Έχουν περάσει κάμποσες SX από τα χέρια μου, και όπως έχω πει επανειλημμένα είναι πολύ καλές κιθάρες. Έχω ακόμα μια SX tele, αναβαθμισμένη με Tonerider Hot Classic μαγνήτες που δεν μπορώ να αποχωριστώ παρά το γεγονός ότι έχω πολύ ακριβότερες κιθάρες.
Όσον αφορά μαγνήτες για strat, οι πάγιες προτάσεις μου για κάτι οικονομικό αλλά ποιοτικό είναι οι εξής:
1.
Tonerider. Tέσσερα διαφορετικά set που κυμαίνονται από vintage style (Pure Vintage, Surfari) μέχρι πιο hot (City Limits, Classic Blues), με προσωπική προτίμηση στα δύο τελευταία. Εγγυημένη ποιότητα.
2.
Irongear. Ποικιλία μαγνητών, από κλασσικούς μέχρι rails με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και ενδιαφέρουσες καινοτομίες. Κοίτα τους Smoke Stack ΙΙ, που έχουν δύο πηνία για μεγαλύτερη ευελιξία.
3.
Ironstone. Kαι εδώ υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά set. Oι μαγνήτες αυτοί με εξέπληξαν πραγματικά. Έχω το Hybrid set σε μια παλιά Peavey Generation Triple Single (κιθάρα σε σχήμα telecaster, με tele bridge μαγνήτη και strat middle και neck). Οι stock μαγνήτες ήταν αρκετά καλοί, αλλά με τους Irostone η κιθάρα απογειώθηκε και πλέον έχει πολύ περισσότερη δύναμη και γκάζια. Αν σκεφτεί κανείς την τιμή (λιγότερο από 50 Ευρώ για ολόκληρο το σετ, συν κάτι ψιλά για μεταφορικά), μάλλον πρόκειται για τους μαγνήτες με το καλύτερο value for money στην αγορά.
Άλλες χρήσιμες αναβαθμίσεις που μπορείς να σκεφτείς στο μέλλον είναι ένα καλύτερο nut (ανέξοδη και εύκολη αναβαθμιση), ίσως καινούργιο τρέμολο αν το χρησιμοποιείς πολύ και φυσικά καλή θωράκιση για λιγότερο θόρυβο.