να κανω και εγω μια ερωτηση; εχω μια fender deluxe (mexico) μου ακουγεται πολυ χαλια ο ηχος της και θελω αμεσα να αλλαξω μαγνητες, σκοπος μου ειναι να φτασω να εχω το κλασσικο σολιστικο ηχο της fender που ακουγεται σε πολλα κομματια κυριως του ελληνικου ροκ, να προτιμησω τους Samarium Cobalt Noiseless ή να δω κατι σε duncan;;
1) Οταν εννοεις χαλια γινε πιο συγκεκριμενος. Αν πας να παιξεις slayer οκ το συζηταμε. Αλλα εχω την εντυπωση πως για ροκακια (ελληνικα - ξένα doesn't matter) και bluesιές οι Μεξικανες ειναι πολυ τιμια οργανα
και μονο ''χαλια" δεν παιζουν...

2) Εφοσον σου ακουγεται χαλια (γιατι γουστα ειναι αυτα) γατι την αγορασες?

3) Σε τι ενισχυτη την παιζεις? Και με τι EQ?
4ο και γενικο συμπερασμα.
Μη βγαζετε τα οργανα σας χαλια και ξεφτιλα με το παραμικρο, ειδικα οταν μιλαμε για καλα και τιμια οργανα (Fender Deluxe series!).
Ακουστε τα σε καλο ενισχυτη ψαχτε λιγο τα EQ και μετα βγαλτε συμπερασματα.
Τωρα για την περιπτωση σου ειμαι απο αυτους που πιστευουν οτι ειναι λαθος να παιρνουμε κατι που μας ακουγεται χαλια και να προσπαθουμε να το κανουμε να ακουστει καλα με αλλαγες μαγνητων. Κατα 99,9999% παλι χαλια θα μας ακουστει. Οι μαγνητες παιζουν ρολο αλλα δεν ειναι πανακεια...

Αγοραζουμε κατι
που μας αρεσει και βαζουμε ενα μαγνητη μου θα μας δωσει το κατι παραπανω. Και εχοντας ως δεδομενο οτι εχουμε εναν υποφερτα καλο ενισχυτη.