έχω μια shecter diamond omen 6 extreme fr με τους εργοστασιακούς μαγνήτες της shecter...πιστεύετε πως αξίζει ν αλλάξω μαγνήτες και να βάλω κάτι αξιόλογο;θα χει αισθητή διαφορά στον ήχο μετά;κάνα δυο τύποι που χω ρωτήσει σε μαγαζιά μου χουν πει ότι δν αξίζει να αλλάζεις μαγνήτες σε κιθάρα που κοστίζει λιγότερα απο 1000 ευρώ(προφανώς συνδυάζει τιμή και ποιότητα κατασκευής),εσείς τί λέτε;;;
Κατ' αρχήν δεν διευκρινίζεις γιατί θέλεις να αλλάξεις μαγνήτες. Ψάχνεις κάποιο διαφορετικό ήχο και οι εργοστασιακοί δεν σε καλύπτουν; Όπως επίσης δεν μάς λες τι άλλο εξοπλισμό έχεις (ενισχυτή, εφφέ, κλπ). Αν π.χ. παίζεις σε ένα φτηνό, περιορισμένων δυνατοτήτων ενισχυτή, τότε ίσως θα ήταν καλύτερα να κοιτάξεις πρώτα για καινούργιο ενισχυτή, γιατί αυτό θα επιφέρει πολύ μεγαλύτερη βελτίωση στον ήχο σου απ' ότι οι καινούργιοι μαγνήτες στον παλιό ενισχυτή. Γενικά δεν έχει νόημα να σκέφτεσαι για αναβάθμιση της κιθάρας αν ο πιο αδύναμος κρίκος της αλυσίδας βρίσκεται κάπου αλλού. Εγώ πιστεύω ότι μπορείς να δεις διαφορά στον ήχο με μια αλλαγή μαγνητών, αλλά το θέμα είναι να ξέρεις
τι θέλεις να πετύχεις και
ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχεις.
Όσο για το σχόλιο ότι δεν αξίζει να αλλάξεις μαγνήτες σε κιθάρα λιγότερο των 1000 Ευρώ, το θεωρώ λανθασμένο τόσο ως ουσία όσο και ως προσέγγιση. Αν πάρω μια κιθάρα 1000 Ευρώ μάλλον θα περιμένω να έχει όλα αυτά που θέλω κατασκευαστικά και ηχητικά, ώστε να μην χρειαστεί να ξοδέψω περισσότερα χρήματα για να κάνω upgrades. Ειδικά από τη στιγμή που με τόσα λεφτά μπορείς να φτιάξεις custom made κιθάρα όπως ακριβώς τη θέλεις εσύ από διάφορους εγχώριους κατασκευαστές. Αντίθετα σε μια φτηνή κιθάρα, πολλές φορές η αναβάθμιση είναι μονόδρομος και μια αλλαγή μαγνητών είναι μια εύκολη αναβάθμιση, αλλά ταυτόχρονα και η πιο δραστική από άποψης αλλαγής "προσωπικότητας" της κιθάρας. Συγκεκριμένα για την Schecter, που είναι μια αξιοπρεπέστατη κιθάρα, η αλλαγή μαγνητών μπορεί να δώσει εντελώς άλλη διάσταση στον ήχο σου. Εν πάσει περιπτώσει, δώσε μας περισσότερες πληροφορίες ώστε να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε καλύτερα.