Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο, αλλά σε πολλά (όλα βασικά) τα ξένα forum που παρακολουθώ υπάρχει ένα αντίστοιχο θέμα όπου οι χρήστες ποστάρουν τον εξοπλισμό που έχουν/χρησιμοποιούν είτε για home/training use είτε σε live, πρόβες κτλ.
Νομίζω έχει ενδιαφέρον (και αρκετό οφθαλμόλουτρο βεβαίως βεβαίως) κάτι αντίστοιχο.
Ξεκινάω λοιπόν το thread με 2 rigs που έχω φτιάξει τελευταία (είμαι γνωστός rackάκιας) και τα οποία το ένα είναι καθαρά για home use όπου πειραματίζομαι με διάφορα (w/d rig) και ένα live rig το οποίο σκοπεύω να βγάλω Live πρώτη φορά στις 20/11 που παίζουμε.
To live rig, περιλαμβάνει τα εξής:
Marshal JMP1 preamp, VHT 2/90/2 power amp, Tc Electronic Gsystem fx unit, AKG wireless system και ένα Furman για power distributor. Όσον αφορά τα υπόλοιπα, χρησιμοποιώ ένα Ebtech Hum Eliminator για τις συνδέσεις του preamp με το gsystem, ένα MXR Zakk Wylde overdrive στη Loop3 του G, ένα Electro Harmonix Memory Toy στη loop2 και ένα Digitech The Drop στη loop1. Έχω προγραμματίσει 2 banks από 5 presets η κάθε μία (η δεύτερη είναι κόπια της πρώτης με ενεργοποιημένη τη loop1 με το The Drop).
Το home rig περιλαμβάνει
Ένα Furman power distributor, Behringer rack tuner, Tsakalis Gspot custom rack distortion, Marshall JMP1 preamp, Tc Electronic Gmajor, TC Flashback Delay X4, TC Dreamspave, Harley Benton solid state power amp και τέλος ένα Marshall 20/20 EL84 power amp. Το rig αυτό τρέχει σε μία καμπίνα Bugera 4x12 με 2 Celestion Greenbacks και 2 Eminence Governors. To audio signal είναι ως εξής: Κιθάρα στο Tsakalis Gspot, out1 στο JMP1, out2 στο Behringer. Από το JMP1 στέλνω σε ένα Radial splitter και από εκεί το ένα out feedάρει τον 20/20 τελικό και το άλλο το TC Dreamspace. Από το Dreamspace το σήμα πάει stereo στο Flashback X4 και από εκεί στο Gmajor. To Gmajor feedάρει τον Harley Benton τελικό. O 20/20 σπρώχνει την αριστερή πλευρά της καμπίνας με τα Greenbacks, και ο Harley Benton την δεξιά με τα Governor.
Βέβαια μιας και είναι πειραματικό, βγαίνουν και μπαίνουν πράγματα ανά διαστήματα.
Τέλος οι 2 κιθάρες που χρησιμοποιώ αυτή την περίοδο, μία Fender Stratocaster Dave Murray sig, και μία Fender Stratocaster USA Floyd Rose, με αλλαγμένα ηλεκτρικά και μαγνήτες.
Αυτά, άντε μην το σκέφτεστε ποστάρετε δίχως αύριο!