Τα πράματα έχουν ως εξής:
έχω μια κιθάρα της ξακουστής "Grass Roots". Είναι ένα αυθεντικό-και-καλά-signature μοντέλο του Kirk Hammet. Για όσους δεν έχουν υπ'οψιν τους το μεγαλείο, απευθύνομαι στο παρακάτω κουπί.
http://www.guitarristas.info/foro/attachments/f175/10657d1261376102-grass-roots-kh-250-20122009116.jpgΕπειδή λοιπόν έχουμε και δεύτερη κιθάρα και αυτή είναι για κανο-καγιάκ και μόνο στην παρούσα κατάσταση, σκέφτηκα να την στρώσω χαρακτήρα αλλάζοντάς της τα φώτα, εννοώντας τα πάντα όπως:
- Αλλαγή μαγνητών (έχει δυο hambucker-hamburger και θέλω να παίξω με ροκ καταστάσεις, Σκεφτόμουν κάτι σε gibbson-ο-κατάσταση γιατί είμαι σε ΖΖ Τορ φάση τώρα. Αλλά thoughts are thoughts.)
- Θέλω επείσης να ξεπατηκώσω το (ας το πούμε..) floyd rose και αν γίνεται να το κάνω κανονικό bridge γιατί έχω ήδη κιθάρα με τρέμολα και πίτες. Αν δεν λάχει τέτοιο πράμα θα το ψάξω για κάνα τρέμολο.
- Αφού στρώσω τα ηχητικά της, θα επεξεργαστώ την εμφάνηση αλλά αυτό μπορεί να περιμένει. Ξέρω τί θα κάνω σ'αυτό και έχω βρει μπόλικα σχετικά θέματα στο forum ώστε να με καλήψουν.
Είμαι μικρός και άμαθος οπότε θέλω να ακούσω μερικές προτάσεις των πρόθυμων να βοηθήσουν την κατάσταση, περισσότερο για τα ηλεκτρικά που είναι το πρώτο που θα αλλάξω.
Το "floyd" της "κιθάρας" είναι βάψ'το μπλε και πέτατο στη θάλασσα οπότε είναι σχεδόν απίθανο το να καταφέρω να την κάνω κιθάρα (χωρίς " ") έχοντας αυτό το μαραφέτι απάνω.
Eίναι αποτυχημένο licensed τέταρτης και βγάλε κατηγορίας και χάνει σε κούρδισμα (δεν ξεκουρδίζει αλλά όταν το κουνάς αντι να επιστρέψει στην αρχική θέση παρεκληνει λίγο, οπότε πρέπει να το ξανακάνω από την αντίθετη για να έρθει στα "ίσια" του).
Εδώ δεν ξέρω τι μπορεί να χρειαστεί για να το αλλάξω.
Δεν σκοπέυω να πάρω original floyd γιατί είπαμε τα παίξαμε, λεφτά όμως δεν γεννάμε.
Σε τρέμολο το βλέπω αλλα εάν είναι δυνατό προτιμώ να το κάνω tune-o-matic bridge.
Σκοπεύω έτσι κι αλλιώς να ξύσω χρώματα και να ξαναβάψω και να κάνω τέτοια πράματα οπότε αν χρειάζεται να καλήψω το κενό με ξύλο θα μπορέσω να το κάνω όταν τα κάνω αυτά (έχω δει κάποιον που έκανε τις θήκες για τους μαγνήτες του, από humbucker σε 2 sigle-coil ή κάτι τέτοιο).
Ελπίζω να βρεθεί κάποιος γνωστικός επί του θέματος να το συζητήσουμε γιατί έχω φρικάρει.
Δεν βιάζομαι για όλα αυτά. Πρώτα θέλω τα ηλεκτρικά έτσι ώστε να παίζει και μετά τις υπόλοιπες τεχνικές και αισθητικές λεπτομέριες για να ολοκληρωθεί το make-over.
Εκ των προτέρων ευχαριστώ!