέθοδος...υπάρχουν και χειρότερες. πάντως έγραψες για ακόμη μια φορά.

Να είσαι καλά!!!
Τρελά νερά αντιμέτωπα με ερμηνευτες της λογικής. Είναι να μην τρελαίνεσαι;
(Maybe dear, oh maybe, maybe, maybe,
Let me help you show me how.
Honey, maybe, maybe, maybe, maybe)

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • youtube
« Απάντηση #3 στις: 29/04/09, 14:33 »
Αγαπητές μου φίλες Γεωργία και Φωτεινή και μόνο που με διαβάζετε είναι πολύ !
Σας ευχαριστώ για μια ακόμη φορά από τα βάθη της ψυχής μου !
Καλή σας ημέρα.

Αποσυνδεδεμένος Lo.Lee.Ta

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Venceremos
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: 29/04/09, 14:53 »
Μέχρι στιγμής, δεν ξέρουμε τι ξημερώνει αύριο, γι αυτό και κάνουμε υποθέσεις - όνειρα.
Ακόμη και το να κάνουμε όνειρα χωρίς καρπούς, κάποια στιγμή κουράζει και χρειάζεται περίοδος ναφθαλίνης και ρελάξ.
Αυτό που με έκανε να αναρωτηθώ περισσότερο το ποίημά σου Ηλίανθε, είναι κατά πόσο η εποχή μας, είναι γόνιμο έδαφος για όνειρα, ιδιαίτερα γι αυτόν που πάει με την αξία του, το χαρτί του και την πένα του να εισβάλει στο κόσμο της εμπορευματοποίησης.
Γιατί ακούμε και βλέπουμε συνεχώς τα ίδια και τα ίδια από τα μέσα προβολής διασημοτήτων, όταν στην αφάνεια, υπάρχει υλικό τεράστιας ποικιλίας που βράζει συνεχώς?
Κολλήσαμε στους παλιούς ποιοτικούς και στους νέους καψούρηδες. Ευχαριστώ πολύ, τους άκουσα και τους ξανάκουσα αρκετά χρόνια.
Πότε θα αντιληφθούμε ότι κάθε χρόνο πρέπει να ακούμε καινούριους στίχους, από διαφορετικούς ανθρώπους, καινούριους ανθρώπους, με διαφορετικές ιδέες, καινούριες ιδέες.
Μπήκε η δημιουργικότητα πίσω από μία τζαμαρία, να έχει θέα σε ένα βάλτο.
Και σε ρωτώ Ηλίανθε, υπάρχει κάτι πιο εύκολο από το να μην πάει ο κόσμος να τους ακούσει ξανά και ξανά για να μπεί καινούριο υλικό στο χορό? να ανοίξει για λιγό την τηλεόραση, να ανοίξει για λίγο το ραδιόφωνο, όσο για να δει αν άλλαξε το κατεστημένο ?
Μήπως τελικά το μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων αρέσκεται σε αυτό το ίδιο και επαναλαμβανόμενο κατασκεύασμα?
Αν είμαστε δυσαρεστημένοι με την τηλεόραση γιατί δεν την κλείνουμε ?
Μήπως τελικά κάτι συμβαίνει στο μυαλό και την πνευματικότητα του κόσμου ?
Γιατί στο Ιντερνετ και όχι στη τηλεόραση, ούτε στο ραδιόφωνο ούτε στις εφημερίδες ούτε στα περιοδικά, γιατί στο Ίντερνετ, αναπτύχθηκαν τόσα blogs και site με ανθρώπους που γράφουν πραγματικά όμορφα και ουσιαστικά ?
Τα ΜΜΕ κόβουνε από τη δημοσιότητα αυτούς τους ανθρώπους, ή οι ίδιοι οι άνθρωποι προτιμούν να βλέπουν "πρωινές εκμπομπές", τι συμβαίνει στο μεγαλύτερο ποσοστό ?
Να σαι καλά Ηλίανθε.

Adios Muchachos!

