Η ισοτιμία έχει σημασία την ημέρα που θα πάρουν τα λεφτά από το λογαριασμό ή την πιστωτική σου κάρτα και όχι όταν κάνεις την παραγγελία. Και σύμφωνα με το νόμο (τον οποίο δεν τηρούν όλα τα μαγαζιά, αλλά συζητάμε με βάση τι θα έπρεπε να ισχύει) αυτό πρέπει να γίνει όταν το προϊόν που αγόρασες είναι έτοιμο για αποστολή. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι αν η κιθάρα ή ο ενισχυτής που θέλεις υπάρχει σε στοκ δεν θα μεσολαβήσει πάνω από 1 μέρα, αν όχι μπορεί να περάσουν τουλάχιστον 2-3 μέρες και σε μερικές περιπτώσεις περισσότερο από τη στιγμή που θα γίνει η παραγγελία μέχρι να φύγει το ποσό από το λογαριασμό σου. Σε αυτό το χρονικό διάστημα η ισοτιμία μπορεί να έχει αλλάξει. Το DV247 ή οποιοδήποτε άλλο μαγαζί θα πάρει το ποσό της πληρωμής από την πιστωτική κάρτα του αγοραστή την ίδια μέρα αν το προϊόν είναι διαθέσιμο, πράγμα που σημαίνει ότι ξέρεις πόσο ακριβώς θα πληρώσεις σε Ευρώ. Αν όμως το προϊόν δεν υπάρχει σε στοκ, τότε η πρακτική αυτή αποτελεί παρατυπία, αν όχι παρανομία. Βέβαια εσένα ως αγοραστή από την Ευρώπη πιθανόν να μην σε απασχολεί και πολύ αυτό, δεδομένου ότι εξασφαλίζεις αυτό που θες σε καλύτερη τιμή.
Πάντως επειδή παρακολουθώ εντατικά την αγορά, μέχρι και πριν ένα χρόνο περίπου οπότε η ισοτιμία λίρας-Ευρώ ήταν γύρω στο 0,65-0,70, οι αγορές από Ευρωπαϊκά μαγαζιά (Γερμανία, Γαλλία) για έναν κάτοικο Αγγλίας ήταν πολύ συμφέρουσες. Σήμερα με την ισοτιμία να είναι πιο κοντά στο 0,9, πολλές φορές οι τιμές των Βρετανικών καταστημάτων είναι πιο χαμηλές, με αποτέλεσμα να γίνονται πιο ανταγωνιστικά και για τους κατοίκους των χωρών της Ευρωζώνης. Όσον αφορά όμως σε μεταβολές της ισοτιμίας σε διάστημα μερικών ημερών, κάθε πρόβλεψη είναι μάλλον επισφαλής.
Τέλος να αναφέρω ότι υπάρχουν πολλοί εύκολοι τρόποι να παρακολουθεί κανείς τις νομισματικές ισοτιμίες. Εγώ π.χ. έχω ένα gadget στο sidebar των Windows Vista που μού δίνει οποιαδήποτε νομισματική ισοτιμία επιλέξω.