Όπως είπε και ο Isnogood, με τους Get Wind το ψάξαμε το θέμα και εγώ μάλιστα εκτενώς. Τα συμπεράσματα που κατέληξα είναι τα εξής:
Θα σου κάνω τρία πακέτα:
1) Light Πακέτο (Φθηνό)
Κονσόλα:
Xenyx 802 84€
Ενισχυτής/Spliter Ακουστικών:
Millenium HA4 20€
Ακουστικά:
Superlux HD-681 20€
Μικρόφωνο:
Shure SM58 (με καλώδιο και stand) 109€
Σύνολο = 233€
2) Average Πακέτο (Μέσης τιμής)
Κονσόλα:
Alesis Multimix 8 USB 2 289€
Millenium HP1 44€ (x2)
Ακουστικά:
Behringer HPS3000 36€
Μικρόφωνο:
Shure SM58 (με καλώδιο και stand) 109€ (x2)
Σύνολο = 631€
2) Uber Πακέτο (το ακριβό)
Κονσόλα:
Mackie Onyx 1620 1224€ (με τον Firewire adampter)
43€ (x4)
Ακουστικά:
[url=http://www.akg.com/site/products/powerslave,id,1111,pid,1111,nodeid,2,_language,EN.html]AKG K-121 88€
Μικρόφωνο 1:
Shure SM58 (με καλώδιο και stand) 109€
Μικρόφωνο 2:
T. Bone SC450 (με καλώδιο και stand) 118€
Σύνολο = 1711€
Δεν σου έχω ένα ζευγάρι near-field monitors που μπορείς να χρειαστείς, αλλά αν σε ενδιαφέρει υπολόγισε περίπου 290€ για ένα ζευγάρι active ηχεία.
Τώρα ωραία όλες αυτές οι λίστες αλλά γιατί τι διαφορές έχουν?
Λοιπόν οι 3 κονσόλες και οι ενισχυτές ακουστικών πρώτα.
Η πρώτη είναι μία απλή κονσολίτσα με τα in και τα out της. Θα συνδεθείτε πάνω της και θα βγάλετε το σήμα από την έξοδο ακουστικών, θα το συνδέσετε στον ενισχυτή/splitter ακουστικών και από εκεί θα ακούτε όλοι την μία μίξη που έχετε φτιάξει.
Στην δεύτερη κονσόλα μπορείτε να βγάλετε 2 διαφορετικές μίξεις από τα Aux Send, εξού και χρειάζεσαι 2 ενισχυτές ακουστικών. Επίσης το κέρδος με την δεύτερη κονσόλα είναι ότι έχει έξοδο USB και άρα συνδέεται απευθείας στο PC και ηχογραφείς. Όμως ηχογραφείς όλη τη μίξη και όχι κάθε κανάλι χωριστά.
Αυτό είναι και αυτό που πληρώνεις στην τρίτη κονσόλα. Η έξοδος Firewire επιτρέπει ταυτόχρονη αποστολή σήματος από όλα τα κανάλια στο PC. Το αποτέλεσμα αυτού είναι ότι μπορείς να κάνεις πολυκάναλες live ηχογραφήσεις. Επίσης η Onyx έχει 4 Aux Send που σημαίνει ότι μπορεί το κάθε μέλος να ακούει την δικιά του μίξη στα ακουστικά του κι αυτός είναι ο λόγος που έχω συμπεριλάβει 4 ενισχυτές ακουστικών.
Τα ακουστικά απλά ακριβαίνουν γιατί αλλάζει η ποιότητά τους από πακέτο σε πακέτο.
Όσο για τα μικρόφωνα, στο 3ο πακέτο πρόσθεσα ένα πυκνωτικό μικρόφωνο μαζί με το δυναμικό SM58. Το πυκνωτικό θα σε καλύψει και για ηχογραφήσεις φωνής αλλά και για ακουστικά όργανα που δεν θες ή δεν μπορείς να συνδέσεις στην κονσόλα.
Τέλος θα πρότεινα ανεπιφύλακτα όποιο πακέτο και να προτιμήσεις να πάρεις και ένα DI. Ένα φτηνό κοστίζει περίπου 30€ και θα σου χρησιμεύσει και για το μπάσο και για κιθάρα που δεν έχει προενίσχυση.
(Και Isnogood, το ξέρω ότι θα πεις ότι το δικό σου μπάσο ακούγεται καλά και χωρίς DI αλλά το λες γιατί δεν έχεις ακούσει με DI)