Αποσυνδεδεμένος pimami

• Ανεμοσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
    • Φωταγωγός
« Απάντηση #5 στις: 29/04/09, 15:46 »
Πολύ καλές οι προθέσεις σας (δεν το αμφισβητώ) στο κείμενο που μας χαρίσατε.. Η προβληματική ρίμα σας εξακολουθεί να μου είναι αδιάφορη και κακώς ασχολούμαι θα μου πείτε και έχετε απόλυτο δίκιο.. Απλά θα ήθελα να ρωτήσω τον κύριο xolidoxo, (χωρίς να περιμένω απάντηση...) πως μπορεί κανείς να συσχετίσει την ιστορία της αφελούς ηρωίδας μας, που ονειρεύεται να υπογράφει αυτόγραφα σ' Ανατολή και Δύση, με την αναφερθείσα πολιτιστική και πνευματική κρίση;;; Εννοείτε πως δίνοντας βήμα στους επίδοξους διακινητές αυτογράφων,θα ανακτήσουμε τον κατά τα λεγόμενά σας χαμένο πολιτισμό μας; Γκουχ γκουχ! (με πείραξε η ναφθαλίνη..)

Ας μείνει στο μπαλκόνι το κορίτσι μας.. έχει ελπίδες (πολύ ελάχιστες) γιατί αν αλλάξει στέκι ποιος ξέρει...
Στο κάτω - κάτω..
Αν πέρναγε τις νύχτες στο σοφίτα θα είχε ίνδαλμα την Αννίτα.. (πιο εφικτό)...
Αν πάλι ξενυχτούσε στην ταράτσα θα είχε ως όνειρο να συναντηθεί με τον Μάτσα.. (δύσκολο)..
Και βέβαια αν ξαγρυπνούσε στο περβάζι θα ήθελε να δει τον Εστερχάζι.. (με ένα ποδοσφαιρικό αλμανάκ κάτι θα γινόταν..)

Αυτά!!! :)
"τα ελατήρια του στρώματος βουίζουν όνειρα"

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • youtube
« Απάντηση #6 στις: 29/04/09, 16:22 »
Αγαπητέ φίλε HoLiDoXos,με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο και σ΄ευχαριστώ για την παρέμβαση σου.
Σ΄ευχαριστώ ακόμη και για τις προηγούμενες παρεμβάσεις σου,που χάριν αυτών,σ΄εφερε αντιμέτωπο με πολλούς !...
Όμως δεν πτοήθηκες,κι αυτό σε τιμά ιδιαίτερα ...
Αγαπητέ Pimani σ΄ευχαριστώ κι εσένα παρόλα που στον παρελθόν συγκρουσθήκαμε !
Μια καλοπροαίρετη κριτική είναι πάντα για μένα ευπρόσδεκτη !
Την καλημέρα μου και στους δύο !

Αποσυνδεδεμένος Lo.Lee.Ta

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Venceremos
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: 30/04/09, 16:13 »
Όποιος ρωτάει το xolidoxo και o xolidoxos το αντιλαμβάνεται, δίνει απάντηση, άλλοτε αμέσως άλλοτε καθυστερημένα. Δεν μου αρέσει να αφήνω τους ανθρώπους με απορίες, τουλάχιστον σε όσες μπορώ να απαντήσω και δεν είναι δικές μου απορίες επίσης. Αλοίμονο αν δεν απαντούσα, ιδιαίτερα σε ερωτήσεις που αφορούν κείμενο που έχω γράψει εγώ. Όταν φίλε μου, βγαίνει μία απορία από το μυαλό μας και με κάποιο τρόπο, δημοσιοποιείται, τότε σίγουρα περιμένουμε απάντηση από κάποιον άλλο, αλλιώς θα την κρατούσαμε κλεισμένη στο μυαλό μας ή στο συρτάρι μας.  Βεβαίως υπάρχουν και αυτοί, που κάνουν την ερώτηση με σκοπό, να απαντήσουν κάποιοι άλλοι μέσα στο κεφάλι τους, χωρίς να χρειαστεί να απαντήσουν σε αυτόν που έκανε την ερώτηση. Τέλος αν δεν περιμένουμε απάντηση δεν χρειάζεται καν να το αναφέρουμε.Βασικό είναι να λύνονται οι απορίες, να γίνεται διάλογος, να υπάρχουν αντιφάσεις και να καταλήγουμε σε μια απάντηση ή σε μια κοινή απορία για ψάξιμο. Δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι που συζητάνε τόσο ώστε ικανοποιήσουν την πρόσχερη ηδονή τους για συζήτηση χωρίς να έχει ουσία βάρος και ανάγκη για ικανοποιητική απάντηση η απορία τους και ανάλυση των δικών τους ιδεών και επιχειρημάτων.Όμως ακόμη και αυτό συμβαίνει.
Έτσι μερικές φορές διχώς να μπορώ να μαντέψω, απαντώ τσάμπα σε ανθρώπους ανούσιους απέναντι μου, διότι οι ίδιοι μπορεί να συζητάνε ουσιαστικά με κάποιους άλλους.Τέλος συνετό είναι να απαντάμε, σε ανθρώπους που περιμένουν απάντηση μας στην απορία τους.

