Καλησπέρα στους χρήστες του φόρουμ!
Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια προσωπική εμπειρία που με προβλημάτισε ιδιαίτερα.
Το θέμα έχει να κάνει με τον
ύπνο.
Κατά τη διάρκεια του ύπνου ξύπνησα χωρίς να μπορώ να κουνηθώ σαν ολική παράλυση
όμως μπορούσα να βλέπω μόνο. Εμφανίστηκε κάποιος ζωντανός εφιάλτης μπροστά μου..
Διάβασα σε μια ιστοσελίδα ότι πρόκειται για τον ύπνο REM.
Το πρόβλημα μου δεν είναι ο εφιάλτης..Πολλές φορές όχι συχνά όταν ονειρεύομαι (εφιάλτη)
τότε μου κόβεται η αναπνοή. Είχα ακούσει ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στο τρόπο που
κοιμάται κάποιος. Δηλαδή για να γίνω πιο συγκεκριμένος, αν κοιμάται κάποιος ανάσκελα ίσως
να του κοπεί η αναπνοή διότι κλείνει το "φράγμα" στο λαιμό (δε γνωρίζω την επιστημονική λέξη).
Όμως εγώ κοιμάμαι στα πλάγια. Με προβληματίζει γιατί κάποια στιγμή μπορεί να μη μπορώ να ξεφύγω
από αυτή τη κατάσταση! Αν αφήνω αυτή τη κατάσταση να συμβαίνει πάνω από 2-3 δευτερόλεπτα τότε
βλέπω τον "ζωντανό εφιάλτη". Το έχω πάθει μόνο 2 φορές από μικρός.Έχω παρουσιάσει αυτό το πρόβλημα
αναπνοής μια έως το πολύ 2 φορές στους δύο μήνες. Δεν είμαι ιδιαίτερα δραστήριος, ασκούμαι μια φορά τη
βδομάδα και η διατροφή είναι σχετικά καλή. Αν ξέρεις κάποιος κάτι θα του ήμουν ευγνώμον αν μου απαντούσε