Μετά από 6 ημέρες κατοχής του μηχανήματος έχω να κάνω την παρακάτω κριτική σχετικά με τους ενισχυτές που προσομοιώνει ο Mustang III:
o 57' Champ είναι για τα γούστα μου πολύ μουντός και παλιομοδίτικα μπουκωμένος ακόμα και με πολύ χαμηλό gain.
ο 57' Deluxe είναι καλός για crunchy ήχους και αρκετά ζεστός *
ο 59' Bassman είναι πολύ καλός για καθαρούς ήχους ειδικά με λίγο reverb, σηκώνει περισσότερο gain και είναι ότι πρέπει για rock / blues ***
o 65' Princeton έχει πιο vintage ήχους, αλλά είναι επίσης καλός στα καθαρά με πιο μπάσο ήχο **
ο 65' Deluxe επίσης ωραίος για καθάρά, σηκώνει gain, ότι πρέπει για crunchy ήχους **
ο 65' Twin είναι μαζί με τον Bassman (τουλάχιστον κατά τη δική μου κρίση) οι δυο καλύτερες προσομοιώσεις. Έχει κρυστάλινα καθαρά, βγάζει την αίσθηση της λάμπας, σηκώνει full gain χωρίς να νιώθεις ότι έρχονται τα Ορκ, έχει ωραία μπάσα χωρίς να μπουκώνει και είναι ότι πρέπει για ένα μεγάλο εύρος μουσικής. ***
ο Super-sonic σηκώνει gain ως 4,5-5 max και θα τον χρησιμοποιούσα περισσότερο σε hard rock (τύπου AC/DC) ως metal ήχους. **
Οι παραπάνω ενισχυτές είναι μιμήσεις μοντέλων Fender, από εδώ και κάτω που είναι τα πιο άγρια μοντέλα είναι Vox, Marshall και νομίζω Peavey...
British 60's (vox) καλός για grunge, brit rock κτλ σηκώνει gain ως 6,5 χωρίς να λασπώνει *
British 70's (marshall) με αρκετές ομοιότητες με τον 60's, αλλά πιο καθαρός **
British 80's (marshall) αρχίζει η καφρίλα, για πιο metal ήχους, αλλά αρχίζει να μπουκώνει. η κατάσταση ψιλοσώνεται με εφφέ...
American 90's (marshall ?) καλύτερος από British 80's για πιο tight riffs τύπου Metallica, αλλά με αρκετά περιορισμένο gain **
Metal 2000 (peavey ?) απο μακριά κι αγαπημένοι....
Συνοψίζοντας τα καθαρά μοντέλα είναι super και ίσως ειναι σκόπιμο τους heavy ήχους να τους χτίσεις με βάση αυτά τα μοντέλα...Ωστόσο δεν είναι ο καλύτερος modeling ενισχυτής για metalheads...
Για τα εφφέ θα επανέρθω αργότερα..
Το Fuse είναι επίσης πολύ χρηστικό ειδικά στη φάση που παίζεις στο σπίτι και είσαι καθιστός, έχεις τον ενισχυτή απέναντι σε μια εύλογη απόσταση και όλες τις ρυθμίσεις τις κάνεις από το laptop...Επίσης κάποια presets που κατέβασα από την fuse community είναι σίγουρα καλύτερα από τα μαμίσια, ενώ γενικά η διαδικασία κατεβάσματος είναι εξαιρετικά απλή και γίνεται και μέσα από το ίδιο το Fuse. Download, επί τόπου φόρτωμα στον ενισχυτή και αν σου αρέσει, κάνεις save και τέλος...
Κάποιους παραδοσιακούς τύπους μπορεί να τους ξενερώνει όλη αυτή η τεχνολογική φάση, αλλά νομίζω οτι θα πρέπει να κρατήσουμε τις ευκολίες που παρέχει αυτό το μηχάνημα σε συνδυασμό με το κόστος του! Δε θα ήταν λογικό άλλωστε να περιμένουμε από ενα μηχάνημα των 260 € να έχει την απόδοση, αίσθηση, ήχο μηχανημάτων με υπερτριπλάσια τιμή. Απλά μη φτάσουμε σε κανά σημείο να θέλει format ο ενισχυτής!!
Υ.Γ. tech21man μάλλον είναι δύσκολο να βρω χρόνο να ανοίγω τον ενισχυτή, τουλάχιστον σε αυτή τη χρονική περίοδο...