Πρώτα από όλα λοιπόν, δεν μπορώ να συσχετίσω εγώ την δική σου αφελή ηρωίδα, με την δική μου που δεν είναι αφελής.
Η ηρωίδα μας λοιπόν είναι ένα άτομο που δημιουργεί, πιστεύει σε αυτό που δημιουργεί και κάνει όνειρα γι αυτό που δημιουργεί. Κάποια στιγμή λοιπόν αντιλαμβάνεται, ότι δεν φτάνει να είναι αξιόλογο αυτό που δημιουργείς για να γίνεις γνωστός (όπως και πολλοί καλλιτέχνες που αγωνίζονται και γνωρίζουν και τον χώρο) και έτσι αφήνει το ταλέντο της στην άκρη, στα όσα μέχρι τότε έχει κάνει. Αυτό έχει να κάνει με την πολιτισμική και πνευματική κρίση της εποχής.

Pimami ξέρεις δημιουργούς που δεν μοιράζουν αυτόγραφα ? ? Για μήπως τα αυτόγραφα αποτελούν αιτία, η συνέπεια του χαμένου πολιτισμού μας?
Το θέμα είναι, τι είναι αυτό που έχεις δημιουργήσει και βάζεις την υπογραφή σου από κάτω.
Δεν με νοιάζει λοιπόν πόσα εκατομύρια αυτόγραφα θα υπογράψει κάποιος, πόσα εκατομύρια υπογραφές θα βάλει στα αντίτυπά του, πόσο θα ταυτίσει το έργο του με το όνομα του αρκεί το έργο του να έχει ουσία και αξία.

Ηλίανθε, αν δεν υπερασπίζουμε αυτά που μας αρέσουν να διαβάζουμε, προδίδουμε τον εαυτό μας. Αντιμέτωπος ήρθα μόνο με την Pascal, γιατί με χάλασε ο τρόπος της, όσο για τα γούστα της, ο καθένας έχει τα δικά του.
Adios Muchachos!

Αποσυνδεδεμένος Ιππέας

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ...με τ'αλογάκι μου συχνά,τριγυρίζω στα βουνά..
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: 03/05/09, 23:38 »
Δικαίωμα στα  μύχια όνειρα και ο χρόνος-ναφθαλίνη  θα δείξει. Ωραία η ιστορία σου Γιώργο !

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • youtube
« Απάντηση #9 στις: 04/05/09, 00:46 »
Σωστά:Ο χρόνος θα το δείξει...
Ιππέα,σ΄ ευχαριστώ πολύ !

Αποσυνδεδεμένος Anemos

• Παλιός
  • Κάποιο πλάσμα του Ανέμου μυθικό!
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: 04/05/09, 15:48 »
Μου άρεσε πολύ! Πέντε αστέρες απο εμένα.  0:)
Θα με πάρω και θα με σηκώσω

Αποσυνδεδεμένος pimami

• Ανεμοσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Φωταγωγός
« Απάντηση #11 στις: 04/05/09, 23:26 »

Pimami ξέρεις δημιουργούς που δεν μοιράζουν αυτόγραφα ?

ξέρω! Και ευτυχώς όσο μεγαλώνω γνωρίζω και περισσότερους!
"τα ελατήρια του στρώματος βουίζουν όνειρα"

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • youtube
« Απάντηση #12 στις: 05/05/09, 16:47 »
Δημήτρη(΄Ανεμος),σ΄ευχαριστώ πολύ !..