Αν θυμάμαι καλά, οι πιο high-end Warlocks φοράνε είτε 85-81 EMG's, είτε Seymour Duncan SH ζεύγη ή κάτι τέτοιο. Ποιούς ακριβώς μαγνήτες έχει αυτή την στιγμή η κιθάρα σου?
Επίσης τι ακριβώς ήχο θέλεις να πετύχεις όταν λες ότι θέλεις κάτι λιγότερο ισχυρό από τους τρέχοντες μαγνήτες? Αν εννοείς απλά κάποιο καλό passive ζευγάρι, τότε ναι, κάποιο από την SD θα ταιριάζει πολύ με την Warlock. Δεν νομίζω ότι έχει νόημα να κοιτάξεις για Dimarzio.
Πατέντες υπό την έννοια του να χρειαστεί να κάνεις κάτι που σπάνια γίνεται δεν παίζει, απλά αν πας από active σε passive έχει λίιιιγο παραπάνω ντράβαλο η αλλαγή.
Τόσο η Seymour Duncan όσο και η DiMarzio (όπως εξάλλου και οποιαδήποτε άλλη εταιρία κατασκευής μαγνητών) διαθέτουν μαγνήτες σε μεγάλο εύρος ωμικής αντίστασης και τονικών χαρακτηριστικών, από εντελώς vintage μέχρι πολύ high gain. Επομένως δεν νομίζω ότι έχει νόημα να μιλάμε για μια ενδεχόμενη αναβάθμιση μιλώντας γενικά κι αόριστα για μάρκες χωρίς καμία αναφορά σε συγκεκριμένα μοντέλα. Αν θέλεις π.χ. κάτι vintage από Seymour Duncan θα σού έλεγα να κοιτάξεις μοντέλα όπως Pearly Gates, Jazz, Αlnico II Pro κλπ, ενώ από DiMarzio τους Air Classic, Humbucker from Hell(!) ή PAF 36th Anniversary. Αν θέλεις κάτι με περισσότερο γκάζι, υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές. Στην ιστοσελίδα της
DiMarzio υπάρχει μια αρκετά χρήσιμη κατηγοριοποίηση των humbucker ανάλογα με το output (vintage - medium - high), η οποία θα σε βοηθήσει αν ξέρεις σε τι ύφος περίπου θέλεις να κινηθείς. Αντίστοιχα
στην ιστοσελίδα της Seymour Duncan μπορείς να βρεις το tone compariston chart με τα χαρακτηριστικά όλων των μαγνητών, ώστε να δεις με μια ματιά πού παίζει ο καθένας. Βέβαια υπάρχουν και φτηνότεροι αλλά καθ' όλα ποιοτικοί μαγνήτες από άλλους κατασκευαστές, με προσωπικές προτιμήσεις στους
Tonerider και τους
Irongear. Θα σού κοστίσουν λιγότερο και κατά τη γνώμη μου δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους Seymour Duncan.
Ομολογουμένως χρειάζεται αρκετό ψάξιμο για να σχηματίσεις σαφή άποψη σχετικά με τα χαρακτηριστικά μαγνητών που σού αρέσουν περισσότερο (είδος μαγνήτη, impendance, inductance, κλπ). ΑΠό την άλλη πλευρά όμως, χωρίς αυτές τις γνώσεις μάλλον λέμε λόγια του αέρα...